Шановні співвітчизники!

Петро ПорошенкоВід усього серця вітаю вас із річницею знаменної події.

Рівно чверть століття тому, 16 липня 1990 року, Верховна Рада Української PCP прийняла Декларацію про державний суверенітет України - історичний документ, який став предтечею ухваленого роком пізніше Акта проголошення незалежності України.

Прийняття Декларації відбулося за підтримки абсолютної більшості народних депутатів. 355 представників різних парламентських сил висловили своє ставлення не тільки до доленосного задуму, а й до головних засад майбутньої незалежної України. Визначення державних кордонів, які не могли бути змінені без згоди народу республіки, можливість самостійно вирішувати справи свого державного життя, і, нарешті, проголошення економічної самостійності - найбільш вагомі принципи, закладені у текст документа.

У той період вітчизняної історії Декларація стала вагомим чинником консолідації для парламенту та всього Українського народу, який прагнув змін у своєму житті.

Шановні металурги та гірники!

Вітаю вас із професійним святом – Днем працівників  металургійної та гірничодобувної промисловості України!

Ви - сильні, працелюбні, стійкі духом люди. Ваш професіоналізм і відповідальність  є запорукою економічного розвитку регіону і країни. 

Професія металурга – одна з найважчих і почесних. Завдяки характеру, загартованому нелегкою працею, і відданості своїй справі, металурги у всі часи були прикладом професіоналізму і мужності. 

Говорять, щоб виплавити якісну сталь, потрібно спочатку розпалити вогонь в душі, тоді і жару в печі буде достатньо. Саме цей вогонь і загартований характер кують всі наші перемоги і допомагають не опускати руки у важкі періоди. 

робочий процесНа Петрівщині гірничодобувна галузь відіграє одну з основних ролей в економічному та соціальному житті району та селища: кар’єри №3 і №4 та ГТЦ-2 вносять найбільші податкові надходження до бюджетної скарбниці району серед усіх підприємств, що діють на його території, беруть активну участь у благоустрої селища (зокрема допомагають владним органам з ремонтом та обслуговуванням доріг, об’єктів соціальної сфери тощо), в роботі цих установ задіяний великий відсоток петрівчан, що отримують гідну зарплатню та достойні умови праці. Керівництво комбінату проводить масштабну соціальну роботу щодо своїх працівників: вже традиційними стали поїздки для працівників-учасників спортивних змагань та художньої самодіяльності на відпочинок; не зважаючи на складні часи, не зменшує своїхобертів розвиток соціально-побутової сфери Петрівського та Артемівськогоів, зокрема відремонтовано лазні для працівників.

Призначення МОСКАЛЯ Геннадія Геннадійовича

Про призначення Г.Москаля головою Закарпатської обласної державної адміністрації

Призначити МОСКАЛЯ Геннадія Геннадійовича головою Закарпатської обласної державної адміністрації.

Президент України П.ПОРОШЕНКО

15 липня 2015 року

Олександр ЧорноіваненкоУ цьому запевнив голова обласної ради Олександр Чорноіваненко під час засідання робочої групи щодо проекту перспективного плану формування територіальних громад області, яке відбулося 7 липня.

Участь у засіданні брали представники районних робочих груп в онлайн режимі.

Зокрема, на початку засідання Олександр Чорноіваненко зазначив, що є громади, які вже готові до об’єднання і депутати обласної ради повинні дати їм «зелене світло», прийнявши перспективний план формування територіальних громад. Перспективний план може і буде змінюватись. Голова обласної ради закликав представників робочих груп із районів і міст області висловлювати проблеми, з якими вони стикаються в процесі об’єднання.

Далі члени робочої групи заслухали представників всіх робочих груп із районів і міст області, які поінформували про ситуацію з об’єднанням територіальних громад на відповідних територіях. Так, окремі сільські і селищні громади не хочуть об’єднуватись, а прагнуть залишити все по-старому, хоч і матимуть проблеми з фінансуванням, адже об’єднані громади отримають доступ до Державного бюджету України на рівні міст обласного значення і матимуть змогу прямого фінансування. Вже до 1 серпня цього року спроможні громади, які планують об’єднатись, мають право подати проекти на 2016 рік для фінансування за рахунок Фонду регіонального розвитку.

Бєлград після обстрілуУ 1992 році на території Соціалістичної Республіки Югославія (СРЮ) розгорілося криваве полум’я громадянської війни між різними релігійними та етнічними групами. Незалежна Українська держава 3 липня 1992 року на звернення Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй (ООН) до держав світу щодо участі у припиненні кровопролиття на теренах СРЮ відгукнулася постановою Верховної Ради України “Про участь батальйонів Збройних Сил України в Миротворчих Силах ООН у зонах конфліктів на території колишньої Югославії”. Так розпочалась діяльність України у міжнародних миротворчих операціях.

Так Володимир Володимирович Сидоренком став першим командиром першого українського миротворчого контингенту. Народився він у 1951 році, закінчив розвідувальний факультет Академії імені М. В. Фрунзе з відзнакою. Проходив службу на посадах від командира розвідувального взводу до заступника начальника розвідки штабу армії у Південній групі військ, Білоруському та Київському військових округах. У 1992-1993 роках взяв участь у миротворчій операції на теренах колишньої  Югославії. 29 червня 1992 року рішенням Військової ради 6-ї танкової армії Володимир Володимирович був рекомендований та згодом призначений на посаду командира 240-го окремого спеціального батальйону. Батальйон, який створювався як абсолютно автономна військова частина, був сформований у надзвичайно стислий строк – три тижні! Але за цей час було підібрано 400 осіб, прийнято близько 100 одиниць техніки, отримано зброю та боєприпаси, а також велику кількість різного майна. До складу 240 ОСБ увійшли дві спеціальних роти, взвод артилерійської розвідки, автомобільний взвод та взвод зв’язку.

С.Завалій і Т.Панета спілкуються з вихованцями ДНЗ «Сонечко»У ході ознайомлення з сільськими радами голова райдержадміністрації Сергій Завалій завітав до Богданівки  – мальовничої території, що пролягає біля річки Інгулець.

До складу сільської ради входять три населених пункти: с. Богданівка, с. Солдатське та с. Малоганнівка, в яких проживає більше 400 чоловік. На території працює одне сільгосппідприємство - ПСП «Богнер», 6 фермерських господарств і 3 одноосібники, що обробляють більше 2 тисяч гектарів орної землі.

Голова райдержадміністрації Сергій Завалій та його заступники Олександр Лукашов і Тетяна Панета розпочали візит із спілкування з сільським головою Аллою Стрижак та колективом сільської ради.

Вони обговорили стан виконання програми соціально-економічного розвитку, виконання бюджету та ряд проблемних питань. Серед них – земельні питання, благоустрій території, планування доходів бюджету тощо. Голова РДА висловив зауваження з того приводу, що сільська рада не передбачила у 2015 році коштів на оздоровлення дітей пільгових категорій.

При управлінні соціального захисту населення запроваджено роботу виїзних «мобільних соціальних офісів» для надання підтримки населенню шляхом обслуговування за місцем проживання.

Робота «Мобільного соціального офісу» проводиться на підставі графіка виїзду в населені пункти Петрівського району. Його основним завданнями є підвищення рівня інформованості населення про заходи соціального захисту, які передбачені чинним законодавством, суттєве покращення соціального обслуговування та надання соціальної підтримки населенню шляхом обслуговування безпосередньо за місцем проживання і сприяння ефективному „зворотному зв’язку” органів соціального захисту з населенням для оперативного реагування та задоволення актуальних потреб.

Згідно графіку виїзду «мобільного соціального офісу» проведено особистий виїзний прийом громадян в селі Зелене.

Управління Держпраці у Кіровоградській області звертається до керівників сільськогосподарських, фермерських та інших господарств із нагадуванням вимог правил безпеки під час жнивної кампанії.

Зернозбиральні роботи є найбільш травмонебезпечним періодом в сільськогосподарському виробництві. Це зумовлено максимальним напруженням, перенасиченістю праці, що призводить до помилкових дій, нехтуванням безпекою та відсутністю належного контролю за безпечним виконанням робіт з боку інженерно-технічного персоналу.

Серед професій в агропромисловому комплексі області найнебезпечнішою, як і раніше, є професія механізатора (тракториста-машиніста). На жнивах цього року у регіоні буде задіяно велику кількість зернозбиральних комбайнів, з них близько 50% уже відпрацювали встановлені строки експлуатації, але після ремонту продовжують експлуатуватися і потребують особливої уваги. Польові механізовані роботи із застосуванням сільськогосподарської техніки потрібно розглядати, як роботи з підвищеною небезпекою, адже нерідко механізатор залишається один на один з агрегатом, який може у будь-який момент потребувати ремонту. А це, в свою чергу, може спровокувати працівника до виконання дій, що не відповідають вимогам безпеки. Крім того, йому доводиться працювати понаднормово, у темний час доби, на віддалених полях, схилах, за несприятливих погодних умов, постійно зазнаючи впливу високих рівнів вібрації, шуму, температурних перепадів та інших чинників, що призводять до втоми.

Центри професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості запрошують на навчання

Центри професійно-технічної освіти (далі ЦТПО) — це навчальні заклади, що сприяють професійно — технічній підготовці, перепідготовці та підвищенню кваліфікації дорослих громадян, чия професія стала неактуальною на ринку праці, або тих, хто потребує модернізації професійних навичок та умінь. На сьогодні діють 9 ЦПТО: Рівненський, Львівський, Дніпропетровський, Донецький, Івано-Франківський, Луганський, Одеський, Сумський та Харківський центри професійно-технічної освіти.

Протягом січня - червня 2015 року фахівці Держфінінспекції в Кіровоградській області забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму майже 11,3 млн. грн., що становить 51,6% від встановлених порушень.

За результатами контрольних заходів органи місцевого самоврядування, керівники підприємств та установ прийняли 63 управлінських рішення.

За наслідками контрольно-ревізійної роботи правоохоронні органи розпочали 14 досудових розслідувань.

За допущені фінансові порушення 90 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 122 - до дисциплінарної та матеріальної відповідальності, 3 особи звільнено із займаних посад.

Прес-служба Державної фінансової інспекції в Кіровоградській області

діти довели в командній грі вони найкращіЗавжди багато уваги ми приділяємо нашим дітям, їхньому вихованню та відпочинку. Враховуючи досвід попередніх років, у Петрівському районі вирішили урізноманітнити дозвілля дітей у літній період – проводити вечори розваг для них. Восени у малечі почнеться новий навчальний рік, і наскільки він буде продуктивним - залежить від відпочинку зараз. Тож 10 липня було відкрито перший вечір розваг, який пройшов в парку відпочинку. Цю першу зустріч підготували працівники районного Будинку культури і районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а саму програму започаткувала  райдержадміністрація.

Здається, що цього дня в парку панувала найсвятковіша атмосфера, про яку можна тільки мріяти: сцена прикрашена різнокольоровими кульками та величезними квітами,  линули звуки чудової мелодії і ніжки самі йшли в танок. Щаслива та усміхнена ведуча - директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Стулій привітала малечу, а потім на протязі вечора і за конкурсами слідкувала, і за безпекою кожної дитини. А конкурсну програму підготували настільки вміло, що участь в ній взяли не тільки діти, а й дорослі. Складалася вона з розминки та семи ігор, а саме: «квіткова поляна», «естафета м’ячів», «містер і місіс», «бабусина скринька». Весь час діти активно брали участь в іграх, перемагали та отримували маленькі призи. Та найбільше всіх присутніх вразила гра «бабусина скринька», коли малечі треба було швидко перевдягтися в традиційну українську одіж і зробити це правильно. В момент, коли двоє учасників з такою щирою радістю на обличчях показували свої вміння і захват надзвичайно гарним вбранням, у батьків з’явилося почуття гордості за своїх дітей і смуток за свою країну. Бо мабуть кожен в цю хвилину молився, щоб у маленьких патріотів було щасливе майбутнє.

 Іскрівська сільська рада проводить конкурс по наданню послуг з вивезення побутових відходів

Інформація для учасників конкурсу:

1 Іскрівська сільська рада с. Іскрівка вул. Інгулецька, 22
2 Рішення сесії сільської ради № 247/б від 25 квітня 2013 року
3

Іскрівська сільська рада, конкурс проводитиметься 18 серпня о 9.00

Платошин Микола Борисович - Іскрівський сільський голова

9-28-22 (особо, з якою можна ознайомитись з умовами надання послуг по вивезенню ТПВ)

4 Кваліфікаційні вимоги до учасників

Наявність спеціалізованої техніки - 2 одиниці

Розрахунок економічно-обгрунтованого тарифу

по послуговуванню з вивезення ТПВ

Наявність та кількість працівників відповідної

кваліфікації - 2 чол.

5 Збір відходів проводиться в с. Іскрівка 15,2 км та с. Новофедорівка - 4,00 км
6 Характеристика об’єктів утворення побутових відходів за джерелами їх утворення

- с. Іскрівка 518 житлових будинків, де постійно проживає 983 чол.;

- с. Новофедорівка 93 житлові та дачні будинки, де постійно проживає 19 чол.

- с. Іскрівка - відсутнє центральне опалення та частково водо та газопостачання.

- с. Новофедорівка - відсутнє центральне опалення, водо та газопостачання.

Під’їзні шляхи заасфальтовані.

Контейнерні майданчики відсутні.

Підприємства, установи та організації:

СПП "Віза-Агро", ТОВ "Валентина",

ФГ "Катрич", бюджетні установи в с.Іскрівка - 3,  торгівельні точки с. Іскрівка - 5, контейнери відсутні.

7 На території сільської ради полігон ТПВ відсутній.
8

Конкурсні пропозиції направляти поштою, запечатаними в конверті протягом 30 

календарних днів з дати опублікування оголошення.

Черговий етап пройдено

в атаці автор другого м’яча у ворота «Балкан» Олександр МішуренкоНа мажорній ноті, розгромивши з рахунком 4:0 лідера своєї групи – команду «Балкани» з Одещини, завершили свої виступи в другому груповому етапі чемпіонату України серед аматорів наші улюбленці – гравці ФК «Інгулець». Ця перемога дозволила футболістам з Петрівщини пройти до фінальної групи з досить високого другого місця, що залишає непогані шанси поборотися за медалі найвищого ґатунку.

Окрім нашої команди до фінальної групи пройшли також «Балкани», зачепилівський «Колос» та одеська «Жемчужина». З іншої групи «А» право виступити у фінальному турнірі вибороли добре знайомі нам «Рух» з Винників, ковалівський «Колос», ФК «Вінниця»та «Єдність» (м. Плиски). Щоправда, своїм місцем у фінальній групі «Колос» з Ковалівки поступиться оржівському ОДЕКу, оскільки футболісти з Київщини відтепер так само, як і наш «Інгулець» та горностаївський «Мир», набули професійного статуту і відтепер виступатимуть в другій лізі ПФЛ.

«Мир», як відомо, знявся з розіграшу ще після першого групового турніру, тепер аматорські змагання полишить і ковалівський «Колос». Водночас, лише наш «Інгулець» поки що планує продовжити змагання на усіх фронтах, задіявши в аматорському чемпіонаті команду – «Інгулець-2», укомплектовану гравцями, які цього року ще не отримують професійного статусу. До речі, на момент виходу цього номера з друку «Інгулець-2» вже випробував свої сили під орудою нового тренера Євгена Прошенка (донедавна очолював найсильнішу аматорську команду Дніпропетровщини «ВПК-Агро»). Про результат поєдинку нашої другої команди з гостями з тієї ж таки Дніпропетровщини – командою «Агро-лідер» ми розповімо в наступному номері.

До відділу власної безпеки Головного управління ДФС у Кіровоградській області надійшла інформація від суб’єктів господарювання міста про те, що в липні 2015 року невідомі особи, які представлялися від імені начальника Кіровоградської ОДПІ, пропонували зателефонувати на вказані ними номера телефону «начальнику ОДПІ» та вимагали перерахувати на банківські рахунки, відкриті у Приватбанку, значну суму коштів в обмін на надання їм в подальшому певних преференцій у бізнесі.

Податківці звертають увагу платників податків, що посадові особи  територіальних органів ГУ ДФС у Кіровоградській області не мають жодного відношення до шахрайських дій, які вчиняються невідомими особами з метою заволодіння чужим майном (коштами) шляхом обману чи зловживання довірою.

У зв’язку з отриманням заяв про вчинення шахрайства на території нашого району, працівники міліції ще раз звертаються до жителів району з проханням бути обережними, аби не потрапити на гачок аферистів.

Якщо вам телефонують невідомі, представляючись псевдо правоохоронцями, повідомляють інформацію про біду, що сталася з вашими рідними, та пропонують сплатити певну суму коштів – не поспішайте виконувати вимоги співрозмовника.

Обов’язково уточніть прізвище, ім’я, по батькові того, хто телефонує, його посаду, звання та підрозділ, у якому він працює, або ж попросіть передати трубку вашому родичу.

Не гаючи часу, спробуйте зв’язатись з рідними, аби з’ясувати, що насправді відбувається і де зараз вони перебувають. 

Новостародубська сільська рада повідомляє, що рішенням 38 сесії шостого скликання від 14 липня 2015 року № 612/6 «Про затвердження технічної документації по грошовій оцінці земель сіл Новостародубської сільської ради» затверджено технічну документацію по грошовій оцінці земель сіл Новий Стародуб, Червоносілля, Федорівка, Олімпіадівка, Мар’янівка Новостародубської сільської ради Кіровоградської області, які вступлять в дію згідно ст.271.2 Податкового кодексу України.

Повністю з рішеннями та технічними документаціями з нормативних грошових оцінок земель сіл Новостародубської сільської ради можна ознайомитись в інформаційному куточку сільської ради.