робочий процесНа Петрівщині гірничодобувна галузь відіграє одну з основних ролей в економічному та соціальному житті району та селища: кар’єри №3 і №4 та ГТЦ-2 вносять найбільші податкові надходження до бюджетної скарбниці району серед усіх підприємств, що діють на його території, беруть активну участь у благоустрої селища (зокрема допомагають владним органам з ремонтом та обслуговуванням доріг, об’єктів соціальної сфери тощо), в роботі цих установ задіяний великий відсоток петрівчан, що отримують гідну зарплатню та достойні умови праці. Керівництво комбінату проводить масштабну соціальну роботу щодо своїх працівників: вже традиційними стали поїздки для працівників-учасників спортивних змагань та художньої самодіяльності на відпочинок; не зважаючи на складні часи, не зменшує своїхобертів розвиток соціально-побутової сфери Петрівського та Артемівськогоів, зокрема відремонтовано лазні для працівників.

 кар’єр

Щорічно у третю неділю липня в Україні відзначають День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості, або, як звикли називати це свято в народі, День металурга. Традиційно цього дня прийнято проводити урочисті заходи, а керівництву установ, де працюють гірники та металурги, видавати заохочувальні премії, відзначати кращих робітників. Петрівський кар’єр ПАТ «ЦГЗК» не лишається осторонь святкування. На підприємстві також вітають своїх працівників та заохочують тих, хто відзначився продуктивністю та якістю праці. І серед них є як представники управлінської ланки, так і звичайні трударі: О. Тищенко, В.Заєць, І.Коцар, І.Кліменічев, Ю.Кунов, В.Пономаренко, М.Григор’єв, В.Чмих, Ю.Лось, Д.Єгупов, О.Маніло, І.Жушман, І.Стулій, Г.Поляков, В.Кравець, І. Шестаков, А. Рябов, М. Тороп, С.Антоненко, В. Стець, А. Лихошерст, В. Євтушенко, Г. Ткачук, Ю.Скобєлєв, О.Козаченко, Н. Оксюта, Т.Паніна, С. Румежак, Н. Висоцька, О. Меделян, С. Кришень, Р. Сокол, Д.Євдокимов, М.Пеліпака, С.Романько, Л.Парамонова, І.Шокотько.

В ході свята нагороджують переможців конкурсів, що проводилися в межах комбінату: Сергія Тверетинова за зайняте перше місце та Євгена Гулку за зайняте третє місце у змаганні «Кращий по професії машиніст екскаватора», Євгена Поліца за зайняте третє місце в конкурсі «Кращий по професії машиніст бурової установки». Сергія Романька, Олександра Безпалька та Ігора Ткача - кращих машиністів бульдозера (відповідно - перше, друге та третє місця), а також переможців конкурсу на кращого водія багатотонного самоскида Миколу Носова (друге місце) та Віктора Висоцького (третє місце).

погрузка руди

Особлива увага приділяється не лише тим, хто сумлінно виконує свій службовий обов’язок, а і тим, хто в ході мобілізації був призваний захищати Батьківщину на сході держави. Цілий ряд працівників кар’єрів та ГТЦ-2 боронять зараз цілісність України, тому там окремо відзначають своїх колег, якими дуже пишаються. Серед них - Д. Курінний, С. Пасічник, Д.Мовчан, В. Ромадін, О. Бохер, В. Панчак, С.Кривий, О. Тульчевський, С. Кицела, А.Шейка, М. Гавеля, О.Гузовський, Є. Гулка, В.Стрига.

З нагоди професійного свята гірників хочеться побажати їм сил, наснаги, нових професійних звершень, щастя та добробуту їм та їхнім родинам, а найголовніше – миру, адже без нього усе інше неможливо. 

Євгенія Кіфенко.