С.Завалій і Т.Панета спілкуються з вихованцями ДНЗ «Сонечко»У ході ознайомлення з сільськими радами голова райдержадміністрації Сергій Завалій завітав до Богданівки  – мальовничої території, що пролягає біля річки Інгулець.

До складу сільської ради входять три населених пункти: с. Богданівка, с. Солдатське та с. Малоганнівка, в яких проживає більше 400 чоловік. На території працює одне сільгосппідприємство - ПСП «Богнер», 6 фермерських господарств і 3 одноосібники, що обробляють більше 2 тисяч гектарів орної землі.

Голова райдержадміністрації Сергій Завалій та його заступники Олександр Лукашов і Тетяна Панета розпочали візит із спілкування з сільським головою Аллою Стрижак та колективом сільської ради.

Вони обговорили стан виконання програми соціально-економічного розвитку, виконання бюджету та ряд проблемних питань. Серед них – земельні питання, благоустрій території, планування доходів бюджету тощо. Голова РДА висловив зауваження з того приводу, що сільська рада не передбачила у 2015 році коштів на оздоровлення дітей пільгових категорій.

– Цю ситуацію необхідно негайно виправити та в подальшому не допускати таких помилок – зауважив Сергій Володимирович.

Далі керівники району не лише оглянули соціальні установи, об’єкти інфраструктури, а й поспілкувалися з їхніми працівниками.

У Богданівському ФАПі та дошкільному навчальному закладі «Сонечко» поцікавились матеріально-технічною базою установ, проблемними питаннями, яких тут вистачає, та обговорили шляхи вирішення з сільським головою, що супроводжувала районне керівництво.

С.Завалій і Т.Панета спілкуються з директором ЗШ І-ІІ ст. Л.Ганжою.

Приємне враження залишило знайомство з Богданівською ЗОШ І-ІІ ступенів та її колективом. Голова райдержадміністрації зазначив, що тільки ступивши на територію навчального закладу, одразу видно, що тут працюють справжні господарі - упорядковане шкільне подвір’я, затишні класні кімнати, зі смаком оформлені коридори закладу.

Директор школи Людмила Ганжа, що провела екскурсію по закладу, відзначила, що в облаштуванні приміщення школи велику допомогу надає батьківська громадськість. В школі працює творчий колектив, учні мало чим відрізняються від своїх однолітків з районного центру, постійно беруть участь в шкільних олімпіадах різного рівня, конкурсах, науково-дослідницьких конференціях.

В ході візиту до Богданівської територіальної громади Сергій Завалій також зустрівся з керівником місцевого господарства ПСП «Богнер» Аліною Неродою. Вона розповіла, що саме сьогодні господарство розпочало жнива, поскаржилася на нестачу фахівців на підприємстві. Обговоривши питання співпраці, Сергій Володимирович запевнив Аліну Миколаївну, що вона завжди може розраховувати на підтримку районної влади.

Підсумовуючи побачене під час візиту, голова райдержадміністрації побажав сільському голові Аллі Стрижак і надалі опікуватися питаннями соціального захисту й зокрема підтримки учасників АТО, їхніх сімей та демобілізованих, приділяти належну увагу підготовці необхідних документів для отримання субсидій та матеріального забезпечення закладів соціальної сфери. Він зазначив, що потрібно розуміти, що дана територія володіє особливими багатствами, тому варто шукати реальних можливостей розвитку й практичного застосування потенціалу Богданівської сільської ради.

(За матеріалами сайту Петрівської РДА).

На знімках: С.Завалій і Т.Панета спілкуються з вихованцями ДНЗ «Сонечко» та з директором ЗШ І-ІІ ст. Л.Ганжою.