Шановні працівники музеїв!

Прийміть сердечні вітання з професійним святом — Міжнародним днем музеїв!

Високо цінуємо вашу повсякденну працю та творчі зусилля, що сприяють примноженню самобутнього спадку минувшини, забезпеченню широкого доступу до безцінних музейних колекцій, збагаченню духовних основ суспільства.

Упевнені, що ви й надалі здійснюватимете все можливе, щоб наші музеї завжди залишалися справжніми джерелами пізнання історії та культури українського народу, з яких живитиметься не одне покоління всіх, хто прагне долучитися до духовних цінностей нашого краю.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Шановні працівники банківської сфери!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас з Днем банківського працівника та підкреслюють важливу роль, значний внесок працівників цієї галузі у розвиток економіки та забезпечення її фінансової стабільності.

Нехай ваш професіоналізм, абсолютна надійність і вірність зобов’язанням, уміння знаходити правильні й нестандартні рішення в непростих ситуаціях, відкритість усьому новому буде фундаментом вашого процвітання й успіху!

У день професійного свята дозвольте побажати вам міцного здоров’я, сімейного затишку, взаєморозуміння та злагоди. Нехай кожен новий день дарує - вам радість життя, втілює надії та сподівання на краще.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

День пам’яті жертв політичних репресій

Минулої неділі українці відзначили День пам’яті жертв політичних репресій.

Цього дня ми згадуємо кожного, хто став жертвою політичних репресій тоталітарної системи, хто був ув’язнений у концтаборах або засланий у далекі безлюдні землі. Згадуємо знищених радянською владою селян, розстріляну інтелігенцію, закатованих патріотів, а також уже й жертви політичних репресій сьогодення, таких, як наша льотчиця-героїня Надія Савченко, режисер Олег Сенцов, голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемільов та багато сотень інших українських патріотів, а разом з ними й прогресивно налаштованих росіян, які уже в наші дні стали жертвами політичного переслідування злочинним путінським режимом.

Районна державна адміністрація, районна рада та управління соціального захисту населення райдержадміністрації щиро вітають Марію Іванівну Копійку з дев’яносторічним ювілеєм! Бажаємо міцного здоров’я, довголіття при ясній пам’яті, сил духовних та фізичних, родинного затишку та Божої благодаті на многії літа!

Марія Іванівна народилася в Петровому 13 травня 1925 року. Офіційну трудову діяльність розпочала в роки воєнного лихоліття, влаштувавшись невдовзі після визволення рідного села бухгалтером в МТС ім.. Комінтерна. Власне, з цією професією була нерозривно пов’язана і вся її подальша трудова біографія, адже вона працювала бухгалтером в Петрівському РЕМ, в РО «Сільгосптехніка», в районному відділі освіті.

З 1975 року перебуває на заслуженому відпочинку, незважаючи на проблеми зі здоров’ям не втрачає оптимізму, життєлюбства, душевної щирості та доброти. 

голова РДА Сергій Завалій спілкується з директором Луганського ЗНЗ Оленою ЛівакДнями голова Петрівської РДА Сергій Завалій здійснив перший робочий візит до Луганської сільської ради, мета якого - ознайомлення з умовами життєдіяльності сільської громади. Голову райдержадміністрації супроводжували в поїздці його перший заступник Олександр Лукашов та завідуюча сектором інформаційної діяльності та комунікацій з громадсь-кістю Тетяна Волощенко. Делегацію зустрів сільський голова Луганки О.І.Соботюк. Спершу всі разом побували в місцевій школі, де директор закладу О.А.Лівак ознайомила гостей зі своїм «господарством» та з проблемними питаннями, пов’язаними з його діяльністю. Затим спілкувалися з директором Будинку культури О.В. Донцем, завідуючою ДНЗ Ю.М. Дудук, завідуючим Луганською амбулаторією О.В.Коренем та директором СВК «Агрофірма «Маріампольська» К.В.Міщаніним. Головними темами обговорення були: енергозберігаючі заводи, поліпшення стану доріг та врегулювання земельного конфлікту. Найбільша стурбованість сільської громади акцентувалась саме на останньому, і це зрозуміло, адже минуло вже три роки відтоді, як маріампольцям було незаконно відмовлено у продовженні терміну оренди землі колишнім головою РДА Ю.Г. Самохвалом, внаслідок чого вийшло із сівозміни понад 400 гектарів.

начальник управління Пенсійного фонду в Петрівському районі Наталія ЛетінськаУ Верховній Раді України зареєстровані внесені Урядом законопроекти щодо докорінної зміни принципів функціонування системи пенсійного забезпечення: Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій (реєстр. № 2767), проект Закону про внесення змін до статті 588 Митного кодексу України щодо призначення пенсій посадовим особам органів доходів і зборів за єдиними принципами (реєстр. № 2768), проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо призначення пенсій посадовим особам контролюючих органів за єдиними принципами (реєстр. № 2769) та проект Закону про внесення зміни до статті 87 Бюджетного кодексу України щодо сплати страхових внесків до накопичувальної професійної пенсійної програми (реєстр. № 2770).

звучить Гімн УкраїниУ Ганнівській загальноосвітній школі 8 травня пройшов урочистий захід, приурочений до Дня пам’яті і примирення. Його головною подією стало відкриття меморіальної дошки пам’яті випускника школи 2007 року Олександра Хруля - воїна-добровольця, який загинув в боях за Донецький аеропорт.

Вшанувати його пам’ять разом з вдячними односельцями прибули голова райдержадміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Світлана Тилик, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, Ганнівський сільський голова Ніна Цапенко, голова районної організації ветеранів України Олег Гіюк і, звичайно ж, мама Олександра Анжела Тук та інші члени його родини.

Світлій пам’яті Олександра Хруля

Невеличка хатинка біля самісінького лісу. Тепер у нашому селі її знає кожний. З порогу цієї домівки вирядила матуся свого єдиного сина на війну. Наостанок помітила, як промайнула на обличчі сина тінь журби, бо і у самої серце стиснулося до щему, та Сашко без вагань зібрався у дорогу, бо, як кажуть, обов’язок захищати свою Вітчизну ніхто не відміняв.

І почалися для матері хвилюючі дні і ночі, повні очікування жаданого телефонного дзвінка. Під час минулої – Другої світової війни матері і дружини з нетерпінням чекали листів, пропахлих порохом війни. 70 років минуло після її закінчення, і здавалося, що ніколи вже наша земля не зазнає жахіть війни, що більше ніколи матері не чекатимуть звісточок від синів-фронтовиків. Та біда прийшла, звідки її не чекали: новоявлений диктатор з імперськими амбіціями, такий же біснуватий, як Гітлер, але ще підліший і жорстокіший, послав на нашу землю свою дику орду вбивати, палити і грабувати. Тож знову чекають матері синів, знову молять Господа, аби вберіг їх від злої долі. Кожен дзвінок від Олександра втішав Анжелу Олександрівну: живий! А чекання на наступний дзвінок рвало її душу навпіл.

загальне фото учасників заходуСвято Перемоги – особливе свято – величне, вистраждане… Подвиг героїв – переможців у цій жахливій війні непідвладний часу, як і наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи.

У цьому році Україна та Європа відзначають 70-ту річницю перемоги над нацизмом. Торік святковим гаслом було: «Ніколи знову». Але «знову» стало реальністю. Тож гасло цього року: «Пам’ятаємо, перемагаємо».

Велика ціна цієї перемоги – це мільйони загиблих та мільйони поранених, а скільки загиблих від тяжких ран в повоєнні роки, а мільйони зламаних людських доль…

Уламки тих страшних подій і досі – протягом десятиріч ранять душі й серця наших людей, а події тієї жахливої війни назавжди залишаться незагойною раною для теперішніх та майбутніх поколінь, болючим шрамом нашої пам’яті.

Ми у вічному боргу перед ветеранами за їхню обірвану війною юність, за невичерпну силу духу, за прояви незбагненної мужності, свідому самопожертву заради життя на землі.

Ми щиросердно дякуємо ветеранам Великої Вітчизняної війни за стійкість, за мужність, пишаємось їх подвигами.

команда переможців «Козак» з Петрівського НВКУрочисто пройшло відкриття районного етапу Всеукраїнської патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Головним завданням гри є підготовка молоді до виконання конституційного обов’язку щодо захисту Батьківщини в лавах Збройних Сил України та інших військових формуваннях. У святі взяли участь гості, які працювали у якості журі: Григорій Москалець - начальник відділу освіти райдержадміністрації, Дмитро Суліма - методист районного методичного кабінету, Валентина Бойко - директор центру дитячої та юнацької творчості, Тетяна Швець - методист районного методкабінету, а також Василь Кампо - вчитель Захисту Вітчизни Петрівського НВК. Ведуча свята Наталя Дементьєва підтримувала учасників та пояснювала всім присутнім порядок змагань. Одразу після емоційних привітань учасників всіма членами журі було оголошено команди, які беруть участь у грі: команда з Чечеліївки «Сини України», з Червонокостянтинівки «Патріоти», з Нового Стародуба «Слава Козацька», з Володимирівки «Загін імені Івана Сірка», з Луганки «Отамани», з Іскрівки «Гетьман», з Ганнівки «Снайпер», Петрівський НВК представила команда «Козак».

Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань» ветеранам війни передбачена виплата щорічної разової грошової допомоги до 5 травня.

Згідно із механізмом виплати зазначеної допомоги Пенсійний фонд України забезпечує подання місцевим органам праці та соціального захисту населення списки осіб, які мають право на отримання зазначеної допомоги та перебувають на обліку в органах Пенсійного фонду.

Щиро дякуєм лікарям акушерам-гінекологам Ларисі Володимирівні Окуловій, Світлані Миколаївні Соляр, завідуючому хірургічного відділення Миколі Миколайовичу Яновському та всій його команді: операційному блоку, реанімаційному відділенню та усьому обслуговуючому персоналу. Дякуємо за Ваші світлі голови, золоті руки, безмежну доброту сердець, за людяність, чуйність та за увагу, які Ви приділяєте всім пацієнтам 24 години на добу, 7 днів на тиждень та 365 днів у рік.

Величезна подяка та низький уклін усім Вам! Бажаємо вам безмежного здоров’я, щастя та натхнення у Вашій нелегкій роботі!

Сім’ї Дулі та Копань.

Наші Максімови – найспортивніша сім’я Кіровоградщини!

Здоровий спосіб життя, фізична культура та спорт стають для громадян України все більш важливими та значущими чинниками. Завдяки всебічному розвитку та підтримці з боку держави та людей, яким це небайдуже, ці поняття стають все ближчими до пересічних громадян, до звичайних сімей.

24 квітня обласним центром фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” було  проведено фінал обласних змагань в рамках Всеукраїнського фестивалю “Мама, тато, я – спортивна сім’я!”.

колективне фотоНаприкінці квітня юні вихованці Луганської філії ДЮСШ «Олімп» взяли участь у чемпіонаті області з гандболу. Змагання відбувалися у Знам’янці, їх учасниками, окрім наших хлопців, стали команди з традиційних гандбольних центрів Кіровоградщини – Ульянівки, Кіровограда та господарі турніру.

Відповідно до регламенту турніру, команди жеребом були розділені на пари, переможці яких потім зустрічалися у матчі за 1-2 місця, переможені розігрували між собою бронзові нагороди.

Команда-переможець отримала кубок та диплом за І місце, кращі гравці - грамоти.11 травня 2015 року в с. Червонокостянтинівка відбувся футбольний матч на Кубок ДЮСШ «Олімп», присвячений «70-річниці Перемоги» серед команд Червонокостянтинівки та Петрового за участі футболістів 1998-2001 р.н. Підсумковий рахунок 5:1 на користь господарів. Кращі гравці з обох команд: голкіпери – Оришака Дмитро, Начоса Владислав; захисники – Кисилиця Олексій, Коломоєць Олександр; півзахисники – Масюк Ігор, Граховський Микита; нападники – Силаєв Олег, Тіпунов Євген, бомбардири – Пилипчук Владислав, Тетаренко Сергій; гравці – Гнатюк Роман, Бочаров Богдан.

Команда-переможець отримала кубок та диплом за І місце, кращі гравці - грамоти.

Віра Смєлова, директор ДЮСШ «Олімп» 

Черговий третій тур першості області по футболу наша команда ФК «Інгулець» провела в Бобринці проти місцевого «Новатора» і, навіть граючи не найсильнішим своїм складом, здобула впевнену перемогу з рахунком 4:0 (двічі у воротах суперників відзначився Роман Кретов, також по м’ячу забили Віталій Петриченко та Антон Карпінець).

Разом з тим, президент клубу Олександр Поворознюк, незважаючи на позитивний результат, залишився не зовсім задоволеним якістю гри, зазначивши, що аж до 75-ї хвилини (тоді коли було забито другий гол) комбінаційні дії «Інгульця виглядали аж занадто натужними, хаотичними, без будь-якого креативу і творчої думки на полі. Тобто переграли суперників на класі, але не завдяки цікавим ігровим комбінаціям та тактичним схемам. Отож, аби долати суперників уже більш серйозного, аніж «Новатор», рівня, доведеться ще чимало попрацювати.

За підсумками третього туру «Інгулець» перемістився на другу сходинку турнірної таблиці групи «Схід», набравши 7 очок (так само як і ФК «Головківка» та «Старт»), але поступаючись поки що головківцям за різницею забитих і пропущених м’ячів.

учасники змагань8 травня 2015 року в тирі НВК Петрівської гімназії відбулися спортивні змагання у кульовій стрільбі з пневматичної зброї серед ветеранів війни, праці та участників бойових дій,  присвячених 70 річниці Перемоги у Другій світовой війні.

Участники змагань показали непогані результати у стрільбі з пневматичних гвинтівок.

Перше місце з хорошим результатом виборов М.П.Стрижак, друге - В.Г. Огур і трете - А.Логачов.

Призерів нагороджено дипломами районної ради ветеранів. Отож, як бачимо, порох в порохівницях є, і як завжди сухий.