День пам’яті жертв політичних репресій

Минулої неділі українці відзначили День пам’яті жертв політичних репресій.

Цього дня ми згадуємо кожного, хто став жертвою політичних репресій тоталітарної системи, хто був ув’язнений у концтаборах або засланий у далекі безлюдні землі. Згадуємо знищених радянською владою селян, розстріляну інтелігенцію, закатованих патріотів, а також уже й жертви політичних репресій сьогодення, таких, як наша льотчиця-героїня Надія Савченко, режисер Олег Сенцов, голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемільов та багато сотень інших українських патріотів, а разом з ними й прогресивно налаштованих росіян, які уже в наші дні стали жертвами політичного переслідування злочинним путінським режимом.

Отож, згідно з розпорядженням голови райдержадміністрації «Про відзначення в районі Дня пам’яті жертв політичних репресій», у нашому районі з нагоди відзначення цієї важливої дати також відбувся ряд відповідних заходів. Зокрема, в закладах освіти і культури відбулися тематичні бесіди, уроки, виховні години, виставки літератури. Релігійні громади провели панахиди за невинно загиблими.

Також, відповідно до розпорядження, цього дня було приспущено Державні Прапори України на будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, а також обмежено проведення розважальних заходів на території району.