Наші Максімови – найспортивніша сім’я Кіровоградщини!

Здоровий спосіб життя, фізична культура та спорт стають для громадян України все більш важливими та значущими чинниками. Завдяки всебічному розвитку та підтримці з боку держави та людей, яким це небайдуже, ці поняття стають все ближчими до пересічних громадян, до звичайних сімей.

24 квітня обласним центром фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” було  проведено фінал обласних змагань в рамках Всеукраїнського фестивалю “Мама, тато, я – спортивна сім’я!”.

Команди сімей з усієї області вітала директор Кіровоградського обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” Марина Марініна.

Програма змагань складалась із п’яти комплексних естафет, у яких учасники демонстрували спритність та вправність виконання спортивних вправ, а також уміння працювати у команді.

Інтрига зберігалась впродовж усіх змагань, адже трійка призерів змінювалась із кожним новим завданням. Тож, в результаті наполегливої боротьби, визначено переможців та призерів змагань, які розподілились наступним чином. За найменшою сумою місць у всіх видах змагань ІІІ місце здобула сім’я Подопіч із м. Кіровограда, ІІ місце зайняла сім’я Ткаченків із Кіровоградського району і, нарешті, І місце виборола сім’я  наших земляків Максімових, яка і представлятиме Кіровоградщину у фіналі Всеукраїнського фестивалю “Спорт для всіх”, який відбудеться у травні в Києві.

І все ж таки, переможених на змаганні, здається, не було, адже, крім подарунків та нагород, учасники змагань були нагороджені азартом, спілкуванням та новими друзями.

Любов до спорту в родині Максімових закладена з дитинства: ще зі шкільної парти уроки фізкультури для кожного з подружжя були в переліку найулюбленіших, не зрадили цьому своєму захопленню й вступивши до вузів. Євген Вікторович, будучи студентом Дніпропетровського сільськогосподарського інституту, охоче брав участь в різноманітних спортивних змаганнях між факультетами, а Тетяна Миколаївна вважалася активною спортсменкою в своєму Київському інституті (пізніше – університеті) культури. І хоч швидкоплинне студентське життя вже давно залишилося в минулому, однак захопленість спортом, прихильність здоровому способу дозвілля стали своєрідним життєвим статутом родини. У такому ж ключі виховують і обох своїх діточок – сина та доньку.

Звичайно, зараз вільного часу в головного агронома ПСП «Зарічне» Євгена Максімова вже не так багато, завантажена поточними клопотами й секретар-канцелярист Новостародубської загальноосвітньої школи Тетяна Максімова, однак і зараз за будь-якої нагоди не втрачають можливості щотижнево присвятити улюбленому захопленню бодай кілька годин. Крім того, за нагоди, завжди залюбки беруть участь в змаганнях «Тато, мама, я - спортивна сім’я!», неодноразово перемагали на районному їх етапі, а ось цього року стали найсильнішими й в області.

І вже коли цей матеріал було підготовлено до друку – надійшла звістка з Києва, де наші земляки на Всеукраїнському фестивалі «Мама, тато і я – спортивна сім’я», що проходив під аркою Дружби Народів і був приурочений до Дня Європи в Україні, точніше – став одним з елементів його святкування, вибороли досить пристойне четверте місце, з чим ми їх і вітаємо, сподіваючись, що їх приклад тепер послужить своєрідним мотиватором для усіх інших земляків, так само закоханих у спорт, але які ще не знайшли в собі сміливості також узяти участь в подібних змаганнях.