команда переможців «Козак» з Петрівського НВКУрочисто пройшло відкриття районного етапу Всеукраїнської патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Головним завданням гри є підготовка молоді до виконання конституційного обов’язку щодо захисту Батьківщини в лавах Збройних Сил України та інших військових формуваннях. У святі взяли участь гості, які працювали у якості журі: Григорій Москалець - начальник відділу освіти райдержадміністрації, Дмитро Суліма - методист районного методичного кабінету, Валентина Бойко - директор центру дитячої та юнацької творчості, Тетяна Швець - методист районного методкабінету, а також Василь Кампо - вчитель Захисту Вітчизни Петрівського НВК. Ведуча свята Наталя Дементьєва підтримувала учасників та пояснювала всім присутнім порядок змагань. Одразу після емоційних привітань учасників всіма членами журі було оголошено команди, які беруть участь у грі: команда з Чечеліївки «Сини України», з Червонокостянтинівки «Патріоти», з Нового Стародуба «Слава Козацька», з Володимирівки «Загін імені Івана Сірка», з Луганки «Отамани», з Іскрівки «Гетьман», з Ганнівки «Снайпер», Петрівський НВК представила команда «Козак».

Далі на всіх чекала маса захоплюючих вражень від конкурсної програми, яка розпочалась з процедури жеребкування, щоб кожна команда знала чергу свого виступу. Перший конкурс строю та пісні немов об’єднав усіх присутніх на святі, часом навіть хотілось підспівати нашим юним майбутнім захисникам. А під час воєнно-історичного конкурсу, з використанням заздалегідь підготовлених питань, всі з завмиранням подиху чекали, як відповідатимуть команди.

 виконання спортивних нормативів під пильним наглядом вчителя Василя Кампо.І виснажливим, і, водночас, згуртовано веселим був цей день. Продемонстрували учасники і «Вогневу підготовку», і «Метання гранати в ціль», і «Долікарську допомогу», і «Топографічну підготовку», а найважче залишилося наостанок – спортивні змагання. Саме стройова підготовка виховує в людині найкращі якості: дисципліну, зібраність, відчуття ритму, концентрацію, внутрішню силу. Звичайно, після рішення журі є і переможці, і переможені, та хотілося б зазначити, що наше підростаюче покоління – це приклад того, яке чекає нас майбутнє. І доки в нас є така сильна молодь, боятися нічого!


А перше місце в змаганнях посіла команда Петрівського НВК «Козак», з чим ми їх і вітаємо. Найстаранніше і найвпевненіше вони йшли до перемоги, долаючи з честю всі конкурсні завдання. Вже вкотре наша молодь довела, що вони гідні майбутні захисники Вітчизни, які виховані на бойових традиціях українського народу та Збройних Сил України.

Вікторія Махнюк

На знімках: команда переможців «Козак» з Петрівського НВК; виконання спортивних нормативів під пильним наглядом вчителя Василя Кампо.