голова РДА Сергій Завалій спілкується з директором Луганського ЗНЗ Оленою ЛівакДнями голова Петрівської РДА Сергій Завалій здійснив перший робочий візит до Луганської сільської ради, мета якого - ознайомлення з умовами життєдіяльності сільської громади. Голову райдержадміністрації супроводжували в поїздці його перший заступник Олександр Лукашов та завідуюча сектором інформаційної діяльності та комунікацій з громадсь-кістю Тетяна Волощенко. Делегацію зустрів сільський голова Луганки О.І.Соботюк. Спершу всі разом побували в місцевій школі, де директор закладу О.А.Лівак ознайомила гостей зі своїм «господарством» та з проблемними питаннями, пов’язаними з його діяльністю. Затим спілкувалися з директором Будинку культури О.В. Донцем, завідуючою ДНЗ Ю.М. Дудук, завідуючим Луганською амбулаторією О.В.Коренем та директором СВК «Агрофірма «Маріампольська» К.В.Міщаніним. Головними темами обговорення були: енергозберігаючі заводи, поліпшення стану доріг та врегулювання земельного конфлікту. Найбільша стурбованість сільської громади акцентувалась саме на останньому, і це зрозуміло, адже минуло вже три роки відтоді, як маріампольцям було незаконно відмовлено у продовженні терміну оренди землі колишнім головою РДА Ю.Г. Самохвалом, внаслідок чого вийшло із сівозміни понад 400 гектарів.

Це, в свою чергу, зумовило скорочення робочих місць і уповільнило розвиток тваринницької галузі, негативно вплинуло на фінансово-економічний стан господарства та на розвиток соціальної сфери сіл Луганка і Братське, які щорічно отримують всебічну підтримку від господарства, що в грошовому еквіваленті становила понад 1 мільйон 200 тисяч гривень. Прикро, що такі резонансні порушення земельного законодавства відбуваються на території одного з кращих сільгосппідприємств області, де нині у господарстві трудиться 350 працівників, а село Луганка визнано одним з кращих сіл Кіровоградщини. Всі ці роки громада активно бореться за своє право обробляти споконвічно належні їй землі.

зустріч з сільським головою Олексієм Соботюком

Під час зустрічі Сергій Завалій зазначив, що саме з цього приводу й було першочергово вибрано для ознайомлення Луганську сільську раду, аби уникнути подальшої конфронтації і нарешті врегулювати на правовій основі скандальне земельне питання.

Також Сергій Володимирович цікавився джерелами формування бюджету сільської ради, розвитком належної їй території,  висловив своє бачення у вирішенні пов’язаних з цим проблем у співпраці влади, бізнесу та громади. Луганці якраз розраховують на таке плідне  співробітництво, тож побажали новому голові РДА успіхів у його діяльності. У відповідь Сергій Володимирович висловив впевненість, що слова не розходитимуться із справами, якщо до них докладати спільні зусилля.

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімках: голова РДА Сергій Завалій спілкується з директором Луганського ЗНЗ Оленою Лівак; зустріч з сільським головою Олексієм Соботюком.