Від щирого серця прийміть вітання з нагоди справді всенародного свята – Дня працівників сільського господарства! Особливі наші вітання усім, хто задіяний в різних галузях сільськогосподарського виробництва в господарствах, що діють на теренах нашої сільської ради – СФГ «СВС», СТОВ «Колос», СФГ «Роксолана», ФГ «Алан», СФГ «Трі-Вет», а також пенсіонерам-колгоспникам, що трудилися свого часу в колгоспі «Україна» та інших агроформуваннях, що діяли на теренах Зеленської сільської ради.

У ці святкові дні зичу вам і вашим сім’ям міцного здоров’я, щастя і благополуччя, успіхів у праці і оптимізму у всіх ваших справах та починаннях. Хай не знають утоми ваші натруджені руки, нехай щедрою буде ваша життєва нива, а труди ваші й надалі збагачують Україну!

Інна Беркун, Зеленський сільський голова.

Сердечно вітаю всіх з прекрасним святом - Днем працівників сільського господарства! 

Результати вашої роботи у цьому році яскраво довели: ми вміємо конструктивно, творчо і наполегливо співпрацювати задля добробуту наших людей і процвітання нашої України.

Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я і благополуччя, щастя і добра, любові і достатку в домі, невичерпної наснаги і оптимізму, подальших успіхів в ім’я розквіту України та заради покращення добробуту всього українського народу!

Іван Шульга, Йосипівський сільський голова.

Щиро вітаю вас з нагоди свята – Дня працівників сільського господарства!

Нехай не переводиться селянський рід на українській землі, а праця відданих їй трударів буде належно поцінованою. Велика подяка вам за любов до землі, терпіння і витримку. Щастя, злагоди в кожну домівку. Честь і хвала трудівникам, які приносять до столу українців неповторний дар землі та сонця. Велика подяка вам за наполегливість, вірність народним традиціям, любов до своєї землі. Нехай добробут, радість творчості, відчуття гармонії з природою стануть винагородою всім аграріям за терпіння та труд. Нехай Божа іскра вашого таланту спалахне в серцях дітей та онуків, які продовжать славний родовід на нашій квітучій і благословенній батьківській землі!

Віктор Волков, голова ПП «Дружба».

Головне управління статистики у Кіровоградській області оголошує конкурс на заміщення вакантної посади державного службовця:

- начальника відділу статистики у Петрівському районі.

У конкурсі можуть взяти участь громадяни України, які мають вищу освіту відповідного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста або  магістра, досвід роботи за фахом, володіють державною мовою, вміють працювати на комп’ютері.

Особи, які бажають взяти участь у конкурсі, подають до конкурсної комісії  Головного управління статистики такі документи:

Голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко очолив область у дуже непростий час — навесні 2014 року. Про те, які проблеми довелося вирішувати у першу чергу, чим живе область нині пропонуємо інтерв’ю з ним. 

- Олександре Анатолійовичу, розкажіть, будь ласка, про підсумки виборів до парламенту в нашій області.

- Люди виявили найбільшу довіру практично двом суб’-єктам виборчого процесу — Президенту та Прем’єр-міністру — у надії відновити мир, єднання України, непорушність її кордонів і, безумовно, іти європейським шляхом розвитку та реформ.

У Кіровоградській області 80% виборців проголосували за проєвропейські сили. Як лідер обласної організації “Батьківщини” хотів би подякувати тим виборцям, які підтримали нашу політичну силу. Ми зробили висновки, але, думаю, що результати нашої роботи говорять про наступне: ми виконуємо те, що обіцяємо.

Номери телефонів «гарячих ліній» та відповідальних підрозділів за функціонування пунктів обігріву населення в осінньо - зимовий період 2014-2015 років на території Петрівського району

9-73-02 - Петрівський РВ УДСНС у Кіровоградській області

9-78-63 - Сектор з питань цивільного захисту відділу регіонального розвитку, містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та з питань цивільного захисту районної державної адміністрації  

9-62-52 - Управління соціального захисту населення райдержадміністрації

Шановні петрівчани, жителі району та гості! 22 ЛИСТОПАДА 2014 РОКУ Україна вже традиційно вшановуватиме День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій. Як завжди, відповідні заходи відбудуться і в нашому районі. Наші земляки цього дня візьмуть участь в акції «Запали свічку пам’яті!», а також доєднаються до загальнонаціональної хвилини мовчання, яка розпочнеться о 16.00.

У Петровому скорботна церемонія проходитиме біля пам’ятного знаку – Хреста землякам, що померли під час Голодомору 1932-1933 років. Розпочнеться вона о 15 год. 30 хв. жалобною ходою від площі біля колишнього кінотеатру до пам’ятного знаку на правобережжі Інгульця, де відбудеться мітинг-реквієм та жалобний молебень. Просимо учасників акції взяти із собою свічечки, а усіх мешканців району закликаємо в цей час встановити на підвіконні у своїй оселі запалену свічку в пам’ять про всіх померлих від голоду наших співгромадян.

Проміжні вибори депутатів місцевих рад 

04 січня 2015 року

Петрівська районна виборча комісія

Кіровоградської області

Постанова

(28300, Кіровоградська обл. смт. Петрове, вул. Жовтнева, 20)

10 листопада 2014 року № 1

Про призначення проміжних виборів депутата Петрівської районної ради по Йосипівському одномандатному мажоритарному виборчому округу № 8 Петрівського району Кіровоградської області.

У зв’язку з достроковим припиненням повноважень депутата Петрівської районної ради Петрівського району Кіровоградської області в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 8 Великого Івана Дмитровича, керуючись частиною 3 статті 15 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» Петрівська районна виборча комісія Кіровоградської області постановила:

Сьогодні в Петрівській ВК №49 розвинуте швейне, металообробне та деревообробне виробництвоКерівництво Петрівської виправної колонії управління ДПтС України в Кіровоградській області (№49) зацікавлене у співпраці з особами, організаціями та підприємствами різних форм власності, які можуть використати виробничий потенціал для реалізації власних ідей. Тут виробляють металеві та дерев“яні альтанки, дитячі ігрові майданчики, гойдалки, вироби з кованими елементами, ремонтують автомобілі.

На даний час виробнича майстерня установи завершує виконання дуже цікавого замовлення.

Голова Петрівської районної адміністрації Олександр Анісімов та його заступник Ігор Дементьєв значну увагу приділяють благоустрою населених пунктів. Тому звернулися до помічника начальника установи з питань залучення засуджених до праці та трудової адаптації Сергія Затянова з проханням виготовити елементи ковки для «Набережної закоханих». Дані конструкції Олександр Іванович та Ігор Геннадійович планують встановити в центрі смт Петрового, які, ймовірно, радуватимуть душі всих закоханих (на момент виходу номера з друку і лавочки, й інші металеві конструкції комплексу вже встановлено на місце призначення. - Ред.).

Йосипівська сільська рада Петрівського району Кіровоградської області оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста-землевпорядника.

Вимоги до кандидата:

- вища освіта за фахом:

- знання української мови та ПК

Для участі в конкурсі слід надати до сільської ради такі документи:

- заяву про участь у конкурсі

- копію документів про освіту

- декларацію про доходи за 2013 рік

Заяви та документи приймаються протягом 30-ти календаних днів з дня опублікування оголошення за адресою:

с. Йосипівка, вулиця Шкільна, буд.3 тел. для довідок 067-648-61-44.

 

Загальновідомо, що осередком суспільства є  сім’я. У ній закладаються основи буття людини, а також її духовні, світоглядні якості. Від благополуччя родини багато в чому залежить моральний стан суспільства. На жаль, для чималої кількості наших співгромадян природне бажання знайти сімейний спокій залишається нездійсненною мрією. Адже при вирішенні сімейно-побутових конфліктів більшість членів сімей вдаються до застосування насильства. 

Сьогодні дуже часто ми чуємо про те, що насильства в сім’ї не повинно бути. Проте також часто чуємо про випадки скоєння насильства чоловіка над жінкою, батьків над дітьми. Найстрашніше, що рамки сімейного насильства виходять за межі дому – і розширюють їх діти, які потерпають від насильства в сім’ї, скоюючи жорстокі вчинки по відношенню до своїх однолітків. Тож найбільш гостро проблема насильства в сім’ї постає у неповнолітніх громадян, які, не маючи відповідного обсягу інформації, поданої в доступній для підлітка формі, потерпають від здійснення проти них насильницьких дій з боку дорослих.

По-перше: не дозволяйте себе принижувати. 

Найчастіше більшість жертв фізичного насильства, тривалий час дозволяли кривдити себе словами. Тобто спочатку жертва потерпає від психологічного насильства, а потім відбувається фізичне насильство.

Тому не дозволяйте себе ображати, принижувати з початку стосунків, не дозволяйте по відношенню до себе дій, які можуть привести до насильства.

По-друге: правильно оцінюйте ситуацію.

Мова піде не про те, про що ви подумали, прочитавши заголовок, а про найсвятішу любов – матері до своєї дитини. Цю любов оспівують поети і письменники, історія знає безліч випадків, коли задля порятунку дитини матері йшли на тортури, смерть і навіть злочини. Втім, буває і навпаки – коли ставлення матері до своїх дітей не можна назвати інакше, ніж злочинним. 

Є у одному із сіл нашого району горе-мати, яка проміняла турботу про своїх дітей на горілку і розпусту. Гроші, які отримує на їх утримання, пропиває разом з «кавалерами», а діти – хлопчик і дівчинка - живуть впроголодь, одягнуті у якесь лахміття, не знають ні уваги, ні материнського тепла.

Одного разу у відповідні районні інстанції надійшло повідомлення, що ця жінка (назвемо її Ольгою) вже кілька днів поспіль пиячить, діти в ці кілька днів нічого не їли, тож їх потрібно рятувати, бо може статися біда. Хоча вже був пізній вечір, до домівки Ольги прибула компетентна комісія, аби перевірити, чи відповідає сигнал дійсності. Побачена картина вразила: в хаті, як у хліву, Ольга і її «друзі» - очманілі від оковитої, діти - напівживі від голоду, брудні, вошиві, перелякані. Тож прийняли рішення про термінове відібрання дітей у зв’язку з тим, що є реальна загроза їхньому здоров’ю і життю.

директор ЦДЮТ Валентина Бойко висловлює гордість своїми вихованцямиНещодавно освітяни відзначили своє професійне свято. З року в рік все вагомішими стають їхні здобутки: учні загальноосвітніх шкіл району беруть активну участь в конкурсах, олімпіадах, займаючи призові місця, багато випускників стають студентами вищих навчальних закладів, що є свідченням того, що вони у школі здобули глибокі знання. 

Не гірші досягнення мають і педагоги, які працюють у галузі позашкільної освіти. На базі загальноосвітніх шкіл діють гуртки Центру дитячо-юнацької творчості. Станом на 1 жовтня поточного року 1337 дітей є учасниками 36 гуртків. Позашкільною освітою охоплено 63% учнів загальноосвітніх навчальних закладів району.

ОліяНе секрет, що одним з найвагоміших важелів економіки, зокрема й на місцях, є розвиток і вдосконалення малого й середнього бізнесу. Його запорукою є впровадження нових технологій, обладнання, аби продукція, що пропонується споживачеві, була якомога якіснішою, доступнішою, тобто конкурентнішою.

Ми свого часу невипадково на початку ведення бізнесової справи зробили акцент на створенні об’єктів переробної промисловості, адже для такого аграрного району, яким є наша Петрівщина, цей вид діяльності є і логічним, і, безумовно, перспективним. Однак переробна промисловість, певне, як ніяка інша, потребує особливого системного оновлення, удосконалення, постійного контролю якості.

учасники конкурсу демонструють знання рідної мови.Все залежить від совісті людини, а не від її становища в суспільстві.
П. Яцик

9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. 

Саме цього дня у всіх школах України проходить перший тур Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика.

Петро Яцик – канадський підприємець українського походження, найвідоміший меценат другої половини ХХ століття, за яким стоять глибокі знання та серйозна людська культура.

рахунок на табло – показник реального потенціалу команди Олександра ПоворознюкаНавіть не крапкою, а таким собі жирним знаком оклику (як на табло!) можна вважати результат останньої в цьому сезоні офіційної гри на стадіоні «Інгулець» за участі, без перебільшення, головної сенсації вітчизняного футболу в останні роки - команди ФК «Агрофірма «П’ятихатська».

В пропущеному матчі календарної першості Кіровоградської області п’ятихатці не залишили жодних шансів бронзовому призеру цьогорічної першості – команді «Технолюкс» з м. Знам’янки.

Перша загроза воротам знам’янчан виникла вже на перших хвилинах гри, однак нападник п’ятихатців, якого стрімкою багатоходовою комбінацією вивели, практично, сам на сам з голпікером, пробив не лише повз воротаря, але й повз ворота - м’яч пройшов біля правої стійки буквально в кількох сантиметрах. Надалі знам’янчанам вдалося трохи відвести гру від власних воріт, але кардинально не загальний малюнок це не вплинуло: контроль за м’ячем і територіальна перевага однозначно були на боці п’ятихатців, хоча певний час на завершальній стадії домогтися успіху їм заважав деякий сумбур, неузгодженість в діях. Словом гравцям «Технолюксу» вдалося зберегти свої ворота в недоторканості майже до останньої хвилини першого тайму. А саме на останніх хвилинах, як мовиться, п’ятихатці забили гол «в роздягальню»: після реалізації стандартного положення та кількох відскоків від нападників та захисників «Технолюксу» в межах воротарського майданчика найшвидше зорієнтувався наш нападник Віталій Колєсніков, який, вдало підставивши ногу після чергового відскоку, перевів м’яч у сітку повз голкіпера, котрий просто не в змозі був  відреагувати на такий стрімкий рух спортивного снаряда.

Працівниками міліції Петрівського РВ УМВС України в області викрито особу чоловіка, який викрав заощадження свого сусіда-пенсіонера у сумі 8 000 гривень. Ним виявився молодий чоловік, 1981 року народження, який добре знав потерпілого та неодноразово бував у нього вдома: як у дворі, так і в будинку.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, зловмисник пройшов через город до двору 78-річного потерпілого, 1936 року народження, та зайшов в будинок останнього, коли почало сутеніти. Достовірно знаючи, що власник будинку перебуває у себе в кімнаті та спить, а сторонніх осіб у будинку немає та його дії не будуть помічені, він пройшов до зали будинку. Перебуваючи в ньому, крадій, діючи таємно, умисно та цілеспрямовано, розуміючи злочинний характер своїх дій, керуючись при цьому корисливим мотивом, відкрив прикриті та не зачинені дверцята серванту, звідки викрав накопичені потерпілим гроші. 

Викраденими коштами зловмисник розпорядився на власний розсуд, витративши їх на придбання алкогольних напоїв та продуктів харчування. 

«За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Наразі особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років»,- розповів начальник Петрівського РВ УМВС Євген Чуйко.

Анна Пащенко, інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями

Урок з міліціонерамиПетрівські міліціонери показали школярам мультик про згубний вплив сигарет, алкоголю та наркотиків на дитячий організм та провели бесіду на цю тему

Проблема неусвідомлення дітьми небезпеки, яка пов’язана з алкоголем і курінням, турбує сьогодні чи не кожного громадянина, перш за все тому, що підлітки регулярно спостерігають за старшими, які невимушено вживають алкоголь і димлять. Саме тому багато батьків не знають, як пояснити дитині, що алкоголь, наркотики і куріння - це шкідливо. Працівники Петрівського районного відділу вирішили допомогти їм в цьому.

Бесіда-лекція на тему «Скажемо «ні» шкідливим звичкам» була проведена з четвертими класами Петрівської початкової школи. Зокрема, вона мала  інформаційно-просвітницьке спрямування, були обговорені питання здорового способу життя, профілактика тютюнопаління, алкоголізму та наркоманії. Що це? І які можливі наслідки? Як вберегтися від цієї загрози?