Працівниками міліції Петрівського РВ УМВС України в області викрито особу чоловіка, який викрав заощадження свого сусіда-пенсіонера у сумі 8 000 гривень. Ним виявився молодий чоловік, 1981 року народження, який добре знав потерпілого та неодноразово бував у нього вдома: як у дворі, так і в будинку.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, зловмисник пройшов через город до двору 78-річного потерпілого, 1936 року народження, та зайшов в будинок останнього, коли почало сутеніти. Достовірно знаючи, що власник будинку перебуває у себе в кімнаті та спить, а сторонніх осіб у будинку немає та його дії не будуть помічені, він пройшов до зали будинку. Перебуваючи в ньому, крадій, діючи таємно, умисно та цілеспрямовано, розуміючи злочинний характер своїх дій, керуючись при цьому корисливим мотивом, відкрив прикриті та не зачинені дверцята серванту, звідки викрав накопичені потерпілим гроші. 

Викраденими коштами зловмисник розпорядився на власний розсуд, витративши їх на придбання алкогольних напоїв та продуктів харчування. 

«За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Наразі особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років»,- розповів начальник Петрівського РВ УМВС Євген Чуйко.

Анна Пащенко, інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями