рахунок на табло – показник реального потенціалу команди Олександра ПоворознюкаНавіть не крапкою, а таким собі жирним знаком оклику (як на табло!) можна вважати результат останньої в цьому сезоні офіційної гри на стадіоні «Інгулець» за участі, без перебільшення, головної сенсації вітчизняного футболу в останні роки - команди ФК «Агрофірма «П’ятихатська».

В пропущеному матчі календарної першості Кіровоградської області п’ятихатці не залишили жодних шансів бронзовому призеру цьогорічної першості – команді «Технолюкс» з м. Знам’янки.

Перша загроза воротам знам’янчан виникла вже на перших хвилинах гри, однак нападник п’ятихатців, якого стрімкою багатоходовою комбінацією вивели, практично, сам на сам з голпікером, пробив не лише повз воротаря, але й повз ворота - м’яч пройшов біля правої стійки буквально в кількох сантиметрах. Надалі знам’янчанам вдалося трохи відвести гру від власних воріт, але кардинально не загальний малюнок це не вплинуло: контроль за м’ячем і територіальна перевага однозначно були на боці п’ятихатців, хоча певний час на завершальній стадії домогтися успіху їм заважав деякий сумбур, неузгодженість в діях. Словом гравцям «Технолюксу» вдалося зберегти свої ворота в недоторканості майже до останньої хвилини першого тайму. А саме на останніх хвилинах, як мовиться, п’ятихатці забили гол «в роздягальню»: після реалізації стандартного положення та кількох відскоків від нападників та захисників «Технолюксу» в межах воротарського майданчика найшвидше зорієнтувався наш нападник Віталій Колєсніков, який, вдало підставивши ногу після чергового відскоку, перевів м’яч у сітку повз голкіпера, котрий просто не в змозі був  відреагувати на такий стрімкий рух спортивного снаряда.

кожен з уболівальників команди отримав можливість сфотографуватися на пам’ять з головним трофеєм сезону – Кубком України серед аматорівА по перерві розгром гостей розпочався буквально з першої хвилини: спочатку відзначився забитим голом метрів з вісімнадцяти обвідним ударом в нижній лівий кут воріт щойно вийшовши на заміну Богдан Скоцький, а потім до кінця матчу після чудових комбінацій арбітр матчу Наталія Алексахіна ще чотири рази вказувала на центр поля, звідкіля гості були змушені вкотре розпочинати. Власне вже за рахунку 0:3 «Технолюкс» втратив усяку надію на прийнятний для себе результат, адже захисники команди відкрито стали дорікати своєму голкіперу, що той занадто вже поспішає вводити м’яч в гру: «Куди ти летиш? Потримай м’яч, тобі що цього мало?» - спересердя вигукнув центральний захисник, вказавши рукою на табло, де напроти їх «бублика» горіла «трійка» п’ятихатців. Та, як бачимо, таки виявилося «мало», адже, як уже зазначалося, до фінального свистка, ця трійка зросла рівно вдвічі. Отож звітна перемога стала для п’ятихатців, та й для усіх нас – їх уболівальників - знаменною подією, адже вона засвідчила, що ФК «Агрофірма «П’ятихатська» вперше у своїй історії достроково, без урахування підсумків останньої виїзної гри, стала чемпіоном Кіровоградської області. З чим ми вітаємо гравців, тренерів, адміністраторів команди, і, безумовно, президента футбольного клубу Олександра Поворознюка, без зусиль якого Петрівщина, переконаний, ще багато років би залишалася глухою спортивною провінцією. Нині ж горде ім’я ФК «Агрофірма «П’ятихатська» знають вже в усій Україні, адже серед титулів, здобутих командою в цьому сезоні, окрім згаданого чемпіонства, є й здобутий Кубок України серед аматорів, вихід у фінал аматорського Чемпіонату України, де наші гравці, як мінімум, виглядали не слабшими за чемпіонів, участь у відбірковій групі престижного Клубу Регіонів УЄФА і здобутий Кубок Кіровоградської області.

буквально затерзав фланговими проходами по лівому краю захисників «Технолюксу» автор двох голів Євген БілоусовІ безумовно, приємною новиною для усіх наших уболівальників має стати звістка про те, що, з огляду на спортивні показники звітного сезону, керівництвом ФК «Агрофірма «П’ятихатська» подано заявку та необхідні документи в атестаційний комітет Федерації футболу України на отримання професійної ліцензії на наступний сезон. Відтак, є дуже великою вірогідність, що вже наступного сезону – також вперше в історії Петрівщини, команда, що захищає спортивні кольори району, виступатиме в другому дивізіоні Професіональної Футбольної ліги України. Як уже раніше зазначалося, там вона буде заявлена під назвою ФК «Інгулець». ФК «Агрофірма «П’ятихатська» також не припинить свого існування, а в якості фарм-клубу «Інгульця» продовжить свої виступи в першості області і, можливо, в ряді аматорських турнірів…

фрагмент зустрічі з грандом – дніпропетровським «Дніпром»: в боротьбі за м”яч зійшлися два Євгени - нападник «П”ятихатської» Євген Фальковський та захисник «Дніпра» Євген Чеберячко.І наостанок ще про одну – найсвіжішу новину: минулої неділі у Дніпропетровську, в товариському поєдинку футболісти ФК «Агрофірма «П’ятихатська» зійшлися в очній дуелі не з ким-небудь, а зі срібними призерами минулорічного Чемпіонату України в Прем’єр-лізі, які, власне, і в поточній першості поки що йдуть на другому місці, - футболістами дніпропетровського «Дніпра». Сказати відверто: хтось із нас ще рік тому міг уявити, що команда з Петрівщини гратиме з командою - одним з лідерів Прем’єр-ліги? Сьогодні ж така подія вже стала реальністю. Щоправда, результат поєдинку засвідчив поки що існуючу різницю в класі не на користь наших футболістів (вони поступилися грандам вітчизняного футболу з рахунком 0:4 – голи на рахунку Младена Бартуловича, Євгена Селезньова та Євгена Шахова, плюс один автогол), але досвід, набутий в цій грі, та можливість реально оцінити свої сили в зустрічі з об’єктивно дуже сильним суперником, певне, додадуть нашим хлопцям, окрім віри у власні сили, ще й бажання надалі самовдосконалюватися та хорошої спортивної злості, що дозволить у тій же другій лізі бути не «хлопчиками для биття», а одними з фаворитів. З вірою в це і побажанням наступного не менш яскравого сезону тепер з нетерпінням чекатимемо весни, а з нею – нових вражень, нових емоцій та нових спортивних досягнень.

Володимир Кіфенко

На знімках: рахунок на табло – показник реального потенціалу команди Олександра Поворознюка; кожен з уболівальників команди отримав можливість сфотографуватися на пам’ять з головним трофеєм сезону – Кубком України серед аматорів; буквально затерзав фланговими проходами по лівому краю захисників «Технолюксу» автор двох голів Євген Білоусов; фрагмент зустрічі з грандом – дніпропетровським «Дніпром»: в боротьбі за м”яч зійшлися два Євгени - нападник «П”ятихатської» Євген Фальковський та захисник «Дніпра» Євген Чеберячко.