Урок з міліціонерамиПетрівські міліціонери показали школярам мультик про згубний вплив сигарет, алкоголю та наркотиків на дитячий організм та провели бесіду на цю тему

Проблема неусвідомлення дітьми небезпеки, яка пов’язана з алкоголем і курінням, турбує сьогодні чи не кожного громадянина, перш за все тому, що підлітки регулярно спостерігають за старшими, які невимушено вживають алкоголь і димлять. Саме тому багато батьків не знають, як пояснити дитині, що алкоголь, наркотики і куріння - це шкідливо. Працівники Петрівського районного відділу вирішили допомогти їм в цьому.

Бесіда-лекція на тему «Скажемо «ні» шкідливим звичкам» була проведена з четвертими класами Петрівської початкової школи. Зокрема, вона мала  інформаційно-просвітницьке спрямування, були обговорені питання здорового способу життя, профілактика тютюнопаління, алкоголізму та наркоманії. Що це? І які можливі наслідки? Як вберегтися від цієї загрози?

Школярі зацікавлено слухали гостей у погонах та дивились відео-матеріал в мультиплікаційній формі про згубний вплив сигарет, алкоголю та наркотиків на їхній організм, після чого вели активну дискусію між собою. Дехто з підлітків був вкрай мовчазним і задумливим. Адже почуті подробиці про наслідки впливу нікотину, алкоголю та наркотиків для здоров’я викличуть жах і в дорослої людини.

«Працівники міліції будуть і надалі проводити профілактичну роботу з підлітками в різних класах, адже куріння і вживання алкоголю в підлітковому віці досить серйозна проблема, не тільки з точки зору медицини, але і з соціальної точки зору. І вона стає з кожним роком все гострішою»,- зазначив начальник районного відділу міліції Євген Чуйко.

Школярі щодня стають свідками сцен, де дорослі розпивають алкогольні напої, курять, на екранах телевізора майже в кожному фільмі демонструють той же алкоголь і куріння. Тому кожен учень отримав на згадку пам’ятку про шкідливість вживання алкоголю, наркотиків та паління. Крім того, працівники міліції передали пам’ятки для батьків  по формуванню здорового способу життя у дітей! 

Анна Пащенко, інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями