Голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко очолив область у дуже непростий час — навесні 2014 року. Про те, які проблеми довелося вирішувати у першу чергу, чим живе область нині пропонуємо інтерв’ю з ним. 

- Олександре Анатолійовичу, розкажіть, будь ласка, про підсумки виборів до парламенту в нашій області.

- Люди виявили найбільшу довіру практично двом суб’-єктам виборчого процесу — Президенту та Прем’єр-міністру — у надії відновити мир, єднання України, непорушність її кордонів і, безумовно, іти європейським шляхом розвитку та реформ.

У Кіровоградській області 80% виборців проголосували за проєвропейські сили. Як лідер обласної організації “Батьківщини” хотів би подякувати тим виборцям, які підтримали нашу політичну силу. Ми зробили висновки, але, думаю, що результати нашої роботи говорять про наступне: ми виконуємо те, що обіцяємо.

- Які проблеми ВО “Батьківщина” буде вирішувати в коаліції більшості?

- У мене на днях була розмова з нашим лідером Юлією Тимошенко. Найбільша проблема країни — це корупція і, безумовно, посилення боєздатності нашого війська, захист кордонів.

- 5 грудня відбудеться позачергова сесія Кіровоградської обласної ради. Які питання там будуть розглядатися?

- Нині наша обласна рада, депутатський корпус працюють над формуванням плану соціально-економічного розвитку на 2015 рік та вносимо корективи щодо цього на 2014 рік. Крім того, активно взялися за вирішення земельних питань, бо це — надходження до бюджету.

Інший напрямок — робота над залученням грантів на розвиток соціальної сфери села, енергоефективність та енергоощадні технології. 

Серед пріоритетів обласної влади — охорона здоров’я. Уже є проектно-кошторисна документація для ремонту пральні дитячої обласної лікарні. До кінця року ми вирішуємо питання придбання обладнання для ремонту томографа, облаштування гемодіалізної зали для обласної лікарні.

Потрібно не втратити ритм роботи особливо в соціальній сфері. Пенсії, зарплати, субсидії мають виплачуватися вчасно, і для цього я разом з депутатським корпусом докладатимемо максимум зусиль.

Розмову вела Лариса Діденко