Анатолій Кузьменко Кандидатом у народні депутати України, якому найбільше довіряють у 103-му одномандатному виборчому окрузі, є Анатолій Кузьменко. Це підтверджують результати соціологічного дослідження, проведеного Центральноукраїнською соціологічною лабораторією (м. Кіровоград) в Олександрійському, Долинському, Устинівському і Петрівському районах та м. Олександрія.

На запитання: «26 жовтня цього року відбудуться вибори до Верховної Ради України, скажіть, ви особисто візьмете в них участь?» - ствердно відповіли 60,6% респондентів, вагаються – 10,5%, 19,5% вирішили не брати участі, а 9,4% визначаються щодо участі у виборах.

Володимир Шаран, головний тренер ФК «Олександрія»Володимир Шаран, головний тренер ФК «Олександрія»:

- Українська нація сьогодні переживає, мабуть, найскладніший час в історії. Відбуваються зміни, зміни суттєві, і все це на фоні зовнішньої і внутрішньої агресії, протистояння думок і поглядів. Зараз, як ніколи, Україна потребує мудрого авангарду, здатного взяти на себе відповідальність і впевнено крокувати заявленим шляхом євроінтеграції. Наразі кожен із нас несе відповідальність за долю України, розглядаючи «молоді» чи «нові» обличчя пропоновані у владу; кожен повинен знайти для себе відповідь на запитання: «Хто ці люди?». Мої батьки завжди вчили: покажи, що ти зробив і я скажу, хто ти. 

Згадую свою першу поїздку у Головківку, першу гру на головківському стадіоні. Їду і малюю сільську картину: облізла колгоспна контора, якийсь, вибачте, горе-стадіон, де пересікаються дві доріжки і пасуться кози, маленька церква. Та, абсолютно несподівано для себе, - побачив європейське село, починаючи від дороги, оброблених полів і сучасної техніки на них, до сучасного офісу компанії, спортивного комплексу, чудового стадіону, а поруч – церква, сквер. Саме тоді я зрозумів, що маю справу з серйозними людьми, які  не тільки мислять, але і діють по-європейськи. Дізнавався більше про виробництво і усвідомлював: є перспективи у підприємства – є перспективи і у нашої команди.

Районна організація ветеранів України - найчисельніша в районі і, не зважаючи на те, що об’єднує людей поважного віку, які вже здебільшого мають проблеми зі здоров’ям, - одна з небагатьох, що реально діють, а не лише числяться на папері. Члени організації беруть активну участь у громадському житті району, патріотично-виховній роботі, різноманітних акціях. Ветерани війни і праці вболівають за майбутнє країни, роблять все для того, щоб їхні діти і онуки жили в нормальній демократичній країні.

Як на державному рівні, так і на рівні місцевих органів влади ветеранській організації надається певна підтримка: як фінансово-матеріальна, так і в організаційному плані. Та слід чесно визнати, що ця підтримка, в першу чергу - матеріальна, завжди була досить скромною, а впродовж останніх років її практично не було взагалі, хоча з найвищих трибун ніколи не бракувало слів щодо того, як влада шанує і любить ветеранів. Не бракувало і обіцянок зробити все можливе для того, щоб їхня старість була комфортною і захищеною від негараздів. Особливо щедрими на обіцянки були кандидати в депутати всіх рівнів перед виборами. Певне, якби всі ці обіцянки втілити в життя, то кожен ветеран вже жив би, як у раю.

чи залишиться Арсеній Яценюк на посаді прем’єра, залежить від того, який результат отримає на виборах «Народний фронт»Незважаючи на всі труднощі, уряду на чолі з Арсенієм Яценюком вдалося втримати економічну стабільність, а відтак – зберегти соціальні виплати. Якщо Яценюк залишиться прем’єром, пенсії буде збільшено. При іншому очі-льнику уряду соціальні виплати можуть скоротити.

Останніми місяцями Україна зіткнулася, мабуть, з найбільш гострими викликами за всю нашу новітню історію. Розкрадена Януковичем державна скарбниця, захоплення Криму, тероризм на Донбасі, військова агресія з боку Росії.

Надскладний період в історії Незалежної України вимагав від уряду рішучих, але досить ризикованих кроків. Та Яценюк не побоявся взяти на себе відповідальність за впровадження непопулярних, але вкрай необхідних рішень задля відродження країни. У доволі короткі терміни була відновлена дієздатність основних структур виконавчої влади, забезпечені – бюджетна стабільність, функціонування комунальної сфери, інфраструктури, енергетики, транспорту.

олександрійці прийшли підтримати земляка13 жовтня на центральній площі Олександрії відбулася спільна зустріч мешканців міста з кандидатом у народні депутати України - безпартійним самовисуванцем Анатолієм Дорофеєвим та лідерами політичної партії «Самопоміч»: Ганною Гопко – 1-м номером у партійному списку, співзасновником громадської ініціативи «Реанімаційний пакет реформ», Оленою Сотник – правозахисником та Віктором Жилою – командиром взводу батальйону «Донбас».

Давно площа не бачила такої кількості людей, навіть у вихідні дні. А тут ось, в понеділок, сотні олександрійців прийшли, аби наживо поспілкуватися зі своїм земляком, якого знають як керівника успішного підприємства і мецената, нового перспективного політика.

Райдержадміністрація та районна рада щиро вітають працівників цієї галузі з професійним святом.

Бажаємо вам і надалі примножувати трудові здобутки. Щастя, благополуччя та міцного здоров’я усім вам та вашим родинам, успіхів у всіх ваших починаннях. Нехай завжди у ваших домівках пануватимуть радість і мир!

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

З огляду на те, що розміщення політичних агітаційних матеріалів у засобах масової інформації законодавчо заборонено в день безпосередньо перед датою виборів, тобто в день, що має неформальну назву «день тиші», а разом з тим ми маємо ще кілька матеріалів, у яких суб’єкти виборчих перегонів хотіли б донести увазі громадськості свої останні програмні ініціативи та аргументи, наступного тижня буде дещо змінено графік виходу «Трудової слави». Зокрема, за погодженням зі співзасновниками, а також підприємством поштового зв’язку «Укрпошта» та друкарнею, 80-й номер газети вийде не у суботу 25 жовтня, як зазвичай, а у четвер, 23 жовтня. Після виборів випуск «Трудової слави» знову здійснюватиметься за звичним графіком.

Міліція має запобігати порушенням законодавства, охороняти виборчі права громадян України і громадський порядок. Разом з тим, у разі вчинення порушень, органи внутрішніх справ мусять вчасно їх виявляти, розслідувати і розкривати, усувати їх наслідки в межах своєї компетенції. Протягом виборчого процесу, особливо напередодні та в день голосування, не виключено виникнення ситуацій, що перешкоджатимуть діяльності виборчих комісій чи реалізації виборчих прав громадян України, створюватимуть небезпеку життю і здоров’ю їх або інших осіб. 

Тому працівники міліції - як в період агітації, так і в день виборів - оперативно реагуватимуть і швидко перевірятимуть усі факти порушень виборчого законодавства.  Правоохоронці можуть застосовувати всі надані їм Конституцією і Законом повноваження у разі вчинення злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України, та правопорушень, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Громада жителів вулиці Жовтневої, що в Петровому, зокрема, котрі проживають в буд. № 89-101 та 86-98, щиро дякує за фінансову допомогу по ремонту колодязя депутату Верховної Ради України Сергію Анатолійовичу Кузьменку, голові селищної ради І.В.Педану, за матеріальну допомогу і співпрацю підприємцям М.Д.Головіну, О.І.Мерві, О.Волощенку, а також начальнику Петрівської ДПРЧ-32 В.В. Малюті.

Дирекція та вихованці Балахівської школи соціальної реабілітації, висловлюють щиру подяку Ігорю Лавренову - кандидату у народні депутати України, - за його небайдужість до долі дітей, які мають проблеми із законом, і зокрема за те, що він надав благодійну допомогу у вигляді канцелярських приладів та засобів гігієни для учнів.

Тож ми бажаємо Ігорю Володимировичу подальших успіхів у його діяльності, а також особистого щастя і благополуччя.

Дирекція школи

Адміністрація Петрівського РЕМ повідомляє, що з 1 жовтня по 31 жовтня 2014 року з 8.00 до 17.00 для проведення планових ремонтів будуть знеструмлені:

ПЛ-10 кВ:
Л-151 с. Петрове, Братське
ПЛ – 0,4 кВ  від, КТП:

смт Петрове КТП- 412, 411, 410, 12, 282; с. Новий Стародуб КТП- 48, 136, 140, 148, 182, 186, 189, 344, 387; с. Баштине КТП – 274, 275, 276; с. Олімпіадівка КТП – 132, 131, 156; с. Іскрівка КТП- 67, 195, 199; с.Водяне КТП- 239, 240; с.Чечеліївка КТП-220, 221; с. Олександро-Марївка КТП- 92;с. Олександрівка КТП – 277; с. Червоноконстянтинівка КТП-89; с. Ганнівка КТП- 311251, 256, 298, 304; с. Киянка КТП- 194; с. Мало-Ганнівка КТП- 71; с. Краснопілля КТП- 72; с. Зелений Гай КТП- 50, с. Луганка КТП – 84; с. Богданівка КТП- 234; с.Новомануйлівка КТП – 302.

Адміністрація Петрівського РЕМ ПАТ «Кіровоградобленерго»

лідер Опозиційного блоку – Юрій БойкоПолітика влади веде країну в економічну прірву: в голод, холод і злидні. Влада 7 місяців займається тільки тим, що «вбиває» економіку. Нинішня влада намагається свою некомпетентність, свої «провали» в усіх сферах життєдіяльності списати на війну. Люди вже починають розуміти реальну ситуацію в економіці. Про це свідчать дані останнього соц-опитування, проведеного Центром Разумкова. 

Центр Разумкова представив дані соціологічного опитування, згідно з яким «майже 50% опитаних вважають, що влада не здатна захистити суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України». 

Українці винесли свій вирок цій владі – згідно з тим же опитуванням тільки 10,7% жителів країни вважають, що політика влади у сфері безпеки та оборонної політики відповідає національним інтересам України. Це – чітке свідчення того, що люди не сприймають провальну політику влади.

Олег ЛяшкоУкраїна нагодує цілий світ! Якщо ви у це не вірите, мовляв, себе б прогодувати, – ви не знаєте нашого села. А я знаю, адже в молодості працював у селі трактористом. Також і моя нинішня суспільно-політична діяльність тісно пов’язана із селом, я зустрічаюся із людьми, постійно аналізую ситуацію. І стверджую – ми й досі там, тому що держава за 23 роки так і не запропонувала зрозумілої політики по селу. 

Агропромисловий комплекс справді – локомотив економіки, гарант продовольчої безпеки і генератор валютних надходжень.

Україна експортує переважно зерно. Це роблять привілейовані маститі компанії. І є 44 тисячі сільськогосподарських підприємств і понад 20 тисяч – харчової та переробної промисловості, яким набагато важче.

Нехай добро, зроблене Вами, повертається до Вас сторицею!

Милосердя та безкорисливість - головні риси, що об’єднують працівників, членів та волонтерів Товариства Червоного Хреста. Щоденно у містах та районах нашої області червонохресні організації надають допомогу хворим, малозахищеним, самотнім громадянам похилого віку, дітям-сиротам та інвалідам. Ми працюємо заради допомоги та підтримки кожного, хто опинився у складній життєвій ситуації.

У той же час Товариство Червоного Хреста потребує постійної спонсорської підтримки для здійснення соціальних програм, що вимагають значних матеріальних ресурсів. І таку допомогу щорічно наша Петрівська районна організація ТЧХ отримує від товариства «УкрАгроКом». Наші звернення до генерального директора групи компаній Анатолія Івановича Кузьменка не залишаються без уваги. Потрібна фінансова підтримка напередодні Дня людей похилого віку, продукти харчування - ніколи не відмовлять, окремим людям треба допомогти - теж привезуть за місцем призначення усе, що необхідно.

Р І Ш Е Н Н Я (проект)

Про внесення змін до методики розрахунку орендної плати за майно спільної власності  територіальної громади сіл, селищ Петрівського району

Розглянувши пропозицію голови Петрівської районної адміністрації від «___» ______________ 2014 року _______, відповідно до частини 2 статті 43, статті 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 11 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», враховуючи висновки і рекомендації засідання постійної комісії районної ради з питань економіки, бюджету, фінансів та підприємницької діяльності від «___» ____________ 2014 року, районна рада ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни до методики розрахунку орендної плати за майно спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району, затвердженої  рішенням Петрівської районної ради від 5 квітня 2012 року № 227 «Про конкурс щодо набуття права оренди об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району» (далі - методика), а саме:

пункт 10 методики виключити, у зв’язку з чим пункти 11 – 19 вважати пунктами 10 – 18;

пункт 17 методики викласти в наступній редакції: «Орендна плата за об’єкти та майно спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району розподіляється наступним чином: 70 % - орендодавцю, 30% - до районного бюджету».

2. Головному редактору КП «Редакція районної газети та радіомовлення Петрівського району» в десятиденний строк з моменту набрання чинності оприлюднити дане рішення на шпальтах районної газети «Трудова слава».

3. Рішення набирає чинності з дня його прийняття.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань економіки, бюджету, фінансів та підприємницької діяльності.

Голова районної ради С. Тилик

Аналіз регуляторного впливу проекту регуляторного акта – проекту рішення Петрівської районної ради «Про внесення змін до методики розрахунку орендної плати за майно спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району»

1. Одна проблема, яку передбачається вирішити в результаті прийняття регуляторного акта, полягає у збільшенні надходжень до районного бюджету в результаті запровадження розподілу орендної плати за об’єкти та майно спільної власності територіальної громади сіл, селищ району в розмірі 30 % (інші 70 % будуть спрямовуватись орендодавцю). 

Інша проблема, яку передбачається вирішити в результаті прийняття регуляторного акта, полягає у виключенні з діючої методики пункту 10 (визначення вартості орендованого приміщення, яке є частиною будівлі (споруди)).