олександрійці прийшли підтримати земляка13 жовтня на центральній площі Олександрії відбулася спільна зустріч мешканців міста з кандидатом у народні депутати України - безпартійним самовисуванцем Анатолієм Дорофеєвим та лідерами політичної партії «Самопоміч»: Ганною Гопко – 1-м номером у партійному списку, співзасновником громадської ініціативи «Реанімаційний пакет реформ», Оленою Сотник – правозахисником та Віктором Жилою – командиром взводу батальйону «Донбас».

Давно площа не бачила такої кількості людей, навіть у вихідні дні. А тут ось, в понеділок, сотні олександрійців прийшли, аби наживо поспілкуватися зі своїм земляком, якого знають як керівника успішного підприємства і мецената, нового перспективного політика.

Розпочала розмову з учасниками зустрічі Г.Гопко. Вона зазначила, що ще ніколи не бувала у географічному серці України – на Кіровоградщині. Їй дуже сподобалася Олександрія – чисте і привітне місто. Активістка акцентувала увагу олександрійців на тому, що «Самопоміч» взаємодіє з політиками та громадськими активістами, які мають незаплямовану репутацію та спільні політичні цілі. У списку «Самопомочі» немає жодного колишнього народного депутата, у громадського руху «Чесно» до висуванців партії немає жодних претензій, на відміну від кандидатів від інших партій, у списках яких чимало колишніх регіоналів і людей із заплямованою репутацією.

біля мікрофона А.ДорофеєПравозахисниця Олена Сотник додала, що усі активісти об’єднання «Самопоміч» зробили свідомий вибір, покинувши свої буденні справи на користь суспільної роботи – служінню народу. Дехто відмовився від ведення успішного бізнесу, аби долучитися до справи побудови країни європейського зразка, з гідними умовами життя.

На такий самий крок зважився і Анатолій Дорофеєв. Він заявив, що, у разі обрання його народним депутатом, зосередиться винятково на законотворчій діяльності. 

А. Дорофеєв підтвердив, що його погляди мають багато спільного з поглядами представників партії «Самопоміч». Він, як і Ганна Гопко, не хоче, аби у коридорах влади залишалися політики старої формації, які вміють лише захищати свої власні інтереси. Настав час нових лідерів – молодих, чесних і відповідальних. 

- Ми, молоді лідери, знаємо, як тяжко все починати «з нуля», створювати успішні підприємства і громадські організації, тисячі нових робочих місць. Я переконаний, що саме така команда здатна здійснити докорінні зміни у суспільному житті, запровадити європейські стандарти в політиці, економіці, розвитку громадянського суспільства. Ми зможемо втілити в життя і зробити нормою в політиці чесність, порядність та відповідальність лише з вашою допомогою, завдяки вашим голосам за нових лідерів, – сказав він.

А.Дорофеєв повідомив, що звернувся з ініціативою до всіх кандидатів у народні депутати України по 103-му виборчому округу - підписати звернення до Президента України Петра Порошенка щодо ситуації з призначенням на посаду голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка, як це вже зробили кандидати в депутати по 99-му і 102-му округах. Не зважаючи на прийнятий нещодавно Закон України «Про очищення влади», старі політики знову розраховують на місця в парламенті і органах виконавчої влади.  Не можна допустити до влади людей, які плюндрують честь і гідність Героїв Небесної сотні, ідеали Майдану. Анатолій Юрійович зачитав звернення:

запитання кандидату в народні депутати- Шановний Петре Олексійовичу!

Ви отримали високу честь і довіру громадян України керувати державою у непрості часи. Ми підтримуємо кожен Ваш крок у налагодженні миру і спокою, збереженні суверенітету країни, припиненні конфронтації на сході держави, здійсненні планів щодо підйому економіки.

Шановний пане Президенте, ми бачимо, яких зусиль Ви докладаєте, аби не допустити у владу тих, хто вже скомпрометував себе як політик. Свідченням тому – підписаний Вами Закон «Про очищення влади». І Ви, і ми проти, аби до влади знову потрапляли корупціонери та зрадники ідеї суверенності держави Україна. Ми сподіваємося, що Закон «Про очищення влади» набуде чинності для всіх без виключення. Люстрація повинна проходити лише за суворого дотримання відповідного закону. Закони повинні бути однаковими для всіх!

Ми, кандидати у народні депутати по виборчому округу №103, просимо надати нам відповідь на запитання, яке постійно чуємо під час зустрічей від наших потенційних виборців: «Чи залишиться на посаді Сергій Кузьменко, призначений головою Кіровоградської обласної державної адміністрації?».

Доводимо до Вашого відома, що Кіровоградщина не може пробачити колишньому члену Партії регіонів Кузьменку С.А. вірного служіння режиму Януковича, зокрема його голосування 16 лютого 2014 року у парламенті за закони, які призвели до кровопролиття на вулицях Києва, постачання ним так званих «тітушок». Усі наведені факти не дають морального, а після набрання чинності Закону «Про очищення влади», - і юридичного права очолювати Кузьменку С.А. Кіровоградську ОДА.

Просимо звернути Вашу увагу на це болюче для наших виборців питання.

Анатолій Дорофеєв відповів на запитання присутніх на зустрічі, зокрема щодо державної підтримки молоді і дітей, стану справ у сільському господарстві та вугільній галузі. На всі запитання він дав аргументовані відповіді, підкресливши, що не збирається брехати, прикрашати дійсність, яку далеко не завжди можна оцінити оптимістично. Готовий працювати задля того, щоб Україна стала потужною країною, гідною сім’ї європейських народів.

Марина РИШИНА.

На знімках: олександрійці прийшли підтримати земляка; біля мікрофона А.Дорофеєв; запитання кандидату в народні депутати.

Фото Анатолія РЯБОКОНЯ.