Районна організація ветеранів України - найчисельніша в районі і, не зважаючи на те, що об’єднує людей поважного віку, які вже здебільшого мають проблеми зі здоров’ям, - одна з небагатьох, що реально діють, а не лише числяться на папері. Члени організації беруть активну участь у громадському житті району, патріотично-виховній роботі, різноманітних акціях. Ветерани війни і праці вболівають за майбутнє країни, роблять все для того, щоб їхні діти і онуки жили в нормальній демократичній країні.

Як на державному рівні, так і на рівні місцевих органів влади ветеранській організації надається певна підтримка: як фінансово-матеріальна, так і в організаційному плані. Та слід чесно визнати, що ця підтримка, в першу чергу - матеріальна, завжди була досить скромною, а впродовж останніх років її практично не було взагалі, хоча з найвищих трибун ніколи не бракувало слів щодо того, як влада шанує і любить ветеранів. Не бракувало і обіцянок зробити все можливе для того, щоб їхня старість була комфортною і захищеною від негараздів. Особливо щедрими на обіцянки були кандидати в депутати всіх рівнів перед виборами. Певне, якби всі ці обіцянки втілити в життя, то кожен ветеран вже жив би, як у раю.

Принагідно хотілося б розповісти про таку ось деталь: уже багато років поспіль будівля районної організації ветеранів України, право власності на яку, до речі, ми оформлювали дуже давно та ще й з усілякими бюрократичними перепонами, знаходиться в аварійному, фактично, у вкрай жалюгідному стані. Ми неодноразово намагалися знайти меценатів, спроможних допомогти нам привести будівлю до ладу: нібито ніхто й не відмовляв, але й з реальною допомогою не поспішали. Нарешті, коли перебування в приміщенні, де відбуваються збори ветеранів, стало вже просто відверто небезпечним для життя та здоров’я через загрозу обвалу стелі чи інших конструкцій будівлі, ми ви-рішили звернутися з листом до правління компанії «УкрАгроКом», про меценатські напрацювання якої, а також про бездоганну ділову репутацію доводилося чути неодноразово.

І вже наступного дня прибули люди, які прискіпливо оглянули всі приміщення, зробили необхідні обмірювання, а ще через день приїхала бригада ро-бітників, які привезли необхідні матеріали і розпочали ремонтні роботи. В першу чергу, вирішили повністю замінити шифер на покрівлі, бо там залишилося всього декілька цілих шиферин. Після цього будуть замінені вікна, зміцнено фундамент, побудовано пандус, який має відповідати всім вимогам щодо зручності й безпеки. Словом, приміщення буде практично капітально відремонтоване. Як мені відомо, за попередніми розрахунками лише заміна шиферу на покрівлі обійдеться майже у 52 тисячі гривень. Це більше, ніж районна організація ветеранів України отримала від держави за всі роки незалежності. 

Тож вперше ми замість обіцянок отримали реальну допомогу, причому дуже суттєву. Відтак вважаємо, що люди, які її надають, не чекаючи результатів виборів, заслуговують на підтримку виборців. Бо справи промовляють про людину стократ більше, ніж найкрасивіші слова.

Олег ГІЮК, голова районної організації ветеранів України.

На знімках: такий вигляд мала стеля в кабінеті, де проводяться засідання ради районної організації ветеранів; роботи щодо заміни шиферу вже ведуться; незабаром буде відремонтовано фундамент, побудовано пандус.

Фото Анатолія РЯБОКОНЯ.