лідер Опозиційного блоку – Юрій БойкоПолітика влади веде країну в економічну прірву: в голод, холод і злидні. Влада 7 місяців займається тільки тим, що «вбиває» економіку. Нинішня влада намагається свою некомпетентність, свої «провали» в усіх сферах життєдіяльності списати на війну. Люди вже починають розуміти реальну ситуацію в економіці. Про це свідчать дані останнього соц-опитування, проведеного Центром Разумкова. 

Центр Разумкова представив дані соціологічного опитування, згідно з яким «майже 50% опитаних вважають, що влада не здатна захистити суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України». 

Українці винесли свій вирок цій владі – згідно з тим же опитуванням тільки 10,7% жителів країни вважають, що політика влади у сфері безпеки та оборонної політики відповідає національним інтересам України. Це – чітке свідчення того, що люди не сприймають провальну політику влади.

Люди не сприймають провальну економічну політику влади 

Ситуація погіршується з кожним днем. У промислових регіонах ситуація критична. З початку війни було втрачено понад 2 мільйона робочих місць. 

За останні 9 місяців працівники промислових підприємств не отримали понад 70 млрд гривень зарплат. 

Через бездарну політику влади тисячі підприємств знаходяться в дуже важкій ситуації. Про це заявив лідер «Опозиційного блоку» Юрій Бойко. «Сьогодні всі українські підприємства, які пов’язані коопераційними зв’язками з сусідніми державами і виготовляють продукцію для їхнього ринку, мають великі проблеми. Нинішня влада не підтримує реальний сектор виробництва, а живе на кредитах, які отримує на Заході. Я вже відвідав більше 10 підприємств по всій країні, і у всіх схожа ситуація. Найбільше промисловий ринок України постраждав через розрив економічних зв’язків з РФ», – зазначив Юрій Бойко. 

Він також звернув увагу, що на сьогоднішній день в країні немає дешевих кредитів для промисловців. Влада залишила промисловців наодинці з їх проблемами. Тисячі підприємств, які раніше успішно працювали на експорт, знаходяться у важкому становищі через провальну політику Кабінету міністрів. 

«На жаль, сьогоднішні дії уряду інакше як шкідливими по відношенню до промисловців назвати не можна», – сказав лідер «Опозиційного блоку». 

Відновлення промисловості коштуватиме десятки мільярдів гривень. 

Оскільки підприємства не працюють і не платять податки, це означає, що пенсії, які і так заморожені з початку року, буде просто нічим виплачувати. 

Кабмін продовжує розвалювати економіку країни 

Кабінет міністрів України заборонив хімічним підприємствам – виробникам мінеральних добрив використовувати природний газ для технологічних потреб з 1 жовтня поточного року і до кінця опалювального сезону. 

Обмеження поставок газу промисловим підприємствам означає, що металургія і хімія працювати не будуть. Півроку протягом опалювального сезону Україна не зможе експортувати продукцію. Значить в країну не надходитиме валюта, а, отже, це ще один удар по гривні. Країна його просто може не витримати. 

Десятки тисяч людей відправлені у вимушені відпустки. Сотні підприємств простоюють: не платять ні податки, ні зарплати. Це крах економіки! 

Влада провалила підготовку до опалювального сезону 

Наближається зима, до якої влада країну не підготувала. В наших будинках, школах, інститутах, лікарнях вперше за всю історію незалежної України буде холодно. Влада повністю провалила підготовку до опалювального сезону. 

Тарифи на комунальні послуги підняли, пенсії та субсидії «заморозили» на рівні 2013 року. Навіть оформивши субсидію, громадяни будуть не в змозі платити за новими тарифами. 

Програма субсидування призведе до обкрадання і зубожіння людей 

Юрій Бойко на виробництвіНова програма субсидування на тлі заморожених соціальних стандартів призведе до обкрадання і зубожіння людей. Про це заявила один з лідерів «Опозиційного блоку» Наталія Королевська. 

«Цього року за рішенням уряду були зменшені нормативи для розрахунку субсидії. Сама ж програма субсидування прив’язана до прожиткового мінімуму, який заморозили на рівні грудня 2013 року. Таким чином люди будуть змушені платити більше, навіть якщо вони підпадуть під програму пільг, субсидій та компенсацій », – сказала вона. 

Наталія Королевська зазначила, що для країни, де практично половина населення перебуває на межі бідності в результаті різкого падіння економіки та стрімкої девальвації гривні, це неприпустимо. 

В «Опозиційний блок» увійшли промисловці, які довели на практиці, що вони можуть в короткий час відновити керованість економічних процесів, стабілізувати ситуацію в економіці, відновити її зростання і повернути ситуацію в нормальне русло. Коли підприємства працюють, платять зарплати і податки, наповнюють бюджет і пенсійний фонд – тоді є з чого платити зарплати держслужбовцям, пенсії пенсіонерам і зарплати на підприємствах. 

«Опозиційний блок» здатний зупинити сповзання країни у прірву і захистити людей. Наш план – дати країні мир, захистити людей, відновити економіку та інфраструктуру, зберегти робочі місця», – підкреслив Юрій Бойко.  

На фото: лідер Опозиційного блоку – Юрій Бойко.