Торік ми вже розповідали про низку соціальних проектів, започаткованих компанією «Метінвест» в рамках нової «Стратегії соціально-інвестиційної діяльності», в якій, окрім нових сучасних управлінських підходів, було визначено так званий портфель корпоративних соціальних програм. Корпоративні соціальні програми є єдиними для всіх підприємств холдингу на територіях його присутності. Це й нові для компанії, і розроблені на основі найкращих практик програми, котрі вже дали значний соціальний ефект.

Одна з таких програм носить назву «Місто – нашими руками». Вона спрямована на розвиток активності місцевого населення та реалізацію соціальних проектів, зосереджених на вдосконалення соціального середовища регіонів присутності «Метінвесту». І хоча до нашого району компанія має лише частковий стосунок – як рецепієнт сировини, що видобувається на залізорудному підприємстві селища (здебільшого ж, участь в освоєнні проектів беруть підприємства Донбасу, лише частково – Дніпропетровщини), однак і наш район вже вдруге отримав можливість взяти участь в конкурсному відборі. І вже вдруге, слід зазначити, ця участь виявилася надзвичайно успішною: з 28-ми номінантів переможцями стали одинадцять, отримавши грантові сертифікати на суми від 35-ти до 50-тисяч гривень. А от наша делегація (цього разу на конкурсі район представляли голова районної ради Світлана Тилик, Петрівський селищний голова Ігор Педан та спеціаліст з соціально-економічного розвитку Петрівської селищної ради Віталій Тимошицький) стала справжнім переможцем, адже привезла додому Диплом і грантовий сертифікат на максимальну суму – 100 тис. гривень.

Сьогодні в Україні відзначається Всесвітній день авіації і космонавтики та День працівників ракетно-космічної галузі України. 

Районна державна адміністрація вітає всіх, хто пов’язаний з авіацією і космонавтикою, всіх працівників підприємств і організацій ракетно-космічної галузі України, із професійним святом. 

Від щирого серця зичимо щастя, міцного здоров’я, невичерпної енергії, творчих сил та успіху у вашій діяльності, нових звершень у професійному житті.

Районна державна адміністрація

Районна рада

Світлана Холоділіна, Юлія Гнатюк, Тихін Гончар та Ірина ЛуговаВже традиційно початок квітня місяця знаменується конкурсом на звання кращого державного службовця. Проводиться він у кілька етапів і за їх підсумками визначаються переможці в двох номінаціях: «кращі керівники» та «кращі спеціалісти». Цього року в номінації «кращий керівник» вирішили позмагатися начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Ірина Лугова та завідувач сектору з питань постраждалих на Чорнобильській АЕС Світлана Холоділіна. На звання ж кращого спеціаліста претендують головний спеціаліст відділу ведення державного реєстру виборців Тихін Гончар та головний спеціаліст відділу економічного розвитку управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Юлія Гнатюк.

Петрівська виправна колонія УДПтСУ в області оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста – бухгалтера. Вимоги: вища освіта – економіка і підприємство. Прийом документів протягом 30 календарних днів після оприлюднення оголошення у відділі кадрів установи.

На постійну роботу також потрібні: молодший інспектор відділів охорони та нагляду і безпеки, начальник медичної частини, лікар-епідеміолог, лікар-психіатр, начальник відділення соціально-психологічної служби.

За довідками звертатися: с. Новий Стародуб, відділ кадрів ПВК№49, або за тел. (066)0815272

На Кіровоградщині тривають роботи із знешкодження боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни, виявлених пошуковим загоном «Слава» на території сіл Луганської та Червонокостянтинівської сільських рад нашого району. Наразі саперами аварійно-рятувального загону спецпризначення У ДСНС в області обстежено усі шість місць виявлення боєприпасів. 

8 квітня біля Луганки було вилучено 73 боєприпаси, біля Червонокостянтинівки – 15 боєприпасів. 9 квітня розпочалися роботи по обстеженню третього місця знаходження вибухонебезпечних предметів біля Червонокостянтинівки, де було виявлено 31 артилерійський снаряд калібру 76 мм. Біля цього ж села, на четвертій точці, виявлено 53 боєприпаси: 45 мм артилерійський снаряд – 50 одиниць, один 76 мм артилерійський снаряд по одній 82 мм мінометній міні та протитанковій гранаті РПГ-40.

Вірші, які пропонуємо увазі читачів, написала київська студентка Анастасія Дмитрук. Вони стали «хітом» Майдану, а в Інтернеті – справжньою «бомбою». Вже за кілька днів після того, як там з’явився перший вірш – «Никогда мы не станем братьями», литовські музиканти поклали його на музику і зняли відеокліп, який набув шаленої популярності в «Ю-тубі», став мандрувати сторінками інших соціальних мереж, набравши вже мільйони переглядів.

Дехто може сприйняти його неоднозначно, тож вважаю за потрібне подати вступне слово. Для цього повернуся у спогадах в далекі вже роки Перебудови, започаткованої, як тоді вважалося, Комуністичною партією Радянського Союзу на чолі з її Генеральним секретарем М.Горбачовим.

В конструктивній і доброзичливій атмосфері пройшов семінар-нарада з питання: «Надання в оренду та використання водойм на умовах оренди, згідно норм Водного та Земельного кодексів та Закону України «Про аквакультуру», проведення якого ініціювало Олександрійське міжрайонне управління водним господарством за підтримки Петрівської райдержадміністрації.

Учасники наради – орендарі земель водного фонду, голови сільських та селищних рад району, члени районного товариства мисливців та рибалок отримали детальні роз’яснення окремих положень ЗУ «Про аквакультуру» щодо порядку користування водними об’єктами, визначилися з положеннями Закону про спеціальне водокористування, про які детально розповіли начальник відділу водних ресурсів І.Лисенко разом з провідними спеціалістами управління, представниками управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Кіровоградській області, спеціалістами управління агропромислового розвитку, завідувачем сектором екології Петрівської РДА.

Відповідно до законодавства України, мною, Чечеліївським сільським головою Дяченком Сергієм Павловичем, подана декларація про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру за 2013 рік.

Згідно декларації загальна сума сукупного доходу за 2013 рік становить 68631,14 гривень в т.ч. заробітна плата, інші виплати та винагороди нараховані декларанту в сумі 68631,14 грн.

Сума одержаного доходу членів сім’ї становить 25757,85 грн. в т.ч. заробітна плата, інші виплати та винагороди в сумі 25757,85 грн.

ДОВІДКА про стан роботи із зверненнями громадян у Петрівській районній державній адміністрації за І квартал 2014 року

Протягом І кварталу 2014 року до районної державної адміністрації надійшло

  2014 2013 +/-
Всього 56 110 -54
письмові 26 45 -19
особистий прийом 11 21 -10
виїзний прийом 0 6 -6
з гарячої лінії голови ОДА 10 31 -21
з урядової гарячої лінії 9 7 +2

Станом на 1 квітня 2014 року до райдержадміністрації надійшло 4 колективних звернення, 2 - анонімних.

фрагмент виступу агітбригади Новостародубської  школиЗдоров’я – одна з найвагоміших цінностей людини. Справа кожного – берегти своє здоров’я, а пропаганда здорового способу життя й виховання фізично, духовно та соціально здорової нації – завдання загальнодержавне. У більшості передових країн світу в молодіжному середовищі модно вести здоровий спосіб життя, займатися спортом, бути соціально активною особистістю. В Україні ж пропаганда здорового способу життя, на жаль, здебільшого поки що обмежується закликами і піар-акціями, які не підтримуються матеріальними ресурсами, на кшталт боротьби з курінням у громадських місцях. У нас ще й досі засоби масової інформації насичені рекламою алкогольних напоїв і, що є взагалі неприпустимим для цивілізованого суспільства, - ліків.

фото учасників7 квітня людство відзначає День здоров’я. Це свято було засновано на честь створення Всесвітньої організації охорони здоров’я. З’явившись в 1948 році, ця організація об’єднала у своїх рядах представників 191 держави світу.

Вперше святкування Всесвітнього дня здоров’я відбулося в 1950 році. Уже тоді глобальною ідеєю заходу стала пропаганда здорового способу життя і боротьба з поширенням різних захворювань. Щороку для офіційних заходів, присвячених Всесвітньому дню здоров’я, обирається окрема тема: активність життя, захист вагітності, вплив клімату на здоров’я людини, медична допомога людям, постраждалим в результаті надзвичайних ситуацій і тому подібне.

Шановного ВІКТОРА ІВАНОВИЧА ВОЛКОВА - голову ПП «Дружба» із шістдесятим днем народження!

Нехай душа у Вас ніколи не старіє,
На білій скатертині будуть хліб і сіль,
Своїм теплом Вас завжди сонце гріє,
Слова подяки линуть звідусіль.
В житті нехай все буде, що потрібно,
Без чого не складається життя,
Любов, здоров’я, щастя, дружба
Та вічна нестаріюча душа.

З повагою колектив ПП «Дружба» та пайовики.

Волков Віктор ІвановичВесна - це пора року, прихід якої найбільше з хвилюванням чекають трудівники сільського господарства. Серед них і керівник ПП «Дружба» Віктор Іванович Волков. Як пілоту важко жити без неба, моряку без морських просторів, так і землеробу без поля. З першими теплими днями розпочинаються весняно-польові роботи, трохи згодом зацвітають сади, і цьому буянню кольорів та запахів радіє усе навкруг. Саме в один з таких чудових квітневих днів 1954 року в селі Старченкове Донецької області народився Віктор Іванович у сім’ї українки Параски Яківни та росіянина Івана Костянтиновича Волкова. Незабаром родина переїздить на постійне проживання до Розумівки, що на Кіровоградщині, де хлопчина навчався до восьмого класу. 

«Вітю, прокидайся - корівку потрібно до череди гнати, адже тато вже давно пішов на ферму, і я теж не встигаю, бо ось-ось машина приїде збирати жінок на ланку». Ці мамині слова Віктор Іванович пам’ятає добре і дотепер, адже народився у сільській родині і серед трьох синів був найстаршим. Разом з меншим на рік Олександром опікувалися набагато молодшим Миколкою. Доводилося хлопцям допомагати татові і мамі як на фермі, так і у полі, адже тоді у колгоспах вистачало важкої, ручної праці. Особливо подобалося Вікторові порати худобу, після чого батько дозволяв покататися верхи на коні. З того часу і з’явилася в хлопця любов до тварин.

Не втрачай надії

У жорстокім світі, де напасті
Сіють в серці сумніви і біль,
Дуже легко у зневіру впасти,
Але важко вибратись звідтіль.

Оля ЧорнобривецьНе так давно Оля Чорнобривець була однією з кращих учениць Петрівської гімназії. Вона брала активну участь в громадському і культурному житті навчального закладу, відзначалася різноманітними захопленнями. Навчалася в дитячій музичній школі, грала на синтезаторі в дівочому ВІА «Індиго», з 13 років почала писати вірші, грала в настільний теніс, дуже любить читати. Читає багато української і зарубіжної художньої літератури, а ще, що доволі незвично для юної дівчини, - різноманітні енциклопедії, що є свідченням її гострого і допитливого розуму.

В дитинстві мріяла стати лікарем-стоматологом або вчителькою української мови. Та життя внесло свої корективи у дитячі мрії, тож нині вона студентка четвертого курсу Дніпропетровської державної фінансової академії. Каже сама, що вибір професії виявився досить спонтанним,  однак сьогодні вже про це не жалкує.

На початку року ми, батьки та учні 9 класу Балахівської ЗОШ І-ІІІ ст., звернулися до шкільної громади району з листом – проханням допомогти у зборі коштів на лікування та наступної реабілітації дев’ятикласниці Олени Дяченко. 

Нас підтримали всі, хто розуміє, що чужої біди не буває. 

Так учнівська громада Петрівського НВК провела широкомасштабну акцію «Не будь байдужим – допоможи ближньому». Під час проведення батьківських зборів, годин спілкування юні волонтери оголосили збір коштів для Оленки. Ніхто не залишився осторонь: до збору коштів долучилися і учні навчально-виховного комплексу, і їх батьки, і вчителі. Зібрано близько 2500 грн.