В конструктивній і доброзичливій атмосфері пройшов семінар-нарада з питання: «Надання в оренду та використання водойм на умовах оренди, згідно норм Водного та Земельного кодексів та Закону України «Про аквакультуру», проведення якого ініціювало Олександрійське міжрайонне управління водним господарством за підтримки Петрівської райдержадміністрації.

Учасники наради – орендарі земель водного фонду, голови сільських та селищних рад району, члени районного товариства мисливців та рибалок отримали детальні роз’яснення окремих положень ЗУ «Про аквакультуру» щодо порядку користування водними об’єктами, визначилися з положеннями Закону про спеціальне водокористування, про які детально розповіли начальник відділу водних ресурсів І.Лисенко разом з провідними спеціалістами управління, представниками управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Кіровоградській області, спеціалістами управління агропромислового розвитку, завідувачем сектором екології Петрівської РДА.

Начальник відділу водних ресурсів Ірина Лисенко детально ознайомила з процедурою оформлення права власності на гідроспоруди та запевнила учасників семінару-наради, що міжрайонне управління практично сприятиме і всіляко допомагатиме орендарям ставків у виготовленні документації та юридичному супроводі на всіх етапах її виготовлення.

Прикладом такої конкретної співпраці стала практична допомога щодо оформлення звітності для подання орендарями в податкові органи, що її надала присутнім провідний інженер управління О.Голопура.

Актуальною, як на весняні дні, стала інформація відділу рибінспекції щодо контролю за спеціальним водокористуванням та порядком зарибнення ставків. Відповівши на численні запитання присутніх та обумовивши подальші кроки взаємовигідної співпраці, організатори завершили семінар-нараду.

В нараді взяли участь перший заступник голови РДА І.Дементьєв та керівник апарату РДА О.Семехова.

Наш кор.