фото учасників7 квітня людство відзначає День здоров’я. Це свято було засновано на честь створення Всесвітньої організації охорони здоров’я. З’явившись в 1948 році, ця організація об’єднала у своїх рядах представників 191 держави світу.

Вперше святкування Всесвітнього дня здоров’я відбулося в 1950 році. Уже тоді глобальною ідеєю заходу стала пропаганда здорового способу життя і боротьба з поширенням різних захворювань. Щороку для офіційних заходів, присвячених Всесвітньому дню здоров’я, обирається окрема тема: активність життя, захист вагітності, вплив клімату на здоров’я людини, медична допомога людям, постраждалим в результаті надзвичайних ситуацій і тому подібне.

У нашому селищі також не залишаються байдужими й пам’ятають про цей важливий день. Для того, щоб дізнатися, що шкільна молодь розуміє під словом «здоров’я», та нагадати їй про правильний спосіб життя, служба у справах дітей райдержадміністрації та районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели круглий стіл із восьмикласниками Петрівського НВК. Засідання пройшло під девізом: «Молодь за здоровий спосіб життя!».

У роботі круглого столу також взяли участь керівник апарату районної державної адміністрації Ольга Семехова, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Ірина Лугова, начальник відділу молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Мілашенко, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Стулій, головний спеціаліст відділу молоді та спорту райдержадміністрації Сергій Дейлік, психолог районного методкабінету відділу освіти райдержадміністрації Сніжана Агафонова та завідувач сектору опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей райдержадміністрації Оксана Науменко.

Після вітальних слів, школярам запропонували виконати різні вправи та завдання. Зокрема, Сніжана Анатоліївна провела першу з них під назвою «Цінності», метою якої було сформувати бачення та усвідомлення учасниками власних пріоритетних цінностей, необхідних для повноцінного життя. Наступною стала командна гра, яку проводила Оксана Анатоліївна, і під час якої діти готували плакат про здоровий та нездоровий способи життя. А потім Оксана Миколаївна провела гру «Фото-фішка», завданням дітей було обговорити та зробити підсумки стосовно зображень на фото. Учні справилися з усіма завданнями на відмінно.

Наприкінці зустрічі всі учасники та гості стали в коло, взялися за руки і кожен побажав від себе чогось доброго та позитивного.

На завершення заходу служба у справах дітей райдержадміністрації презентувала учням Петрівського НВК настільну гру «Фото-фішка», після чого зробили спільне фото на пам”ять.

Яна БОЙКО