фрагмент виступу агітбригади Новостародубської  школиЗдоров’я – одна з найвагоміших цінностей людини. Справа кожного – берегти своє здоров’я, а пропаганда здорового способу життя й виховання фізично, духовно та соціально здорової нації – завдання загальнодержавне. У більшості передових країн світу в молодіжному середовищі модно вести здоровий спосіб життя, займатися спортом, бути соціально активною особистістю. В Україні ж пропаганда здорового способу життя, на жаль, здебільшого поки що обмежується закликами і піар-акціями, які не підтримуються матеріальними ресурсами, на кшталт боротьби з курінням у громадських місцях. У нас ще й досі засоби масової інформації насичені рекламою алкогольних напоїв і, що є взагалі неприпустимим для цивілізованого суспільства, - ліків.

Побороти негативні явища, перемогти хвороби, як фізичні, так і соціальні, можливо лише об’єднавши зусилля громадськості, спираючись на відповідну державну політику.

Саме цій меті підпорядковувався районний фестиваль – конкурс «Молодь обирає здоров’я», який днями пройшов на базі Петрівського НВК. 

- Здоров’я – це ранок із свіжим повітрям,
Це сонце, що гріє ласкаво й привітно.
Здоров’я – це смак свіжих ягід дозрілих,
Це спорт, що дає нам наснагу і силу.
Та тільки на цьому шляху пам’ятай:
Цурайся цигарки, від чарки тікай!
І знай, любий друже, - у цьому житті
Чи бути здоровим, вирішуєш ти.

Виступ Зеленської школиЦі рядки можна вважати визначальним гаслом конкурсу, в якому взяли участь агітбригади Зеленської ЗШ І-ІІІ ступенів «Зірка життя», Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів «Кредо», Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенів «БЕМС», Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів «Динамо», Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів «Хутор», Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів «Єдність» та Петрівського НВК «Здорова нація».

Фестиваль-конкурс складався з двох частин – вікторини і виступів агітбригад. З вікториною всі впоралися загалом добре, тож саме у виступах визначилися переможці. Варто сказати, що я не заздрив журі, в якому брали участь начальник відділу освіти райдержадміністрації Г.Москалець, методисти районного методичного кабінету Т.Швець і В.Савостікова та директор ЦДЮТ В.Бойко. Бо, якщо серед команд одразу визначився явний лідер, перемога якого була беззаперечною, то виступи решти агітбригад, як на мою думку, були досить рівними, тож віддати перевагу комусь виявилося складно. 

загальне фото учасників конкурсуБули у програмі виступів сценки, пісні, танці, спортивні вправи, крім того учасники називали багато цікавих фактів, які спонукають вести здоровий спосіб життя. 

Г.Москалець, підводячи підсумки фестивалю-конкурсу, дав вичерпну характеристику виступів всіх агітбригад, наголосивши, що назва команди-переможця «Єдність» з Новостародубської школи відповідає й змісту виступу, в якому вдало поєдналися всі компоненти: зміст, креативність, патріотизм, надзвичайно високий спортивний дух, сценічна майстерність. 

- А загалом всі виступи були переконливими, цікавими, спонукали до відповідального ставлення до свого здоров’я, – підсумував Григорій Леонідович.

Команди «Динамо» і «Хутор» отримали грамоти за друге і третє місця, решта агітбригад нагороджені дипломами за активну участь в фестивалі-конкурсі та пропаганду здорового способу життя.

Анатолій РЯБОКОНЬ

На знімках: фрагменти виступів агітбригад Новостародубської та Зеленської шкіл; загальне фото учасників конкурсу.