Шановні працівники контрольно-ревізійної служби!

Районна державна адміністрація та районна рада вітають вас із професійним святом – Днем працівників державної контрольно-ревізійної служби України.

Впевнені, що повсякденне прагнення вдосконалювати фахову майстерність, творчий підхід до виконання службових завдань, висока порядність стануть запорукою зростання добробуту населення району та розквіту України!

27 січня світ відзначає Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Ця дата знаменує річницю звільнення від нацистів концентраційного табору Аушвіц-Біркенау радянськими військами в 1945 році. 

Трагедія Голокосту - це урок для всього людства. У роки Другої світової війни нацистськими злочинцями було знищено мільйони євреїв.

А. НіколаєнкоУперше в історії регіону голова облдержадміністрації провів зустріч із громадськістю у форматі, коли не тільки він сам, а й жителі озвучували думки, як розвиватися території далі

В абсолютно новому форматі – без краватки, без армії чиновників – очільник області вийшов на відкритий діалог із освітянами, медиками, промисловцями, підприємцями, студентами, місцевими політиками і громадськими діячами, тим самим започаткувавши безпрецедентну практику владної комунікації – сучасну, у тренді світових тенденцій. То була не зустріч не заради зустрічі – минулої п’ятниці із трьомастами запрошеними Андрій Ніколаєнко обговорював стратегічні вектори розвитку області на 2014 рік. Головними пріоритетами він назвав інвестиції, медицину і дітей.

– Я свідомо відмовився від усталеного формату роботи підсумкової річної прес-конференції чи телемарафону – не можна обмежувати спілкування лише журналістами і відповіддю на дзвінки у студію. Повинен бути прямий діалог із громадою – відкритий і всебічний. Саме такі формати спілкування, так званих стратегічних сесій, публічного мозкового штурму, обміну думками практикуються у сучасному діловому середовищі, – пояснив на початку зустрічі Андрій Ніколаєнко.

Учасники заходуКіровоградські науковці, політологи, викладачі та студенти вишів, представники мас-медіа у своїх виступах і повідомленнях акцентували на визначній ролі та історичному значенні Акту Злуки у процесі українського державотворення. – Саме 22 січня 1919-го року Схід та Захід України подали один одному руки, щоб заявити про здійснення одвічної мрії українського народу – жити у власній соборній державі.

– Україна йшла до єдності крізь глибокі внутрішні конфлікти, війни та спроби ворогів її незалежності зупинити ходу історії. Але відчуття єдності та прагнення свободи і непоборна віра у незалежну та демократичну Україну стали для українського народу потужним поштовхом до проголошення Незалежності, – наголошує, зокрема, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України КДПУ імені В.Винниченка Олександр Чорний.

 учасники зустрічі за круглим столом21 січня відбулося засідання круглого столу на тему «Національна єдність та громадська злагода: історичні та сучасні аспекти», на яке були запрошені представники різних політичних партій, громадських організацій, духовенства та керівники району.

Ведуча круглого столу Тетяна Волощенко надала слово головам райдержадміністрації Тамарі Сакарі та районної ради Світлані Тилик. Керівники району привітали присутніх з Днем соборності та Свободи України, коротко розповіли про знаменну історичну подію, після чого всі переглянули відеофільм про злуку двох українських республік в єдину суверенну соборну державу.

до громади звертаються з вітаннями голови РДА Тамара Сакара та районної ради Світлана ТиликОдним із найважливіших свят нашої держави є День соборності та Свободи України, що відзначається щороку в день возз’єднання Української Народної Республіки та Західно Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі Києва. Цьогорічне свято, як ніколи є символічним та знаковим, адже у зв’язку з останніми трагічними подіями в столиці на ваги поставлено саме цілісність і незалежність нашої держави.

У святковий день на площі біля райдержадміністрації відбувся мітинг, присвяченний цій знаменній події.

Провела захід фахівець із соціальної роботи ІІ категорії РЦСССДМ Н.П. Півень спільно із заступником директора І.В. ФіліпенкоСаме під такою назвою, аби вкотре застерегти молодь від страшних хвороб людства, 13 січня 2013 року у Чечеліївській ЗШ І-ІІІ ступенів відбувся інформаційно-виховний захід з елементами тренінгу, присвячений двом проблемам величезної ваги: наркоманії та СНІДу. 

Сьогодні стає все важче визначити, яка ж із хвороб людства ХХІ століття страшніша: СНІД чи наркоманія? Обидві вони пов’язані між собою і становлять величезну загрозу суспільству. Захворівши, людина розуміє, а часом і ні, що знаходиться у безвиході, серед чорної пустелі, і що кисень може перекритися будь-якої миті, обірвавши її життя. Не завжди людина усвідомлює, що після тимчасового розслаблення й задоволення у разі вжитого наркотику, вона ще і ще раз простягне руку за цією отрутою, не в силі зупинитися.

немовляХай ночі будуть теплі і прозорі,
А щоб не слать до Бога каяття,
Нехай у небі не стухають зорі,
Бо то чиєсь усе-таки життя...

Проблема дитячого сирітства з кожним днем стає все актуальнішою і болючішою темою для нашого суспільства. Очевидним фактом є те, що переважна більшість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виховується в інтернатних закладах. Діти в них, як правило, істотно відрізняються від тих, які виховуються в сім’ях, тим, що вони не отримують батьківського тепла, любові, ласки та доброти. Адже все це дуже необхідно для гармонійного зростання всебічно розвинутої, духовної та морально стійкої особистості. 

зі святом 1-го Травня вітає трудівників комсорг колгоспу Іван Жилка (1975 р.)Саме час, що стрімко плине, немов вода, змінює не тільки пори року, а й наше життя в цілому. Кожна людина по своєму оцінює цей світ, а його знакові події закарбовуються в пам’яті. Поява технічних засобів дає можливість зафіксувати яскраві миттєвості на кіно-фото кадрах, а об’єктив має здатність зафіксувати не лише довкілля, але і внутрішній світ людини, варто лише запримітити цю виразну мить. 

Так сталося, що мої перші фотознімки були пов’язані з моєю професійною діяльністю – інструктора по спорту тодішнього колгоспу «Перше травня» та за сумісництвом ще і секретаря комсомольської організації цього господарства. Ці фотосвітлини спочатку розміщаувалися на сторінках стінгазет та «Комсомольського прожектора», а згодом їх почали друкувати і на шпальтах районної та обласних газет. 

В.Литовченко зі своїм тренером - сином Юрієм.Валерій Литовченко продовжує активно займатися пауерліфтінгом. Вдалим для атлета виявився кінець минулого року. Виступаючи в Києві на чемпіонаті світу виборов гори перших місць в єдиноборстві 472,5 кілограма. Звісно цей результат досягнутий завдяки наполегливим тренуванням, адже за півтори  години тренувань Валерій Іванович встигає потягати майже 10 тонн «заліза». З чемпіонату атлет привіз дві золоті медалі і кубок. А всього з початку занять (а початок у 2010 році) в його колекції 29 медалей, з яких більша частина золотих. За його рахунку 67 національних,  32 європейських і 35 світових рекордів. Він восьмиразовий чемпіонат України, триразовий чемпіон Європи і триразовий чемпіон світу.

Наприкінці грудня Валерій Іванович завітав на перші в районі змагання по пауерліфтінгу, взяв у них участь в якості судді та виступив з показовими вправами перед учасниками змагань і присутніми. Він сподівається на розвиток цього виду спорту, початок цьому вже покладено. 

Зараз атлет готується до березневого чемпіонату Європи і серпневого чемпіонату світу. Налаштований він оптимістично, повен надій на вдалі виступи на цих та інших змаганнях.

Микола ПАРАСОЧЕНКО, колишній спортсмен-важковаговик.

На знімку: В.Литовченко зі своїм тренером - сином Юрієм.

Якщо ви провалилися на льоду рiчки або ставу:

• Широко розкиньте руки по крайкам льодового пролому та утримуйтеся вид занурення з головою, дiйте рiшуче i не лякайтеся, тисячi людей провалювалися до вас i врятувалися.

• Намагайтеся не обламувати крайку льоду, без рiзких рухiв вибирайтеся на лiд, наповзаючи грудьми i по черзi витягаючи на поверхню ноги. Головне — пристосовувати своє тiло для того, щоб воно займало найбiльшу площу опори.

Рятівники ДСНС нагадують основні правила та вимоги:

- Повітронагрівальні й опалювальні прилади повинні розміщуватися так, щоб до них був вільний доступ для огляду й очищення.

- Печі та інші опалювальні прилади повинні мати протипожежні розділки (відступки) від горючих конструкцій, що відповідають вимогам будівельних норм.

32 державна пожежно-рятувальна частина У ДСНС України у Кіровоградській області повідомляє, що працює «телефон довіри» 9-73-02. В разі виникнення будь-яких проблемних питань, телефонуйте на вищевказаний номер телефону.

В’ячеслав БАКУН, командир відділення ДПРЧ-32 У ДСНС у Кіровоградській області

Погодні умови восени 2013 року були досить сприятливими для активного розвитку мишоподібних гризунів, які в кінці вересня почали заселяти посіви озимої пшениці. 

На початок січня 2014 року заселено 63 % обстеженої площі посівів озимини, чисельність колоній гризунів становить – 2, максимально – 4 колонії на гектар. 

Полівка звичайна шкодить зерновим культурам протягом усієї вегетації, особливо озимій пшениці, багаторічним травам, значної шкоди завдає просапним і овочевим культурам. Живуть ці гризуни в норах складної будови, які являють собою систему підземних переплетених ходів з декількома продовольчими і 1-2 гніздовими камерами. З камери на поверхню ґрунту виходять декілька хідників.

Відділ внутрішньої безпеки ГУ Міндоходів у Кіровоградській області закликає платників податків не мовчати, а повідомляти про всі випадки неправомірних дій співробітників територіальних органів Міндоходів. «Гаряча лінія Міндоходів «Пульс»: 044-284-00-07; ВВБ ГУ Міндоходів у Кіровоградській області за адресою: м. Кіровоград вул. В. Перспективна 55, тел. (052) 36 69 42.

Пресс-служба Петрівського відділення Олександрійської ОДПІ ГУ Міндоходів у Кіровоградській області

Дотримуйтесь правил риболовлі

Шановні любителі зимової риболовлі!

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства (п. 4.2) любительський лов риби в зимовий період (від льодоставу до скресання криги) дозволяється зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більшим № 10, мормишкою, наживною й живцевою снастями із загальною кількістю гачків: