учасники зустрічі за круглим столом21 січня відбулося засідання круглого столу на тему «Національна єдність та громадська злагода: історичні та сучасні аспекти», на яке були запрошені представники різних політичних партій, громадських організацій, духовенства та керівники району.

Ведуча круглого столу Тетяна Волощенко надала слово головам райдержадміністрації Тамарі Сакарі та районної ради Світлані Тилик. Керівники району привітали присутніх з Днем соборності та Свободи України, коротко розповіли про знаменну історичну подію, після чого всі переглянули відеофільм про злуку двох українських республік в єдину суверенну соборну державу.

хліб-сіль для керівників районуПитання, що обговорювалися на зустрічі, стосувалися політичної ситуації в Україні. Майже всі представники висловили своє бачення та ставлення до подій, що відбуваються у столиці держави, а також кожен дав їм свою оцінку. В усіх висловлюваннях лунали заклики до єдності, толерантності, мудрості та поміркованості: «Час усе розставить на свої місця. У нашому районі проживають трудолюбиві гарні люди. Ніколи тут не було ніяких протиріч, навіть під час виборчих кампаній. Тож слід поважати думку кожного, незалежно від його політичних переконань, бути терплячими, виваженими у висловлюваннях та толерантними один до одного. Лише спільна праця на благо рідного району та держави покращить добробут народу. І щоб досягти європейського рівня життя, слід кожному починати із себе, слідкувати за своїми поступками і діями, за ставленням один до одного та до навколишнього середовища, у якому живемо. Коли йтимемо в одному напрямку, обов’язково досягнемо добробуту, стабільності і прийдемо до європейських цінностей. Нехай мудрість і розум переможе, нехай Господь вбереже нас від невиважених кроків та необдуманих дій», - переконаний кожен учасник зібрання.

вірш про Україну читає Ліза Огур

Валентина РЯБОКОНЬ.

На знімках: учасники зустрічі за круглим столом; хліб-сіль для керівників району; вірш про Україну читає Ліза Огур; інсценізацію пісні «Варенички» продемонстрували голова громадської організації «Молода Петрівщина» Ірина Рева та її заступник Анна Орос.