до громади звертаються з вітаннями голови РДА Тамара Сакара та районної ради Світлана ТиликОдним із найважливіших свят нашої держави є День соборності та Свободи України, що відзначається щороку в день возз’єднання Української Народної Республіки та Західно Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі Києва. Цьогорічне свято, як ніколи є символічним та знаковим, адже у зв’язку з останніми трагічними подіями в столиці на ваги поставлено саме цілісність і незалежність нашої держави.

У святковий день на площі біля райдержадміністрації відбувся мітинг, присвяченний цій знаменній події.

учасники мітингуУ своєму виступі голова РДА Тамара Сакара звернулася до всіх мешканців району з вітальним словом. Тамара Вікторівна наголосила, що нині ми повинні бути такими ж свідомими, як громадяни України ще у 1919 році. Народ має проявити мудрість, а Президент нашої держави виступить об’єднуючою силою. «Вірю, що ця знамена подія буде відзначатися і надалі», - сказала вона, та побажала всім щастя, здоров’я, миру і спокою. 

Голова районної ради Світлана Тилик зазначила, що ідея злуки всіх українських земель сягає глибини віків ще з часів Київської Русі. Про неї мріяло не одне покоління українців і, нарешті, ця подія відбулася. У 1990 році, відзначаючи День Соборності, люди, взявшись за руки і утворивши живий ланцюг від Києва до Львова, ще раз підтвердили єдність української держави. 22 січня 1999 року Указом Президента День Соборності був закріплений на законодавчому рівні. Також Світлана Олександрівна наголосила, що чвари та силове протистояння, які відбуваються в країні, не додадуть нашому народові ні щастя, ні здоров’я, а ні процвітання держави в цілому, тому сподіватися слід на мудрість, виваженість, толерантність як жителів нашого району, так і всієї України. 

молебінь за долю України у Свято-Покровському храміПісля урочистої частини у Свято-Покровському храмі відбувся молебінь, який провели священики отець Дмитрій та отець Михаїл. Вони наголосили на важливості цього свята, висловили побажання, щоб наша держава була сильною, дружньою і соборною, а  Господь дарував усім нам мир та злагоду. Православна ж церква буде завжди молотися за український народ, адже саме слово «молебінь» означає «примноження любові». 

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімках: молебінь за долю України у Свято-Покровському храмі (1 стор.); до громади звертаються з вітаннями голови РДА Тамара Сакара та районної ради Світлана Тилик; учасники мітингу;.