В.Литовченко зі своїм тренером - сином Юрієм.Валерій Литовченко продовжує активно займатися пауерліфтінгом. Вдалим для атлета виявився кінець минулого року. Виступаючи в Києві на чемпіонаті світу виборов гори перших місць в єдиноборстві 472,5 кілограма. Звісно цей результат досягнутий завдяки наполегливим тренуванням, адже за півтори  години тренувань Валерій Іванович встигає потягати майже 10 тонн «заліза». З чемпіонату атлет привіз дві золоті медалі і кубок. А всього з початку занять (а початок у 2010 році) в його колекції 29 медалей, з яких більша частина золотих. За його рахунку 67 національних,  32 європейських і 35 світових рекордів. Він восьмиразовий чемпіонат України, триразовий чемпіон Європи і триразовий чемпіон світу.

Наприкінці грудня Валерій Іванович завітав на перші в районі змагання по пауерліфтінгу, взяв у них участь в якості судді та виступив з показовими вправами перед учасниками змагань і присутніми. Він сподівається на розвиток цього виду спорту, початок цьому вже покладено. 

Зараз атлет готується до березневого чемпіонату Європи і серпневого чемпіонату світу. Налаштований він оптимістично, повен надій на вдалі виступи на цих та інших змаганнях.

Микола ПАРАСОЧЕНКО, колишній спортсмен-важковаговик.

На знімку: В.Литовченко зі своїм тренером - сином Юрієм.