зі святом 1-го Травня вітає трудівників комсорг колгоспу Іван Жилка (1975 р.)Саме час, що стрімко плине, немов вода, змінює не тільки пори року, а й наше життя в цілому. Кожна людина по своєму оцінює цей світ, а його знакові події закарбовуються в пам’яті. Поява технічних засобів дає можливість зафіксувати яскраві миттєвості на кіно-фото кадрах, а об’єктив має здатність зафіксувати не лише довкілля, але і внутрішній світ людини, варто лише запримітити цю виразну мить. 

Так сталося, що мої перші фотознімки були пов’язані з моєю професійною діяльністю – інструктора по спорту тодішнього колгоспу «Перше травня» та за сумісництвом ще і секретаря комсомольської організації цього господарства. Ці фотосвітлини спочатку розміщаувалися на сторінках стінгазет та «Комсомольського прожектора», а згодом їх почали друкувати і на шпальтах районної та обласних газет. 

сільський духовий оркестр, яким керував фронтовий музикант Антон Полонський разом з учасниками оркестру Михайлом Нетюхайлом, Миколою Андрусенко, Іваном Капичуком, Іваном Фесенком та Олександром Лимарем  (1985 р.)До складу тодішнього колгоспу «Перше травня» входили села Чечеліївка та Олександрівка, на початку сімдесятих років до нього приєдналися села Веселий Кут та Іванівка. Тоді це був колгосп імені ІІІ-го Інтернаціоналу. 

Тож маючи чималий земельний клин господарство почало впевнено розвиватися, нарощуючи виробництво, спецгосп тоді мав до 10 тисяч ВРХ та підтримував соціальну сферу. 

У той час будувалося багато житла для працівників, сільські дороги вкривалися асфальтом, а у центрі села виріс найкращий в районі сільський Будинок культури. Молодь брала участь у роботі гуртків художньої самодіяльності, діяв спортивний зал. Колгоспна футбольна команда була тоді у числі кращих в районі. 

кращий комбайновий екіпаж, який очолював член ЦК комсомолу України Віктор Миколенко із жниварями Василем Тримайлом, Григорієм Карабилом та Петром Черним (1980 р.) колишній випускник Чечеліївської середеьої школи Герой Радянського Союзу Василь Дригін серед земляків (1977 р.) Будинок культури села Чечеліївка (1973 р.)

Сергій АНДРУСЕНКО

На знімках: зі святом 1-го Травня вітає трудівників комсорг колгоспу Іван Жилка (1975 р.); колишній випускник Чечеліївської середеьої школи Герой Радянського Союзу Василь Дригін серед земляків (1977 р.); кращий комбайновий екіпаж, який очолював член ЦК комсомолу України Віктор Миколенко із жниварями Василем Тримайлом, Григорієм Карабилом та Петром Черним (1980 р.); сільський духовий оркестр, яким керував фронтовий музикант Антон Полонський разом з учасниками оркестру Михайлом Нетюхайлом, Миколою Андрусенко, Іваном Капичуком, Іваном Фесенком та Олександром Лимарем  (1985 р.); Будинок культури села Чечеліївка (1973 р.)