Керівництво на відкритті ялинкиНовий рік – подія надзвичайної важливості. Це прихід чогось нового в житті, а для дітей – барвисте феєричне дійство, з яким приходять справжні казкові дива. Відкриття районної новорічної ялинки стало одним із них. На площу біля лісової красуні зібралося близько сотні дітлахів, де на них чекали Дід Мороз зі Снігуронькою, Новим роком, Сніговиком, а також із капосницями – Марою Нюською та Дрімотою Агуською, які заважали проведенню свята. 

Дітей привітали Снігуронька зі Сніговиком:

Рік Новий до нас приходить -
Наче сонце зимнє сходить!
Діти всі йому радіють –
Про любов та щастя мріють,
Про майбутнє диво-свято,
Там, де посмішка крилата,
Там, де танці, там, де сміх
Для усіх-усіх-усіх!

Напередодні новорічно-різдвяних свят відновило свою роботу районне радіомовлення

голова райдержадміністрації Тамара Сакара урочисто запускає перший ефір районного радіомовлення.Завдячуючи спільним зусиллям влади, територіальних громад району, керівникам сільгосппідприємств та соціально-відповідальному бізнесу, районне радіо знову розпочало роботу, але тепер уже  в ефірному форматі -  на хвилі 105,5 МГц. Відтак жителі району отримають впевнений, якісний доступ до програм обласного радіо «Скіфія-Центр», Українського радіо, а також зможуть оперативно дізнаватися про новини соціально-економічного життя району з місцевих програм. В урочистій церемонії відкриття оновленого радіо та пуску в ефір першої програми взяли участь голова Петрівської РДА - Т.Сакара, голова районної ради – С.Тилик, а також творчі працівники обласної ТРК (канал «Кіровоград»), журналісти районних ЗМІ. Щоправда, до завершення певних технічних формальностей, мовлення поки що вестиметься у так званому тестовому режимі, але вже невдовзі колись улюблені багатьма поколіннями петрівчан радіопередачі, а також нові творчі здобутки колективу працівників районного радіо знову зазвучать в оселях мешканців району. 

На знімку: голова райдержадміністрації Тамара Сакара урочисто запускає перший ефір районного радіомовлення.

З колегії райдержадміністрації

Кінець минулого тижня знаменувався проведенням чергової, останньої вже у цьому календарному році колегії районної державної адміністрації, на порядок денний якої було винесено п’ять питань: про результати дослідження виконання районного бюджету за 2010-2012 роки та за І півріччя 2013 року; про Програму економічного і соціального розвитку району на 2014 рік; про стан роботи по відбору бажаючих навчатися у Дніпропетровському регіональному інституті державного управління при Президентові України; про хід виконання районної Програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб на 2010-2015 роки за 2013 рік і нарешті питання , що стало вже легендарним через постійне перенесення з одного засідання на інше упродовж чотирьох місяців: «Про роботу відділу Держземагенства у Петрівському районі».

(Закінчення. Поч. у № 98)

До дітей з Балахівської загальноосвітньої школи соціальної реабілітації у цей святковий день завітали голова районної ради Світлана Тилик та перший заступник голови райдержадміністрації Ігор Дементьєв, звернувшись до вихованців з теплими словами привітання, Світлана Олександрівна побажала дітям завжди робити добро, адже воно у стократ повертатиметься. Згадала також цікаву новорічну історію з власного дитинства та поділилася нею з присутніми. Ігор Геннадійович теж поздоровив і підібрав найтепліші та найщиріші слова. Далі гості свої поздоровлення підкріпили подарунками. В їх переліку: солодощі, настільні ігри з футболу, баскетболу, волейболу, шашки, шахи, нарди та хокей. А ще передали вітальні листівки від Президента України, де він бажає віри, радості та милосердя.

О.Муравйова (в центрі) з працівницями «Шарму Людмилою Лагуа, Тетяною Кицею, Вікторією Довганич, Наталією Манжос та Тетяною Дергач.Цими днями кафе-бар «Шарм» відзначає свій ювілей – 29 грудня виповниться 15 років від дня його відкриття. З перших днів існування «Шарм» став одним з улюблених місць відпочинку петрівчан і гостей селища.

Керівник підприємства Ольга Муравйова каже, що нині доводиться працювати в умовах неабиякої конкуренції. Це складно, але змушує не зупинятися на досягнутому, шукати нові засоби залучення відвідувачів: вести гнучку цінову політику, поліпшувати якість обслуговування, розширювати асортимент страв і напоїв. Досвідчені кухарі пропонують гостям фірмові страви і салати, бармени виготовляють вишукані коктейлі. Успішній роботі сприяє і те, що нині відвідувачі мають змогу розплачуватися не готівкою, а платіжними картками, що дуже зручно. 

У зв’язку з реформуванням системи охорони здоров’я, районна рада прийняла рішення про утворення комунального закладу «Петрівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», який налічує 7 лікарських амбулаторій та 19 фельдшерсько-акушерських пунктів. Саме тут лікарями загальної практики (сімейний лікар, терапевт, акушер-гінеколог) пацієнтам надається первинна медична допомога, яка передбачає надання консультацій, проведення діагностики та лікування найпоширеніших хвороб, травм, отруєнь, ведення вагітних. Крім того, лікарі Центру здійснюють профілактичні заходи, надають невідкладну медичну допомогу у разі гострого розладу здоров’я пацієнта (якщо він не потребує екстреної медичної допомоги). У разі необхідності пацієнт отримує направлення до вузькопрофільного спеціаліста, або на лікування у стаціонар.

Ніна Цапенко – частий гість у кабінеті керівника рідного для неї господарстваЗ відмінними виробничими показниками завершує поточний сільськогосподарський рік трудовий колектив ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська». Попри те, що для економіки держави звітний 2013 рік видався, м’яко кажучи, не зовсім сприятливим, в «П’ятихатській» вже давно забули значення слова «криза», бо живуть, так би мовити, за власними правилами та нормами, лише зрідка згадуючи про той жахливий стан, в якому перебувало господарство ще якихось сім років тому. Тоді, коли агрофірма (чи точніше – ще СВК) знаходився на межі фінансового краху і фізичного розпаду, здавалося, що вже ніщо його порятувати не в змозі. Однак п’ятихатцям таки вдалося уникнути гіркої долі, і завдяки чому саме – ми вже не раз розповідали на сторінках районки.

На лінійку учні школи запросили учасника ліквідації, місцевого жителя Михайла Васильовича КириловичаДнями у Червоносільській школі відбулася урочиста лінійка, присвячена Дню вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. На лінійку учні школи запросили учасника ліквідації, місцевого жителя Михайла Васильовича Кириловича, який розповів про події, що відбувалися після  катастрофи 26 квітня 1986р.

Діти, затамувавши подих, вслухалися в кожне слово ліквідатора.

Михайло Васильович був тоді молодим, 23-річним солдатом, який прибув на місце дислокації у 30-ти кілометрову Чорнобильську зону, де перебував з 28 червня по 1 серпня 1986р. Зі своїм підрозділом виконував транспортні роботи – вивозили землю, яка була навколо зруйнованого реактора, а завозили бетон, який потім інший підрозділ ліквідаторів засипав у котлован. У кожного підрозділу була своя робота біля реактора, адже було задіяно усі мобільні сили для ліквідації наслідків катастрофи . Всі ліквідатори постійно перебували у захисному одязі та масках. Маски знімали тільки на час сну, жили у наметах.

новорічна ялинкаЗгідно найпопулярнішої з легенд, одного разу ватажок німецької Реформації Мартін Лютер у ясний і морозний святвечір ішов додому через ліс. Раптом він звернув увагу на ялинку, крізь лапи якої красиво просвічували зірки.

Це справило на Лютера таке велике враження, що вдома він поставив ялинку для своєї сім’ї і прикріпив до її гілочок свічки. Вогники свічок нагадували йому зірки на небі. 

А ось легенда про походження срібної мішури. 

Давним-давно жила-була добра бідна жінка, у якої було багато дітей. Якось напередодні Різдва вона прикрасила ялинку, але ялинка вийшла скромна, майже без прикрас. Уночі на ялинці побували павуки і, переповзаючи з гілки на гілку, залишили по собі павутину. 

Знаючи доброту жінки, Христос вирішив її нагородити і благословив дерево - в результаті, павутина перетворилася на сяюче срібло. 

Кажуть, що першими Діда Мороза придумали гуни: у них був бог Йерлу, котрий у найперший день року приходив на землю. У цей день потрібно було ставити в будинку ялинку, яка вважалася священним деревом. Цю традицію, якій уже більше 5 000 років, гуни принесли в Європу.

Цими днями виповнилося вже сорок днів відтоді, як на 83-у році життя пішла у вічність дорога багатьом жителям району людина – Марія Михайлівна Мельник. Вона пережила всі тяжкі для людства часи, та, незважаючи на суворий життєвий гарт, зберегла в душі найкращі людські риси.

З раннього дитинства Марійка пішла працювати. Вже у 19 років трудилася на посаді агронома-інспектора в районній інспекції. У 1955 році розпорядженням РККПУ була направлена інструктором по зоні діяльності в МТС ім. Комінтерна, а в 1956-му обрана першим секретарем Петрівського райкому комсомолу. Пізніше Марія Михайлівна працювала інструктором РККПУ. У 1964 році була обрана головою колгоспу ім. Петровського, а згодом перейшла на роботу завідуючою відділом РККПУ, ще пізніше - заступником голови Петрівської селищної ради. Останні перед пенсією роки очолювала насіннєву станцію.

З метою отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря Товариство з обмеженою відповідальністю «Малинівське» доводить до відома громадськості про те, що підприємство розташоване за адресою: 28317, Кіровоградська обл., Петрівський р-н., с. Малинівка, вул. Енгельса, 25 і спеціалізується на вирощуванні зернових та технічних культур.

Неврахованими раніше джерелами забруднення атмосферного повітря на об’єкті є опалювальний котел адмінбудівлі та опалювальна піч охорони автопарку. Обладнання працює на дровах.

З метою отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря Товариство з обмеженою відповідальністю Агрофірма «Маяк» доводить до відома громадськості про те, що підприємство розташоване за адресою: 28310, Кіровоградська обл., Петрівський р-н., с. Новий Стародуб, вул. Кірова, 173 і спеціалізується на вирощуванні зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур.

Джерелами забруднення на підприємстві є:

Відповідно до п. 3.10 Порядку віднесення страхувальників до класу професійного ризику виробництва з урахуванням виду їх економічної діяльності та проведення перевірок достовірності поданих страхувальниками відомостей про види економічної діяльності (в тому числі основного, затвердженого постановою правління Фонду від 30.11.2010 року №30), страхувальники зобов’язані подавати Відомості розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності за рік (додаток № 5)

Нагадуємо, що термін подання звіту - до 25 січня року 2014 року. 

Інформація КП «Капітального будівництва» про результати проведення конкурсу з відбору суб’єктів оціночної діяльності, які будуть залучені до проведення експертної грошової оцінки майна.

16 грудня 2013 року в Петрівській районній державній адміністрації відбулося засідання конкурсної комісії з відбору суб’єктів оціночної діяльності, які будуть залучені до проведення експертної грошової оцінки майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського ра-йону - стадіону «Інгулець», що знаходиться за адресою: смт. Петрове, вул. Свердлова, 11а.

Переможцем конкурсу визнано ПП «ВКАФ «Солнцево» (керівник – Гальченко В.В.).