З метою отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря Товариство з обмеженою відповідальністю Агрофірма «Маяк» доводить до відома громадськості про те, що підприємство розташоване за адресою: 28310, Кіровоградська обл., Петрівський р-н., с. Новий Стародуб, вул. Кірова, 173 і спеціалізується на вирощуванні зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур.

Джерелами забруднення на підприємстві є:

- три опалювальні печі, які працюють на дровах;

- металообробна дільниця (токарний, заточний та свердлильний верстати);

- зварювальний пост (Електрозварювальний апарат, пропановий різак); 

- ковальський горн; 

- дизельний компресор; 

- відкрита стоянка автотранспортної техніки;

- склад ПММ;

- резервуари для зберігання добрив КАС;

- робоча башта для очистки зерна;

- зернонавантажувач ЗМ-60.

Залишкова дія на навколишнє середовище пов’язана з викидами в атмосферу забруднюючих речовин: Оксид вуглецю, вуглецю діоксид, метан, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок (мікрочастинки, волокна), оксиди азоту (у перерахунку на діоксид азоту [NO + NO2]), азоту(1) оксид (N2O), НМЛОС, залізо та його сполуки у перерахунку на залізо, манган та його сполуки у перерахунку на діоксид мангану, азоту діоксид, важкі метали (Pb, Hg, Cr, Ni, Cu, Zn, As), сірки діоксид, вуглеводні граничні, вуглеводні ароматичні, сірководень, бензол, толуол, аміак. 

Максимальні приземні концентрації забруднюючих речовин в атмосферному повітрі на межі СЗЗ не перевищують граничнодопустимих концентрацій. 

Пропозиції та зауваження направляти в Петрівську районну державну адміністрацію протягом місяця з дня опублікування за адресою: 28300, Кіровоградська обл., смт. Петрове, вул. Жовтнева, 20,  або за телефоном: (0237) 9-62-96, 9-78-00.