У зв’язку з реформуванням системи охорони здоров’я, районна рада прийняла рішення про утворення комунального закладу «Петрівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», який налічує 7 лікарських амбулаторій та 19 фельдшерсько-акушерських пунктів. Саме тут лікарями загальної практики (сімейний лікар, терапевт, акушер-гінеколог) пацієнтам надається первинна медична допомога, яка передбачає надання консультацій, проведення діагностики та лікування найпоширеніших хвороб, травм, отруєнь, ведення вагітних. Крім того, лікарі Центру здійснюють профілактичні заходи, надають невідкладну медичну допомогу у разі гострого розладу здоров’я пацієнта (якщо він не потребує екстреної медичної допомоги). У разі необхідності пацієнт отримує направлення до вузькопрофільного спеціаліста, або на лікування у стаціонар.

Центральна районна лікарня надає вторинну медичну допомогу – за направленнями лікарів Центру первинної медико-санітарної допомоги проведення діагностики, подальше стаціонарне чи амбулаторне лікування вузькопрофільними спеціалістами: невропатологом, кардіологом, терапевтом, акушером-гінекологом, онкологом, травматологом, хірургом, стоматологом, психіатром.

Метою реформи системи охорони здоров’я є забезпечення якості, своєчасності, ефективності та доступності медичних послуг.

Геннадій КІМ, головний лікар районного центру первинної медико-санітарної допомоги.