З колегії райдержадміністрації

Кінець минулого тижня знаменувався проведенням чергової, останньої вже у цьому календарному році колегії районної державної адміністрації, на порядок денний якої було винесено п’ять питань: про результати дослідження виконання районного бюджету за 2010-2012 роки та за І півріччя 2013 року; про Програму економічного і соціального розвитку району на 2014 рік; про стан роботи по відбору бажаючих навчатися у Дніпропетровському регіональному інституті державного управління при Президентові України; про хід виконання районної Програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб на 2010-2015 роки за 2013 рік і нарешті питання , що стало вже легендарним через постійне перенесення з одного засідання на інше упродовж чотирьох місяців: «Про роботу відділу Держземагенства у Петрівському районі».

Отож з підсумками аудиторського дослідження знайомила начальник фінуправління райдержадміністрації Г.Овдій. Висновки, які оприлюднила Галина Тарапонівна, виявились досить об’ємними і детальними, тож пропонуємо увазі читачів лише кілька ключових тез, які, здається, можуть  вважатися квінтесенцією сказаного. Скажімо, одна з них була представлена гіпотезою щодо відволікання коштів місцевих бюджетів на здійснення непершочергових видатків, прийняття неефективних управлінських рішень та відсутність контролю з боку органів місцевої влади, що фактично призводило до розпорошеності коштів бюджету, які могли б бути направлені на фінансування соціально важливих видатків. Прикладом такої неефективної діяльності були названі видатки на утримання місцевої пожежної команди з бюджету Іванівської сільської ради, недостатній рівень контролю органів місцевого самоврядування за збереженням комунального майна та його використанням в Петрівській селищній раді, Зеленській та Йосипівській сільських радах та в ряді інших, що дало підстави аудиторській групі зробити висновок, що органи місцевого самоврядування не володіють повною мірою інформацією щодо наявного комунального майна територіальних громад, що не може сприяти його ефективному використанню та збереженню.

Крім того,в полі зору аудиторської групи опинилася діяльність практично всіх комунальних підприємств району, що надають послуги в сфер житлово-комунального господарства, і за підсумками її вивчення також було зроблено не зовсім втішні висновки: відсутність контролю з боку органів місцевого самоврядування за перерахуванням комунальними підприємствами – орендодавцями частини доходів від оренди нерухомого майна до районного бюджету також не свідчить про ефективне використання комунального майна та призводить до втрат бюджетних коштів. Разом з тим, робота практично усіх комунальних підприємств визнана збитковою, що, в свою чергу, породжує проблеми із забезпеченням жителів населених пунктів району якісними комунальними послугами.

Ще однією тезою, яка також була проілюстрована конкретними прикладами, стала гіпотеза про те, що органами виконавчої влади та місцевого самоврядування не в повній мірі використовуються можливості щодо управління в межах законодавства земельними ділянками, що стримує збільшення доходної частини бюджету. Зокрема, як приклад такої неефективності, наводилися випадки виявлених резервів наповнення доходної частини бюджетів через ненадання в оренду невикористаних земель запасу і зокрема – водного фонду.

З оглядом Програми економічного та соціального розвитку району на 2014 рік ознайомила начальник управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Наталія Тритяк, про стан роботи по відбору бажаючих навчатися у Дніпропетровському регіональному інститут і державного управління Національної академії державного управління при Президентові України розповіла начальник відділу кадрової роботи апарату райдержадміністрації Світлани Пронь, з перебігом виконання районної Програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб на 2010-2015 роки (за 2013 рік) ознайомив головний лікар районного центру первинної медико-санітарної допомоги Геннадій Кім. З усіх цих питань колегією були прийняті відповідні рішення. Натомість під час розгляду останнього «довгостраждального» питання: «Про роботу відділу Держземагентства в Петрівському районі», з яким учасників колегії ознайомила заступник начальника відділу Олена Маленко, за пропозицією голови адміністрації Т.Сакари було змінено проект рішення, згідно з яким пропонувалося визнати роботу відділу задовільною.

- Як можемо вважати задовільною таку роботу, - зауважила Тамара Вікторівна, - якщо начальник відділу не змогла пройти атестацію на підтвердження власної відповідності займаній посаді? Певне, для такого висновку атестаційна комісія мала вагомі підстави? Зрештою, підтримати таку позицію голови району членів колегії змусили і вкрай непереконливі відповіді на запитання, поставлені кількома сільськими головами, зокрема Луганським - О.Соботюком та Чечеліївським - С.Дяченком, щодо діяльності відділу на підзвітних їм територіях, тож за незадовільну оцінку проголосували одноголосно. Певне, це має означати, що невдовзі в організаційній структурі відділу мають статися якісь зміни. Однак чи призведуть вони до більшої прозорості і зрозумілості в роботі та чи посприяють збільшенню надходжень до місцевих бюджетів,  як мовиться, поживемо-побачимо.

Володимир КІФЕНКО.