Шановні жителі району!

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять всіх героїв, хто віддав своє життя, ліквідовуючи трагедію, усіх, хто з честю виконав свій громадянський обов’язок перед народом та людством.

Районна державна адміністрація висловлює глибоку подяку всім, хто приймав участь у ліквідації аварії на ЧАЕС. Ви, з честю виконавши свій обов’язок, дорого заплатили за те, щоб приборкати ”мирний” атом.

Бажаємо вам та вашим родинам міцного здоров’я, добра й благополуччя, успіхів у всіх ваших справах! 

Тамара САКАРА, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Сергій ПоповичУ багатьох можуть виникнути сумніви, навіщо потрібне це свято, якщо є 26 квітня - Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф, і чому саме 14 грудня вибрано для вшановування учасників ліквідації?

Саме 30 листопада 1986 р. було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, а 14 грудня в газеті «Правда» надруковано повідомлення про те, що держкомісією був прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд.

Ті, хто вважають 14 грудня своїм святом, вже давно називають цей день Днем ліквідатора. 

Надання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, найважливіша з яких - недостатній для нормального життя розмір пенсії. Безпосередньо з цією проблемою пов’язана й інша - проблема статусу ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Тільки перші 5 тисяч з тих, хто ліквідовував аварію, офіційно стали називатися ліквідаторами, отримавши відповідні посвідчення, а з 1992 р. всім іншим видавали «корочки» постраждалих від чорнобильської катастрофи.

Засідання ОДАТрадиційні соціологічні опитування, які проводяться в області чи не щомісяця, підтверджують, що найбільше людей хвилює питання зайнятості та заробітної плати. 

Якщо розглядати ситуацію на ринку праці, то за даними Держкомстату, лише за результатами першого півріччя поточного року рівень зайнятості населення на Кіровоградщині зріс на один відсотковий пункт, що дозволило області у загальнодержавному рейтингу за цим показником піднятися на дві позиції вище. 

Як повідомляє директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров, чисельність безробітних за перше півріччя поточного року знизилась більш ніж на 3 тис. осіб. А в результаті знизився і рівень безробіття – з 9,1% у І півріччі 2012 року, до 8,5% - на середину нинішнього року.

В контексті реалізації у регіонах завдань Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, створення нових робочих місць і перспектив на 2014 рік під час щотижневої наради при голові райдержадміністрації про виконання Президентського доручення на рівні району та про стимулювання підвищення зайнятості населення інформували начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Сибіра та директор районного Центру зайнятості Ольга Павлюк. Валентина Григорівна, зокрема, нагадала, що з метою забезпечення продуктивної зайнятості і соціального захисту населення району від безробіття рішенням Петрівської районної ради № 402 затверджено програму зайнятості населення району на період до 2017 року. Метою цієї програми є здійснення заходів, спрямованих на забезпечення регулювання ринку праці, підвищення економічної активності населення, створення умов для забезпечення повної, продуктивної і вільно обраної зайнятості та соціального захисту населення від безробіття, здійснення соціального захисту тимчасово непрацюючих та підтримка неконкурентоспроможних на ринку праці громадян. Крім того, В.Сибіра повідомила, що, відповідно до згаданої програми зайнятості, у 2014 році передбачено працевлаштування на нові робочі місця 70 осіб, в тому числі у сфері сільськогосподарського виробництва – 27 осіб, у торгівлі – 10 осіб, у промисловості – 3 особи, в інших галузях 30 осіб. Загалом же від початку дії програми в районі на нові робочі місця було працевлаштовано 199 осіб, і, зокрема, в галузі сільгоспвиробництва – 38 працівників, у торгівлі 30, в галузі охорони здоров’я – 100, в інших галузях – 31 особу.

Однією з вимог Президента України є стимулювання підвищення зайнятості населення. Тож на засідання чергового круглого столу, проведеного на початку тижня в райдержадміністрації, було винесено тему «Взаємодія усіх сторін соціального партнерства у напрямку стимулювання підвищення зайнятості населення, створення нових робочих місць, завдання й перспективи на 2014 рік».

Шановні працівники державної виконавчої служби!

Щиро вітаємо Вас із професійним святом – Днем працівника державної виконавчої служби! 

Виконання судових рішень – це важлива державна справа, яка потребує високої професійної відповідальності та моральних чеснот. Справа, яка працює на благо громадян України та стоїть на захисті їх конституційних прав. 

Нехай професійні зусилля працівників державної виконавчої служби будуть винагородженні довірою і повагою громадян України!

В цей святковий день бажаємо вам міцного здоров’я, щастя та добробуту, плідної праці та успіхів!

Тамара САКАРА, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради


Шановні працівники державної виконавчої служби!

Від усього серця щиро вітаю вас із професійним святом - Днем працівника державної виконавчої служби!

Робота державного виконавця достатньо складна, адже це повсякденне спілкування з десятками людей: учасниками виконавчого провадження, посадовими і службовими особами, керівниками підприємств – боржників. І ця робота постійно пов’язана з гострими конфліктними ситуаціями – вилученням і позбавленням боржників майна, розв’язанням корпоративних спорів. 

Уміння виконавця за таких обставин знайти правильні шляхи розв’язання конфлікту на законних засадах і при цьому забезпечити своєчасність, повноту і неупередженість примусового виконання рішень - ось ті основні завдання, які щодня постають перед державними виконавцями.

Бажаю вам наснаги до роботи, незмінної успішності у професійній діяльності, міцного здоров’я, родинного затишку і тепла!

З найщирішими побажаннями начальник відділу Ірина Антоненко.

Колектив відділуВідділ державної виконавчої служби районного управління юстиції створений відповідно до Закону України «Про державну виконавчу службу» і є структурним підрозділом районного управління юстиції та підпорядковується Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України через Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Кіровоградській області.

Рішення судових і несудових органів, інших юрисдикційних органів, що стоять на захисті майнових і особистих немайнових прав громадян, юридичних осіб та держави, є обов’язковими і підлягають виконанню на всій території України. Ті, які не виконані добровільно, виконуються примусово в порядку, встановленому Законом України «Про виконавче провадження». Державна виконавча служба входить до системи органів державної виконавчої влади.

Т.Сакара веде зібрання.Днями відбулася нарада, на яку були запрошені керівники сільгосппідприємств району всіх форм власності. В заході взяли участь голови райдержадміністрації та районної ради Т.Сакара і С.Тилик. 

З доповіддю «Про підсумки роботи агропромислового комплексу району за 2013 рік» виступила начальник управління агропромислового комплексу Л.Маліщук. Вона зазначила, що за 11 місяців сільськогосподарськими підприємствами району вирощено і зібрано 133 тисячі тонн зерна при середній урожайності 39,6 ц/га, що майже вдвічі більше, ніж торік. Ранніх зернових отримано 76,5 тисяч тонн при урожайності 36,1 ц/га. Найвищий урожай ранніх зернових та зернобобових культур – від 34 до 57 ц/га - отримали СВК «Агрофірма «Маріампольська», ТОВ «Агрофірма «Маяк», ТОВ «Агрофірма «Фортуна», ТОВ «Чечеліївське», тов «Агрофірма «П’ятихатська», СФГ «Роксолана», ТОВ «Верес», СВГ «СВС».

Шановні судді та працівники судів!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас із вашим професійним святом.

Сьогодні судова гілка влади відіграє важливу роль в утворенні принципу верховенства права та розвитку і зміцненні України як демократичної, правової держави. Впевнені, що ви зможете покращити добробут людей району, забезпечити їм мирне, стабільне життя, захистити від негараздів та труднощів сьогодення.

Бажаємо вам міцного здоров’я, творчих успіхів, сил та наснаги у виконанні надзвичайно відповідальних завдань.

Нехай удача та професійні успіхи будуть вашими постійними супутниками у житті.

Тамара САКАРА, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

 

На даний час проблемним залишається питання своєчасної оплати громадянами платежів за надані житлово-комунальні послуги (утримання будинків та прибудинкової території багатоквартирних житлових будинків, вивезення побутових відходів, водопостачання та водовідведення, газопостачання, електропостачання). Деякі  громадяни, у яких є значні борги по житлово-комунальних послугах,  мають хибну думку про те, що з часом борги зникнуть і вживати якісь дії з метою їх сплати є необов’язковою справою. Проте борги за житлово-комунальні послуги краще не накопичувати, оскільки ситуація може вийти з-під контролю громадянина-неплатника і закінчитися зверненням надавача послуги до суду про примусове стягнення заборгованості, в тому числі і за рахунок майна боржника. Мова йде про те, що, згідно зі статтею 96 Цивільного процесуального кодексу України, стягнення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг здійснюється в порядку наказного провадження. Це означає, що організація, яка надає житлово-комунальні послуги, має право звернутися до суду із заявою про стягнення суми заборгованості по комунальних платежах. У разі відсутності статті доходів у боржника, питання погашення заборгованості вирішується за рахунок реалізації його майна. На даний час людина, що заборгувала більше 10 тисяч гривень, ризикує втратити квартиру,  навіть якщо це її єдине житло.

Районний центр зайнятості пропонує усім бажаючим громадянам України, віком від 45 років (у том числі працюючим), які не досягли пенсійного віку і мають страховий стаж не менше 15 років, отримати ВАУЧЕР, який дає право на перепідготовку, спеціалізацію, підвищення кваліфікації, а також здобуття освіти на базі наявного освітньо-кваліфікаційного рівня. 

Навчання здійснюють:

УКРАЇНА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

ГОЛОВИ ПЕТРІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ

АДМІНІСТРАЦІЇ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

від "25" листопада 2013 року № 433-р

смт Петрове

Про Порядок розрахунків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян

Відповідно до статей 6, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про автомобільний транспорт», постанов Кабінету Міністрів України від 04 березня 2002 року № 256 «Про затвердження Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету» від 29 січня 2003 року № 117 «Про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги», розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 04 червня 2008 року № 472-р «Про тимчасовий порядок розрахунків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян» та з метою впорядкування розрахунків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян, посилення контролю за цільовим використанням бюджетних коштів:

учасники засідання круглого столу.Щороку 10 грудня Україна та увесь світ відзначають Міжнародний День прав людини. Саме цього дня у 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини, яка є основою міжнародних стандартів у сфері прав людини.

На Декларації ґрунтується значна кількість міжнародних договорів із прав людини, які мають обов’язкову юридичну силу у сфері прав людини у всьому світі. У ній закріплено загальне визнання того, що кожна людина народжується вільною у своїй гідності та правах. 

бронзові призери першості області з гандболуМинулої неділі в Кіровограді  відбулися змагання на першість  області з гандболу серед хлопців 2001-2002 р.н. За сприяння СВК «Агрофірма «Маріампольська» наш район у цьому турнірі представляли вихованці Луганської філії ДЮСШ «Олімп».

У змаганнях взяли участь 6 команд, окрім нашої, ще – з Кіровограда, Олександрії (2 команди), Знам’янки та Ульянівки.

У першій грі в своїй підгрупі наші хлопці поступилися минулорічним (і майбутнім)  чемпіонам з Ульянівки. Для збереження шансів на нагороди нам потрібно було обов’язково перемагати команду «Олександрія –І»,  тож підсумковий рахунок зустрічі виявився 15:13 на нашу користь.

Майже одразу, відпочивши всього декілька хвилин, нашим гравцям довелося проводити матч за третє місце з командою Знам’янки (вона посіла друге місце у своїй підгрупі). У важкому і нервовому поєдинку луганські гандболісти здобули перемогу з рахунком 13:12 і стали бронзовими призерами чемпіонату області. Це перший такий успіх наших молодих спортсменів.

Костянтин Лисицін, тренер ДЮСШ «Олімп»

На знімку: бронзові призери першості області з гандболу.

переможців районного конкурсу малюнків вітають Т.Панета та В.Сибіра.Насильство є однією з найбільш розповсюджених у світі форм порушення прав людини. Важливим кроком у попередженні насильства в сім’ї можна вважати прийняття 15 листопада 2001 року Верховною Радою України «Про попередження насильства в сім”ї», що свідчить про визнання державою цієї проблеми, винесення її з розряду приватної проблеми родини на державний рівень. За визначенням цього закону, «насильство в сім’ї – це «будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї по відношенню до іншого члена сім’ї, якщо ці дії порушують конституційні права і свободи члена сім’ї як людини та громадянина і завдають йому моральної шкоди, шкоди його фізичному чи психічному здоров’ю». 

Якщо ви провалилися на льоду рiчки або ставу:

* Широко розкиньте руки по краях льодового пролому та утримуйтеся від занурення з головою. Дiйте рiшуче i не лякайтеся, тисячi людей провалювалися до вас i врятувалися.

* Намагайтеся не обламувати краї льоду, без рiзких рухiв вибирайтеся на лiд, наповзаючи грудьми i по черзi витягаючи на поверхню ноги. Головне — пристосовувати своє тiло для того, щоб воно займало найбiльшу площу опори.

Петрівський РВ УДСНС в області проводив конкурс на кращу вишивку атласними стрічками з тематики безпеки життєдіяльності. Переможець був нагороджений цінним подарунком.

В’ячеслав Бакун командир відділення ДПРЧ-32 У ДСНС у Кіровоградській області