Колектив відділуВідділ державної виконавчої служби районного управління юстиції створений відповідно до Закону України «Про державну виконавчу службу» і є структурним підрозділом районного управління юстиції та підпорядковується Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України через Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Кіровоградській області.

Рішення судових і несудових органів, інших юрисдикційних органів, що стоять на захисті майнових і особистих немайнових прав громадян, юридичних осіб та держави, є обов’язковими і підлягають виконанню на всій території України. Ті, які не виконані добровільно, виконуються примусово в порядку, встановленому Законом України «Про виконавче провадження». Державна виконавча служба входить до системи органів державної виконавчої влади.

Робота державних виконавців не є легкою і потребує максимуму зусиль та напруженої праці для отримання високих показників. У роботі доводиться мати справу з різними людьми і до кожного необхідно знайти певний підхід, дати пояснення щодо рішень судових і несудових органів про обов’язковість сплати заборгованості. Дехто з легковажністю ставиться до вимог державних виконавців, не усвідомлюючи, до яких наслідків може призвести невиконання та недотримання Закону України «Про виконавче провадження». Адже саме на державну виконавчу службу покладено обов’язок здійснювати примусове виконання виконавчих документів.

Державні виконавці тісно співпрацюють з працівниками ПФУ, ДПІ, РВУ МВС, ДАІ, прокуратурою, працівниками житлово-комунальної сфери. Результатом цієї співпраці є показники в роботі. Протягом 11 місяців 2013 року на виконанні у відділі перебувало 3097 виконавчих проваджень на загальну суму 22,6 млн. грн. За даний період завершено 1903 виконавчих документів на суму 10,9 млн. грн.

За 11 місяців 2013 року фактично виконано 866 виконавчих документів та стягнуто 1,2 млн. грн. 

Тож з нагоди професійного свята хочу висловити велику вдячність  колективу відділу за той об’єм роботи, який вони виконали протягом одинадцяти місяців поточного року.

Ірина Антоненко, начальник відділу