Сільська жінка з коровою.Цього тижня українці, як і представники багатьох інших країн світу, відзначали Міжнародний день сільських жінок. Сільські жінки становлять понад чверть населення планети. Вони відіграють значну роль у розвитку економік сільських районів і в промислово розвинених, і в країнах, що розвиваються. Окрім того, саме їм належить неоціненна роль берегинь родинного затишку, вони народжують і виховують дітей, доглядають за хворими, старими та немічними.

Як правило, українські сільські жінки живуть у складніших умовах, порівняно зі своїми міськими подругами: відсутність реального доступу до благ цивілізації, важка праця за мізерну плату, неможливість забезпечити гідне сьогодення й майбутнє своїм дітям. Низький рівень охорони здоров’я на селі й низка інших проблем, притаманних нині українському селу, є бар’єрами для розвитку сільської жінки як особистості. Водночас ,день сільських жінок в Україні й досі не є визнаним на загальнодержавному рівні, тоді як  сільські жінки роблять неоціненний внесок для утримання кожної міської родини та держави загалом.

коровайЩиро вітаємо працівників харчової промисловості Кіровоградщини із професійним святом!

Харчова промисловість регіону швидко розвивається, підприємства цієї сфери невпинно нарощують потужності і для багатьох територій стають одними із бюджетоутворюючих. Тому й переоцінити значення цієї сфери реального сектора економіки досить важко – високий рівень її значимості – безсумнівний.

Ми щиро дякуємо усім виробникам харчових продуктів, які стали активними учасниками програми «Купуй кіровоградське». Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.

Бажаємо всім міцного здоров’я, родинного затишку, успіхів у важливій і потрібній праці, мета якої – добробут жителів області.

З повагою
Андрій НІКОЛАЄНКО, голова обласної державної адміністрації
Микола КОВАЛЬЧУК, голова обласної ради

 

Завдяки наполегливій творчій праці, високому професіоналізму багатьох трудівників харчова промисловість району активно нарощує свій потенціал.

З нагоди Вашого професійного свята прийміть найщиріші побажання миру і добра, міцного здоров’я. 

Нехай кожен день приносить Вам нові здобутки та досягнення. Хай Ваше життя буде щасливим і радісним, а родинне тепло та затишок допомагають у виконанні почесного і відповідального професійного обов’язку.

Тамара  САКАРА, голова райдержадміністрації
Світлана  ТИЛИК, голова  районної ради

 

Оксана Щербула, майстер Наталія Лихоусенко, пекар Олена Форос, директор підприємства Надія Лось, тістозамішувач Тетяна Кравченко.Шлях хліба від лану до нашого столу довгий і непростий, у запашному короваї сконцентрована праця багатьох людей. Сьогодні у нас можна придбати хлібобулочну продукцію багатьох виробників, більшість яких знаходиться за межами району. Але багатьом смакує хліб та інші вироби саме місцевих хлібодарів – приватних підприємців Н.Лось і О.Мовчан, які діють у дружньому тандемі, об’єднавши зусилля по виробництву та реалізації хлібобулочних виробів. Виробляють хліба, булочок, пиріжків та іншої продукції 22-х найменувань, загалом 300 кг за добу. Могли б і більше, але ринок району перенасичений потужними виробниками з інших регіонів, з якими важко конкурувати. Та, незважаючи на це, їхня продукція користується попитом. Реалізують її у власних торговельних точках та через торговельну мережу району. Крім того, постачають навчальним закладам і підприємствам, вивозять на обласні ярмарки, де вона користується великим попитом. Адже всі хлібобулочні вироби не містять ніяких домішок, випічки тільки з натуральної сировини.

Учасники круглого столу.«Родина, джерелом створення та розвитку якої є любов, має бути щасливою. У цьому контексті закладено розуміння подружжям того, що щаслива, гармонійна, згуртована родина, здорова морально-психологічна атмосфера в ній не виникають самі по собі. Її нескінченно творить родина, її плекає й охороняє держава, вона не байдужа суспільству. Щаслива родина – це напружена й наполеглива щоденна праця її членів. Цій праці треба вчитися. Потрібно усвідомлювати і виправлятися у відповідних діях, вчинках і ставленнях на основі любові до себе та своїх найближчих людей». 

переможці змагань зі стрільбиУ рамках естафети пам’яті «Слава визволителям України» цього тижня в Петрівському НВК пройшов захід, приурочений до 70-річчя початку визволення району від гітлерівських окупантів. На ньому побували голови райдержадміністрації Т.Сакара та районної ради С.Тилик, заступник голови РДА Т.Панета, представники районної організації ветеранів України.

В стрілецькому тирі навчального закладу пройшли змагання між командами ветеранів, школярів та районної влади, переможцями яких стали Тетяна Панета, активіст ветеранської організації Микола Стрижак та учень 11 класу Роман Висоцький. 

Петрівський пейзажІсторія Петрівського краю має бурхливу, часом трагічну історію, яка сягає ще часів Козаччини. Поселення виникали стихійно, але завжди тулилися до води. Така ж доля випала і сьогоднішньому селищу Петрове. Наша річка Інгулець колись мала дуже неспокійну «вдачу», вона була повноводною, з безліччю риби, а по берегах річки росли справжні ліси, в яких водилося безліч дичини. Саме тут виникла спочатку козацька застава сотника Петра Калнишевського (майбутнього останнього кошового отамана Війська Запорізького низового), вона так і звалася Петрова застава. Це було на зламі 17-18 століть. Спочатку це була застава, потім поряд виник хутір, потім село і найстаріша будівля, що залишилася від того часу –  Свято-Покровська церква, відкрита в 1772 році.  Це самий древніший пам’ятник архітектури  Петрівщини, що нам залишили в спадок наші прямі прапращури. Ліквідація козацьких вотчин, перетворення на панські маєтності, належність до різних військових частин, тяжка поденщина, належність Петрового до складу різних волостей позначалася на всіх аспектах життя, у тому числі, і на розвиткові культури. Усе доросле населення протягом багатьох років відбувало військову службу чи поденщину, тож далеко не кожен міг подбати про свою освітню та культурну обізнаність.  Серед місцевих жителів панувала неписьменність.

Т. Сакара, Т. Панета, О Стулій та родини Г.С. Гладун, В.П. Лапунової, Н.В. Білан.В рамках виконання нових соціальних ініціатив Президента України щодо вдосконалення роботи соціальних служб щляхом повного охоплення соціальними послугами найуразливіших верств населення, раннього виявлення проблемних сімей та вчасного надання їм підтримки, делегація у складі голови райдержадміністрації Тамари Сакари, заступника голови райдержадміністрації Тетяни Панети та директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксани Стулій відвідали родини опікунів Г.С. Гладун, В.П. Лапунової та родину Н.В. Білан, яка виховує дитину з функціональними фізичними обмеженнями.

біля могили Сави СамодригиЗ нагоди Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці в районі відбулися святкові та пізнавальні заходи.

Розпочалися вони за участі керівництва району урочистою літургією у Свято-Покровському храмі селища. 

Цього ж дня делегація молоді відвідала с. Іскрівку, відому своїми історичними пам’ятками та святинями.

Іскрівський сільський голова Микола Платошин радо зустрів гостей та провів екскурсію до могили Сави Самодриги - капітана війська Запорозького.

Оксана СтулійГоловною темою останньої щопонеділкової наради, яку провела голова райдержадміністрації Тамара Сакара, стало питання вдосконалення роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення, раннього виявлення проблемних сімей та вчасного надання їм підтримки, що є складовою соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича.

Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Стулій доповіла, що згідно розподілу між районними і міськими бюджетами коштів на покращення надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення на 2013 рік, затверджених фінансовим управлінням обласної державної адміністрації, на наш район виділено дотацію з державного бюджету у сумі 287, 3 тис. грн. на утримання 8 штатних одиниць фахівців із соціальної роботи, завантаженість на яких складає від 2520 до 4970 осіб сільського населення (всього у районі налічується 24 877 населення).

Незважаючи на ряд проблем, фахівцями із соціальної роботи надаються населенню якісні соціальні послуги, а саме: інформаційні, соціально-педагогічні, соціально-психологічні, соціально-економічні тощо. Лише упродовж січня-вересня поточного року ними було виявлено 377 сімей (в них 850 дітей), з них у 106 (254 дітей) сім’ях підтвердилася складні життєві обставини (28% від виявлених). З даними сім’ями проводилася відповідна робота, окремі із них взято під соціальний супровід (28 сімей, в них 74 дітей).  Даним категоріям сімей фахівцями було надано 2486 соціальних послуг.

Народження дитини – велике щастя для сім’ї. Але, на жаль, не кожні батьки усвідомлюють всю важливість цієї події та власну відповідальність перед маленькою людиною. От і трапляється так, що немовля залишається без батьківської любові та уваги. Такі родини прийнято називати неблагополучними. Часто таких батьків позбавляють батьківських прав. Буває і так, що дитина залишається без батьків в результаті трагедії – загибелі чи смерті рідних батьків.

 хліб-сіль від господарівучасники засідання клубу. У першому ряду - заступники голови РДА О.Лукашов та Т.ПанетаКлуб ветеранів освіти району «Свічадо» існує вже понад 12 років. І весь цей час педагоги щоосені та щовесни збираються на засідання, які проходять у щирому теплому спілкуванні. Адже лише тут вони регулярно зустрічаються, діляться пережитим, поминають своїх колег, які вже відійшли за межу життя.

Дівчинка в пісочниціНині наша держава приділяє велику увагу підростаючому поколінню. Саме на навчання, виховання, оздоровлення, творчий розвиток української дітвори звернута увага Президента України, всіх відповідних служб та відомств держави. 

Надзвичайно стрімко пролетіли літні дні. Незчулися, як і серпень минув – найгарячіша пора літнього оздоровлення та відпочинку дітей. Цього року оздоровча кампанія у нашому районі розпочалася 27 травня, бо саме цього дня гостинно відчинили двері всі 16 закладів з денним перебуванням учнів. Протягом двох тижнів 1358 школярів активно відпочивали, брали участь у конкурсах та змаганнях, ходили в походи й на екскурсії. Значна увага з боку педагогічних працівників відпочинкових закладів приділялася вихованню у дітей патріотизму, почуття національної гордості, а також вивченню козацьких звичаїв і традицій українського народу.

Стан покриття на автошляхах.З 1 по 20 жовтня 2013 року Державтоінспекція Кіровоградської області проводить комісійний огляд вулично-шляхової мережі з метою визначення готовності вулиць та залізничних переїздів до експлуатації в осінньо-зимовий період і належної підготовки комунальних підприємств до їх утримання під час погіршення погодних умов.

Сезонне обстеження вулично-шляхової мережі Кіровоградської області працівники ДАІ проводять спільно з представниками служби автомобільних доріг у Кіровоградській області, ДП «Кіровоградський облавтодор», комунальних організацій, Укрзалізниці та Укртрансінспекції.

Лот №1 – Контора, кафе-бар «Зодіак», магазин «Маркет» з підвалом: Петрівського РСТ, що знаходиться за адресою: 28300, Кіровоградська обл., Петрівський район, смт. Петрове, вул. Ілліча, 48, загальною площею 924 м. кв.

Стартова ціна лоту - 688 770,00 (Шістсот вісімдесят вісім тисяч сімсот сімдесят грн. 00 коп.) без ПДВ.

Перший крок аукціону 10 % від стартової ціни лоту.

  • Людський слух – менш гострі почуття в людей, у порівнянні з багатьма тваринами, які можуть виявляти звуки в набагато більш високих і низьких частотах на відміну від нас.
  • З дорослішанням кришталик ока стає все щільнішим. Ось чому людям, які колись прекрасно бачили, часто потрібні окуляри вже в 40 років.
  • Тіло дорослої людини складається приблизно з 100 трильйонів клітин.
  • Тіло транспортує близько 25000000000000 (трлн.) червоних кров’яних тілець (еритроцитів), найбільш важливих клітин в нашому організмі. Еритроцити складають близько 45% від загального обсягу крові.

Сосновий бір поблизу смт. Олександрівки - райцентру нашої області - минулої суботи став місцем проведення легкоатлетичних змагань в рамках обласної спартакіади серед районів та міст Кіровоградщини. Серед 11 команд у змаганнях взяли участь і наші спортсмени.

Учасників спортивних поєдинків привітали голова Кіровоградської обласної ради Микола Ковальчук, голова Олександрівської районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв, президент федерації легкої атлетики Кіровоградської області Геннадій Заболотній, головний тренер збірної області з легкої атлетики Володимир Абраменко.

Високі спортивні результати в складі нашої команди показали Ігор Гедерім, Світлана Калмикова та Вадим Мірошник.

 

Відділ Держземагентства у Петрівському районі оголошує конкурс на заміщення вакантної посади державного службовця – головний спеціаліст (з інформаційних технологій та захисту інформації).

У конкурсі можуть брати участь особи, які мають вищу освіту (освітньо-кваліфікаційний рівень: спеціаліст, магістр) в галузях  знань «Геодезія та землеустрій», «Геоінформаційні системи і технології» за спеціальністю «Землевпорядкування та кадастр» або іншою у вищевказаній галузі знань, «Кібернетика», «Комп’ютерне забезпечення», стаж роботи за фахом на державній службі не менше 1 року, або системного адміністратора  не менше 3 років та вільно володіють державною мовою.