переможці змагань зі стрільбиУ рамках естафети пам’яті «Слава визволителям України» цього тижня в Петрівському НВК пройшов захід, приурочений до 70-річчя початку визволення району від гітлерівських окупантів. На ньому побували голови райдержадміністрації Т.Сакара та районної ради С.Тилик, заступник голови РДА Т.Панета, представники районної організації ветеранів України.

В стрілецькому тирі навчального закладу пройшли змагання між командами ветеранів, школярів та районної влади, переможцями яких стали Тетяна Панета, активіст ветеранської організації Микола Стрижак та учень 11 класу Роман Висоцький. 

загальне фото учасників заходу

У фойє гімназії було розгорнуто виставку «Шана їм і пам’ять народна» та учнівських малюнків на військово-патріотичну тематику. Гості ознайомилися з матеріалами виставки, серед яких були фотографії, біографії наших земляків – фронтовиків, різноманітна література, присвячена боротьбі нашого народу за свободу і незалежність Батьківщини. 

В шкільному музеї бойової слави юні екскурсоводи Лілія Романько, Аліна Жуган та Вікторія Козловська провели екскурсію для гостей.

Т.Сакара зазначила, що в заході, який проходить у рамках ініціативи Президента України В.Януковича «Естафета пам’яті», взяли участь ветерани, діти і представники влади. Це символічно, бо пам’ять про подвиг народу є об’єднуючим чинником. Юне покоління повинне знати минуле свого народу, щоб цінувати мирне сьогодення.

марш-кидок на честь визволення районуС.Тилик  побажала школярам жаги до навчання, мирного неба і здоров’я: 

- Отримаєте міцні знання, станете гарними спеціалістами, мудрими політиками і зробите все, щоб більше ніколи на нашій землі не було війни, – сказала вона.

Наостанок гості залишили свої враження і найкращі побажання у музейній книзі відгуків.

Естафета продовжилася марш-кидком від пам’ятного знака «Танк» через центральні вулиці райцентру до пам’ятника загиблим воїнам, де й відбувся мітинг. Його відкрив голова ветеранської організації району О.Гіюк. З привітальним словом до ветеранів, молоді та усіх присутніх звернулися голови райдержадміністрації Т.Сакара та районної ради С.Тилик.

учасники урочистого мітингу біля братської могилиЗ напутнім словом до молоді - вчитися, трудитися та любити свою Вітчизну - звернувся ветеран Великої Вітчизняної війни І. П. Заудальський. З побажанням зростати патріотами та пам’ятати подвиг батьків і дідів Петрівський селищний голова І.Педан вручив учасникам пробігу в подарунок спортінвентар. 

Анатолій РЯБОКОНЬ

На знімках: переможці змагань зі стрільби; загальне фото учасників заходу; марш-кидок на честь визволення району; учасники урочистого мітингу біля братської могили.