Олександр ЧорноіваненкоДорогі земляки!

Щиро вітаю вас із великим християнським святом – Трійцею!
Це величне свято є торжеством віри у Бога, духовність та моральність. Свято Трійці додає всім нам сили жити.
Це свято символізує триєдину Божу сутність і несе в собі особливий глибокий духовний зміст. Згідно з переказами, від цього дня учні Христа понесли звістку про його вчення усім народам, прославляючи Боже слово, святість, могутність і премудрість Христа. 
Нехай же разом зі свіжою зеленню у ваші родини прийде радість, мир, спокій і Божа благодать. Нехай це свято надихне вас на добрі справи і наповнить ваші серця всепрощенням і любов’ю до ближніх.

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Дорогі жителі Петрівщини!

Прийміть щирі привітання з величним святом Трійці, що символізує триєдину Божу сутність і несе в собі особливий глибокий духовний зміст. Традиційно цей день вважається початком історії церкви, коли Господь відкрив апостолам повноту своєї слави у триєдинстві: Бога – Отця, Бога – Сина і Святого Духа.
Трійцею завершується цикл Великодніх свят – гарна нагода для роздумів про всеперемагаючу силу добра, любові, взаємоповаги.
Тож нехай кожного із вас також не полишає віра у добро – благородне, оптимістичне. Допомагаймо нужденним, прикрашаймо рідну землю славними справами та здобутками задля блага добрих людей і задля розквіту рідного краю!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

Шановні друзі!

Сердечно вітаю вас із Днем медичного працівника.
Бути лікарем - це виняткове покликання, адже гуманізм і милосердя, чуйність і готовність завжди бути корисними - в усі часи залишаються основними принципами людей вашої професії.
Ваша місія - важка, але благородна й почесна. Вона вимагає великої віддачі сил та високого професіоналізму. Проте й винагорода за самовіддану працю – безцінна. Це безмежна, ніким не виміряна, вдячність пацієнтів.
Переконаний, що ми зуміємо піднести цю життєво важливу сферу на якісно новий рівень, виправдати всі ваші надії та сподівання.
Прийміть слова вдячності за сумлінну та невтомну працю. Нехай сторицею повертається до вас добро та милосердя, яке ви даруєте людям.
Міцного здоров’я, миру, добробуту і злагоди вам та вашим родинам!

З повагою Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Дорогі медичні працівники!

З нагоди вашого професійного свята – Дня медичного працівника - прийміть щирі вітання та безмежну вдячність за ваші чуйні серця, за врятоване життя, за повернуте здоров’я мешканців Петрівщини!
Протягом усієї історії розвитку людської цивілізації люди, які лікують від хвороб і гоять рани, користуються особливою любов’ю та повагою. Все своє життя ви зберігаєте вірність даній вами клятві Гіппократа, приймаючи на себе частину людських страждань та допомагаючи своїм пацієнтам у найтяжчі хвилини.
Нехай ваші серця зігріває тепло людської подяки за добрі справи, зроблені вами на ниві медичної діяльності. Бажаємо вам міцного здоров’я, особистого щастя, успіхів у вашій благородній праці, від результатів якої значною мірою залежить здоров’я українського народу, а значить – і майбутнє нашої країни.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

СоборДень Святої Трійці – одне з трьох головних християнських свят поруч з Різдвом Христовим та Воскресінням Господнім, належить до дванадцяти свят Православної Церкви.
Свою першу назву свято отримало на честь сходження Святого Духа на апостолів у кінці травня 30 р. н.е., яке їм обіцяв Ісус Христос перед своїм Вознесінням на небеса. Сходження Святого Духа вказує на триєдність Бога.
Згідно християнських вчень, Бог- син прийняв тіло людини і втілився з Духа Святого і Діви Марії, як Ісус Христос з метою спасіння людства. В православії для кращого розуміння людьми Святої Трійці вживається образ Сонця- «Є Сонце – (перший прояв). Є Світло (другий прояв), яке йде від Сонця: і є Тепло(третій прояв), яке йде від Сонця. Ми говоримо про єдине Сонце в трьох проявах, а не про три Сонця».
Богословське вчення про взаємостосунок осіб Святої Трійці було сформоване ще до кінця IV ст в період жорстоких суперечок, викликаних лжевченням Арія Олександрійського і узаконеного на Першому Нікейському Соборі. Бог має три особи : Бог – Отець , Бог – Син , Бог – Святий Дух. Всі ці особи є одним єдиним Богом.

Валентина Кроловецька веде прийом хворих«Всі професії потрібні, всі професії важливі» – цей вислів цілком відповідає розподілу загальної лікарської професії на конкретні спеціальності. Для кожної людини найважли-віший той лікар, який їй потрібен на даний момент. Тож неможливо сказати, яке відділення лікувального закладу важливіше, яке працює краще. Сьогодні ми скажемо кілька слів про роботу неврологічного відділення центральної районної лікарні, яке очолює Валентина Кроловецька.
Валентина Вікторівна – людина знана і шанована в районі. Про неї можна сказати багато теплих слів, але, якщо коротко, то її люди поважають і як гарного спеціаліста, і як хорошу, добру, чуйну та порядну людину.

У відділенні працюють 11 працівників, воно розраховане на 20 ліжкомісць, плани по ліжкоднях постійно перевиконуються (в минулому році - на 104,2%). Втім, ці цифри пересічному жителеві району мало про що говорять, для них головне, що у відділенні працюють люди з чуйними серцями і добрими та вмілими руками.

Управління соціального захисту населення Петрівської райдержадміністрації здійснює направлення осіб з інвалідністю на професійне навчання до Житомирського вищого професійного училища- інтернату на 2016-2017 навчальний рік.

Денна форма навчання за державним замовленням (безкоштовно).До вищого професійного училища-інтернату приймаються юнаки та дівчата віком від 15 років, що мають інвалідність, стан здоров’я яких дозволяє навчатись та працювати за обраною професією. Вище професійне училище-інтернат здійснює підготовку кваліфікованих робітників.
За більш детальною інформацією (стосовно переліку професій та необхідних документів) звертайтесь до управління соціального захисту населення за адресою: смт. Петрове, вул. Центральна,32, тел.9-63-33

Управління соціального захисту населення районної державної адміністрації

Краєвиди ПетровогоЩо може бути милішим за рідний край? Рідна земля – це цікавий світ дитинства і юності, куди потім не завели б її шляхи далі. У ній - корінь нашого роду, все довічне, як життя. Той корінь – то наше минуле, без якого немає майбутнього.

Історико – культурна довідка

Петрівщино! Край мій рідний!
Може, десь і кращий є.
Тільки кращого не треба,
Серце тут навік моє.

(Зоя Макарова, смт Петрове).

Станиця сонячного краю

Це не легенда, не казки:
Де ковила навкруг буяла –
Тут запорозькі козаки
Село Петрове заснували.

З“явилась перша борозна –
Бо ж чорноземи неозорі,
Їх за кордоном усяк зна –
За темним лісом, синім морем.

Природа вабить…, а в повітрі –
Запах квітково-степовий.
Тут мав маєток Калнишевський,
Січі останній кошовий.

Потомки Січі – працелюби!
Шануєм наш чудовий край.
Своє Петрове славим всюди,
Завжди гостям - наш коровай.

Козацький рід не перевівся,
І земляки в лиху годину
Лишали плуга, брали зброю,
Йшли захищати батьківщину!

Петрове! Селище Петрове
Веселкою завжди палає.
Хвала тобі! Ти вічно нове –
Станиця сонячного краю.

Іван Копійка

Так називається нова поетична книжка нашого земляка Григорія Ліщенюка.
Сама назва — вже довершений художній образ. Але в живій природі дійсно існує метелик з такою назвою.
Це дуже нарядний метелик вражаючої краси. Що цікаво, на перший погляд, його крила здаються оксамитово-чорними з виразним і контрастним узором білого кольору. Але при падінні сонячного світла під певним кутом чорна частина крила спалахує яскравим і насиченим синьо-блакитним кольором. Так і рядки, створені Григорієм Ліщенюком, при певному прочитанні спалахують різними барвами веселки.
Найголовніша особливість цієї книжки полягає в тому, що написана вона в жанрі хоку, що народився в Японії, а вже пізніше почав використовуватися поетами в усьому світі.

Декілька років назад мені до рук потрапила досить елегантна мисливська рушниця – горизонталка 16 калібру. На витертих від часу стволах ледве можна було прочитати – «Barella».
Я готовий був повірити, що це відома Беретта, але згодом мені вдалося знайти відомості про майстра-зброяра Береллу. Рік його народження 1818. Отже рушниці було більше 100 років. Але що мене вразило в ній - то це її легкість і досить вдала припасовка всіх деталей. Моя «Іж-27» у порівнянні з нею вигляділа просто ломакою, а про припасовку і підгонку деталей не хотілося і говорити. Вміли раніше виготовляти зброю. Особливо у цій справі відзначилися німецькі, австрійські, бельгійські, французькі та італійські зброярі. Ще за радянських часів на заводах Іжевська і Тули теж були хороші умільці, але над своїми розробками їм працювати не хотілось і вони задовольнялися чужими ідеями.

Петрівський районний сектор У ДСНС України у Кіровоградській області звертається до керівників сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств, фізичних осіб підприємців  та одноосібників з проханням заборонити спалювання стерні  пожнивних залишків так, оскільки  це може призвести до виникнення пожеж в лісових масивах та лісопосадках, а також повідомляє, що передбачена чинним законодавством відповідальність за спалювання сухої рослинності у природних екосистемах, а саме ст. 175 КУпАП «Порушення правил пожежної безпеки», ст. 188-8 КУпАП «Невиконання приписів органів державного пожежного нагляду», стаття 77-1 КУпАП «Самовільне випалювання рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У багатьох країнах світу сміттям вважають лише те, що не підлягає подальшій переробці, а  все інше відноситься до вторинної сировини. В Україні, яка, як відомо, є незаможною державою, до подібного бізнесу ставляться скептично. А даремно!  Адже в Європі, на яку Україна взяла курс,  питання побутових відходів вирішили з користю для довкілля та суспільства, тому біля кожного будинку  стоїть по  кілька контейнерів, а господині  кладуть до них вже розсортовані відходи. До яких же сумних наслідків може привести недбалість у поводженні із відходами, усі ми переконалися внаслідок трагедії, що сталася цими днями на Грибовицькому сміттєзвалищі, що під Львовом.
На протязі кожного року людство відзначає багато різних екологічних днів. Найвідоміші з них – День Землі, День води, День охорони навколишнього середовища, озонового шару та інші. Основна мета цих заходів - привернути увагу громадськості до проблем екології. Багатьом з нас доводилося спостерігати, як під час весняної повені на річках збираються цілі затори з пластикових пляшок, пакетів та іншого непотребу, що його залишили після відпочинку несвідомі громадяни. Стихійні сміттєзвалища та вміст прибудинкових контейнерів часто спалюється, що приводить до отруєння навколишнього середовища шкідливими речовинами, серед яких особливо небезпечною є сполука під назвою діоксин. В нашому селищі вже є позитивні зрушення у вирішенні цієї проблеми. Збільшилась кількість мешканців, які  користуються послугами  ККП по вивезенню побутових відходів, менше стали спалювати сміття. Та все ж, з настанням осені, тільки-но стемніє, в повітрі з’являється запах горілого  бур’яну,  листя,    пластику і целофану. Хоч  людям вже  давно відомо, що саме ці шкідливі речовини  спричиняють онкологічні та інші небезпечні  захворювання. Нам  властиво завжди шукати  винуватців своїх бід на стороні,  адже  серед населення  росте рівень захворювань та смертності,  і часто в цьому ми звинувачуємо лікарів, продовжуючи при цьому несвідомо труїти себе та оточуючих.
Громадські організації, заклади освіти та представники органів управління прагнуть підвищити рівень екологічних знань жителів нашого району і цим прокласти шлях до важливих перетворень на місцевому рівні. Але треба не лише вчити людей не завдавати шкоди природі та власному здоров’ю, а і якомога швидше створювати підприємства з переробки побутових відходів. Захист довкілля є однією з найголов-ніших проблем сучасності, тому ми маємо зберегти його придатним для життя наступних поколінь.

Володимир ОГНІВЕЦЬ, смт. Балахівка.

З метою дотримання вимог природоохоронного законодавства, підприємство має намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел викидів.
ПРАТ «ЦГЗК» спеціалізується на видобутку, переробці та виробництві сировини для металургійної промисловості – залізорудного концентрату і обкотишів. Центральний ГЗК – підприємство, котре одночасно використовує відкритий та підземний способи видобутку руди.
В результаті виробничої діяльності Проммайданчика №5 (розміщений за адресою: 28300, Кіровоградська область, смт. Петрове) в атмосферне повітря виділяються забруднюючі речовини, потенційні викиди яких складають 837,2 т/рік, з них: парникові гази – 0,536 т/рік; оксиди азоту – 8,36 т/рік; оксиди вуглецю – 15,62 т/рік; діоксид та інші сполуки сірки – 0,55 т/рік; метали та їх сполуки – 0,344 т/рік; неметанові леткі органічні сполуки – 0,748 т/рік; речовини у вигляді твердих суспендованих частинок – 810,88 т/рік, фтор та його сполуки – 0,162 т/рік.
В результаті виробничої діяльності Проммайданчика №6 (розміщений за адресою: 28300, Кіровоградська область, смт. Петрове) в атмосферне повітря виділяються забруднюючі речовини, потенційні викиди яких складають 559,643 т/рік; оксиди азоту – 2,818 т/рік; оксиди вуглецю – 6,843 т/рік; речовини у вигляді твердих суспендованих частинок – 549,813 т/рік; метали та їх сполуки – 0,113 т/рік; фтор та його сполуки – 0,055 т/рік.
Контроль за дотриманням відповідності викидів нормативним показникам здійснює атестована Санітарно-екологічна лабораторія ПРАТ «ЦГЗК».
ПРАТ «ЦГЗК» працює над удосконаленням виробничого процесу в екологічному напрямку, інвестує в сучасні технології та виконує заходи по зниженню викидів в атмосферу. Вплив на навколишнє середовище при експлуатації технологічного устаткування зводиться до мінімуму. Непередбачених негативних наслідків в галузі екології не очікується.
З питаннями та пропозиціями щодо намірів підприємства можна звертатися до Петрівської районної державної адміністрації (смт. Петрове, вул. Святкова, 20, тел. (0523)79-62-80).

Відбулося перейменування міста або вулиці потрібно подать повідомлення за ф. № 20-ОПП

У разі зміни відомостей щодо місцезнаходження, платник податків надає до контролюючого органу за основним місцем обліку повідомлення за ф. № 20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування або об’єкт, пов’язаний з оподаткуванням, або через який провадиться діяльність, відносно якого відбулися зміни. У повідомленні поряд із реквізитом, який змінився, зазначається у дужках його попереднє значення.
Згідно пункту 63.3 статті 63 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) платник податків зобов’язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з порядком обліку платників податків.
Державна реєстрація юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань здійснюється згідно з Законом України від 15 травня 2003 року №755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців га громадських формувань» зі змінами.
Першоджерелом відомостей щодо зміни місцезнаходження юридичних осіб, місцезнаходження фізичних осіб - підприємців є ЄДР. Відомості, які містяться в ЄДР, контролюючі органи отримують у порядку взаємообміну інформацією ЄДР та відомчих реєстрів ДФС.
Повідомлення про об’єкти оподаткування за ф. №20-ОПП (додаток 11 до Порядку обліку платників податків і зборів, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 №1588 та зареєстрований у Міністерстві юстиції України 29.12.11 за №1562/20300 зі змінами подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

Електронна звітність

Державна фіскальна служба України продовжує вдосконалювати роботу електронних сервісів. Крім приймання податкової звітності в електронному вигляді запроваджено приймання та обробку звітності, яка подається до Пенсійного фонду України, Державної служби статистики України та Державної служби зайнятості України
З електронними формами документів можна ознайомитися на сайті:
http://sfs.gov.ua/elektronni-formi-dokumentiv/ або ж звернутися до контактного-центру та Саll-центру за телефоном: 0 800 501 007 .
Інформаційну підтримку та технічну допомогу з питань подання в електронному вигляді податкової звітності та реєстрації податкових накладних платники податків можуть отримати в контакт-центрі за телефонами : 0 800 501 007; 044 454 16 13, або ж на офіційному сайті: idd@sfs.gov.ua також на цьому сайті можна дізнатися про :
-надання консультацій та інформаційно-довідкових послуг відповідно до Податкового та Митного кодексів України, законодавства з питань сплати єдиного соціального внеску та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на ДФС, по телефону, з використанням електронної пошти, факсу, голосового автовідповідача;
-організація роботи та надання послуг електронного цифрового підпису
-розсилка на електронні адреси платників повідомлень про зміни в законодавстві з питань оподаткування, державної митної справи, єдиного соціального внеску та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на ДФС;
-організація роботи сервісу «Пульс»- (044) 284 00 07
-організація роботи зі зверненнями, що надійшли з державної установи «Урядовий контактний центр».Наприкінці 2015 року ДФС України спростила процес укладення Договору про визнання електронних документів при зміні місцезнаходження суб’єкта підприємницької діяльності протягом року. Йдеться про те, що платник податків укладає один Договір з органом ДФС за основним місцем обліку, що надає право подавати електронні документи до будь-якого органу ДФС, в якому такий платник перебуває на обліку.
Договір набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та діє до закінчення строку чинності посилених сертифікатів відкритих ключів. Якщо платник податків подає до органу ДФС нові посилені сертифікати електронного цифрового підпису (ЕЦП), цей договір вважається пролонгованим до закінчення строку дії нових посилених сертифікатів ключів. Для цього додатково впроваджено електронний сервіс для платників «Управління ЕЦП».
У разі зміни місцезнаходження та отримання нових посилених сертифікатів відкритих ключів ЕЦП, платник звертається до органу ДФС за основним місцем обліку.

Пресс-служба Петрівського відділення Олександрійської ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області

Відповідно до Положення про проведення конкурсу щодо набуття права оренди об’єктів та майна комунальної власності територіальної громади сіл Іскрівка та Новофедорівка Петрівського району Кіровоградської області, затвердженого рішенням Іскрівської сільської ради від 20 травня 2016 року № 55, Іскрівська сільська рада оголошує намір щодо передачі в оренду наступних об’єктів:

 № з/п  Назва вільного об’єкта  Характеристика об’єкта  Місце розташування об’єкта   Площа 
 1  Частина нежитлового приміщення адміністративної будівлі Іскрівської сільської ради  цегляне  с. Іскрівка, вул.Інгулецька, 22  10,5

 

Дата і час проведення конкурсу - 18 липня 2016 року о 10-00.

Місце проведення конкурсу - сесійна зала сільської ради. Кінцевий строк прийняття заяв про участь у конкурсі – 15 липня 2016 року. Заяви про участь у конкурсі з переліком необхідних документів подаються до Іскрівської сільської ради за адресою: с. Іскрівка, вул. Інгулецька , 22. Довідки за тел. 9-47-31.

Микола Платошин, Іскрівський сільський голова