Валентина Кроловецька веде прийом хворих«Всі професії потрібні, всі професії важливі» – цей вислів цілком відповідає розподілу загальної лікарської професії на конкретні спеціальності. Для кожної людини найважли-віший той лікар, який їй потрібен на даний момент. Тож неможливо сказати, яке відділення лікувального закладу важливіше, яке працює краще. Сьогодні ми скажемо кілька слів про роботу неврологічного відділення центральної районної лікарні, яке очолює Валентина Кроловецька.
Валентина Вікторівна – людина знана і шанована в районі. Про неї можна сказати багато теплих слів, але, якщо коротко, то її люди поважають і як гарного спеціаліста, і як хорошу, добру, чуйну та порядну людину.

У відділенні працюють 11 працівників, воно розраховане на 20 ліжкомісць, плани по ліжкоднях постійно перевиконуються (в минулому році - на 104,2%). Втім, ці цифри пересічному жителеві району мало про що говорять, для них головне, що у відділенні працюють люди з чуйними серцями і добрими та вмілими руками.

працівники відділення Світлана Вєрічева – медична сестра, Валентина Сторчова – сестра-господарка, Людмила Бомбик – молодша медична сестра, Яна Яценко – маніпуляційна медична сестра, Олена Смолова – лікар-невропатолог-Інакше і бути не може, – говорить Валентина Вікторівна, - адже серед хворих багато людей з гострими порушеннями мозкового кровообігу. Це тяжкохворі, які потребують особливої уваги та піклування.
Свідченням того, що ці слова відповідають дійсності, є те, що жодних скарг на роботу працівників відділення, умови перебування хворих в ньому не надходило. А умови для хворих тут створені, дійсно, хороші. Відділення перебуває в одноповерховому приміщенні, яке знаходиться в зеленому затишному куточку на території райлікарні, що дуже важливо для хворих. Воно відремонтоване, взимку тут завжди тепло, є гаряча вода, душова кабіна, усіма медичними препаратами для надання невідкладної допомоги відділення забезпечене. 

Не могла не згадати В.Кроловецька спонсорів, які допомогли відремонтувати і обладнати відділення. Це генеральний директор ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» Олександр Поворознюк, керівник СВК «Агрофірма «Маріампільська» Костянтин Міщанін, Ганнівська сільська рада (сільський голова Ніна Цапенко), підприємці Леонід Висоцький, Зоя Кобилянська, приватна особа Микола Тимофієв.
Та головне «багатство» відділення – його працівники, які всі сили і тепло душі віддають своїм пацієнтам, допомагаючи їм долати недуги. Тож зі святом, добрі люди!

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: Валентина Кроловецька веде прийом хворих; працівники відділення Світлана Вєрічева – медична сестра, Валентина Сторчова – сестра-господарка, Людмила Бомбик – молодша медична сестра, Яна Яценко – маніпуляційна медична сестра, Олена Смолова – лікар-невропатолог.
Фото автора.