Відбулося перейменування міста або вулиці потрібно подать повідомлення за ф. № 20-ОПП

У разі зміни відомостей щодо місцезнаходження, платник податків надає до контролюючого органу за основним місцем обліку повідомлення за ф. № 20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування або об’єкт, пов’язаний з оподаткуванням, або через який провадиться діяльність, відносно якого відбулися зміни. У повідомленні поряд із реквізитом, який змінився, зазначається у дужках його попереднє значення.
Згідно пункту 63.3 статті 63 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) платник податків зобов’язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з порядком обліку платників податків.
Державна реєстрація юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань здійснюється згідно з Законом України від 15 травня 2003 року №755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців га громадських формувань» зі змінами.
Першоджерелом відомостей щодо зміни місцезнаходження юридичних осіб, місцезнаходження фізичних осіб - підприємців є ЄДР. Відомості, які містяться в ЄДР, контролюючі органи отримують у порядку взаємообміну інформацією ЄДР та відомчих реєстрів ДФС.
Повідомлення про об’єкти оподаткування за ф. №20-ОПП (додаток 11 до Порядку обліку платників податків і зборів, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 №1588 та зареєстрований у Міністерстві юстиції України 29.12.11 за №1562/20300 зі змінами подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

Електронна звітність

Державна фіскальна служба України продовжує вдосконалювати роботу електронних сервісів. Крім приймання податкової звітності в електронному вигляді запроваджено приймання та обробку звітності, яка подається до Пенсійного фонду України, Державної служби статистики України та Державної служби зайнятості України
З електронними формами документів можна ознайомитися на сайті:
http://sfs.gov.ua/elektronni-formi-dokumentiv/ або ж звернутися до контактного-центру та Саll-центру за телефоном: 0 800 501 007 .
Інформаційну підтримку та технічну допомогу з питань подання в електронному вигляді податкової звітності та реєстрації податкових накладних платники податків можуть отримати в контакт-центрі за телефонами : 0 800 501 007; 044 454 16 13, або ж на офіційному сайті: idd@sfs.gov.ua також на цьому сайті можна дізнатися про :
-надання консультацій та інформаційно-довідкових послуг відповідно до Податкового та Митного кодексів України, законодавства з питань сплати єдиного соціального внеску та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на ДФС, по телефону, з використанням електронної пошти, факсу, голосового автовідповідача;
-організація роботи та надання послуг електронного цифрового підпису
-розсилка на електронні адреси платників повідомлень про зміни в законодавстві з питань оподаткування, державної митної справи, єдиного соціального внеску та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на ДФС;
-організація роботи сервісу «Пульс»- (044) 284 00 07
-організація роботи зі зверненнями, що надійшли з державної установи «Урядовий контактний центр».Наприкінці 2015 року ДФС України спростила процес укладення Договору про визнання електронних документів при зміні місцезнаходження суб’єкта підприємницької діяльності протягом року. Йдеться про те, що платник податків укладає один Договір з органом ДФС за основним місцем обліку, що надає право подавати електронні документи до будь-якого органу ДФС, в якому такий платник перебуває на обліку.
Договір набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та діє до закінчення строку чинності посилених сертифікатів відкритих ключів. Якщо платник податків подає до органу ДФС нові посилені сертифікати електронного цифрового підпису (ЕЦП), цей договір вважається пролонгованим до закінчення строку дії нових посилених сертифікатів ключів. Для цього додатково впроваджено електронний сервіс для платників «Управління ЕЦП».
У разі зміни місцезнаходження та отримання нових посилених сертифікатів відкритих ключів ЕЦП, платник звертається до органу ДФС за основним місцем обліку.

Пресс-служба Петрівського відділення Олександрійської ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області