зміни до рішення районної ради депутати підтримали одностайно.Із сесії районної ради

Наприкінці минулого тижня відбулося пленарне засідання шостої (позачергової) сесії районної ради сьмого скликання, на порядку денному якої значилися лише три питання: «Про внесення змін та доповнень до рішення районної ради від 25 грудня 2015 року № 12 «Про районний бюджет на 2016 рік», «Про затвердження структури та чисельності районної ради та її виконавчого апарату» та «Про внесення змін до рішення районної ради сьомого скликання від 29 березня 2016 року № 78».

Головним же питанням цього сесійного дня стало внесення змін та доповнень до районного бюджету, що дозволило збільшити видатки спеціального фонду (бюджету розвитку) на 489,083 тис.грн. за рахунок залучення вільного залишку коштів, що склалися на 1 січня 2016 року, (загальний фонд на 489,0 тис.грн., спеціальний фонд на 0,083 тис.грн.).

за роботою по розчистці лісосмугиНемає нічого кращого за наш рідний край, який приваблює своєю чарівною красою, тож як ми дбатимемо про нього - в такому середовищі і житимемо. Традиційно з приходом весни працівники багатьох  організацій та установ райцентру виходять на суботник з благоустрою території.  Частина з них упорядковували узбіччя та лісосмуги вздовж траси Петрове-Олександрія. Ці та інші роботи передбачається продовжити й перед наступними вихідними.

працівники структурних підрозділів райдержадміністрації

Фото Сергія АНДРУСЕНКА.

На знімках: за роботою по розчистці лісосмуги зайняті працівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

Указ Президента України

 № 132/2016 (витяг)

Про відзначення державними нагородами України

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю:

Нагородити орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня

…Лисенка Олексія Сергійовича (посмертно) – лейтенанта…

Президент України Петро Порошенко

8 квітня 2016 року

Прощання з бійцем відбулося у Палаці культури «Світлопільський»

4 квітня у військовому шпиталі Львова помер 52-річний олександрієць Віктор Карталиш.

Народився Віктор 16 червня 1963 року в Олександрії, закінчив середню школу №2 імені Горького, Дніпропетровський медичний інститут. Працював лікарем–фтизіатром в тубдиспансері та в реанімації районної лікарні.

У виправній колонії №49 (село Новий Стародуб) був лікарем терапевтом, звідки і мобілізований Олександрійським об’єднаним військовим комісаріатом у квітні 2015 року в зону АТО.

Внаслідок поранення та загострення хронічних захворювань помер у Львівському шпиталі. Без чоловіка і батька залишилися дружина та донька.

Не секрет, що наше перебування на цьому світі - тимчасове. А буття вічне там, за обрієм, звідкіля немає вороття на грішну землю.

Цвинтарі, де покояться наші рідні та близькі, де віднедавна знайшов свій вічний спочинок ще зовсім молодий герой Петрівщини Олексій Лисенко, - місце, знайоме кожному жителю. Щонайменше двічі на рік ми відвідуємо це священне місце, щоб вшанувати пам’ять тих, хто там спочиває. На початку квітня на кладовищі, що між дачними ділянками №1 та №2, з ініціативи головуючого Віктора Висоцького, пройшов суботник з благоустрою та санітарного утримання. Головним завданням було - вирубка порослі дерев, прибирання листя, вивіз сміття та сухої трави, зокрема й на бездоглядних могилках. Виноситься щира подяка всім, хто відгукнувся і допоміг.

Це добра нагода і жителям райцентру долучитися до справи, не забувати, що для того, аби був порядок в цьому священному куточку, треба навідуватись до нього частіше, бо, в значній мірі, його пристойний вигляд залежить і від кожного з нас. Ось так громадські екологи одночасно зберігають природу, культуру та пам’ять свого народу.

Олена Приходкова.

хлібороби господарства: Сергій Безверхий, Микола Літвінов, Олег Рак, Віталій Ганжа та Віталій СитникГосподарство на новому етапі розвитку

Відтоді, як розпочалися кардинальні процеси реформування у сільському господарстві, вже минуло більше двох десятиліть. За цей час суттєво змінилися форми господарювання та трудові відносини. Завдяки сучасній потужній техніці та новітнім технологіям потреба зайнятості працівників у сільськогосподарському виробництві значно знизилась. Зменшилося у рази і поголів’я сільськогосподарських тварин та птиці. Така доля спіткала багато сільгосппідприємств. ПСП «Зарічне» - одне з небагатьох, яке продовжує здійснювати інтенсивний розвиток обох основних галузей сільгоспвиробництва.

РІШЕННЯ

від 29 березня 2016 року №85

смт Петрове

Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки, що надається в оренду громадянину Віктору Олександровичу Рябцю

Розглянувши пропозицію голови Петрівської районної ради від 15 березня 2016 року № 01-13/68/1, заяву громадянина Рябця Віктора Олександровича від 19.02.2016 року, технічну документацію по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки, загальною площею 4,3859 га, що надається в оренду громадянину Віктору Олександровичу Рябцю для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (під господарськими будівлями і дворами) на території Малинівської сільської ради Петрівського району Кіровоградської області (за межами населених пунктів), розроблену Державним підприємством «Кіровоградський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», на підставі висновку державної експертизи землевпорядної документації Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області від 07 лютого 2014 року № 11, відповідно до статті 23 Закону України «Про оцінку земель», статті 9 Закону України «Про державну експертизу землевпорядної документації», статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи висновки та рекомендації постійної комісії районної ради з питань агропромислового комплексу, екологічної безпеки, раціонального використання місцевих природних ресурсів, благоустрою, розвитку населених пунктів, житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку від 22 березня 2016 року № 10 районна рада ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити технічну документацію по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки, загальною площею 4,3859 га, що надається в оренду громадянину Віктору Олександровичу Рябцю для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (під господарськими будівлями і дворами) на території Малинівської сільської ради Петрівського району Кіровоградської області (за межами населених пунктів), розроблену Державним підприємством «Кіровоградський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» (додається).
  2. Рішення районної ради набирає чинності з дня оприлюднення його на офіційному веб-сайті Петрівської районної ради Кіровоградської області.
  3. Головному редактору районної газети «Трудова слава» опублікувати дане рішення в газеті.
  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань агропромислового комплексу, екологічної безпеки, раціонального використання місцевих природних ресурсів, благоустрою, розвитку населених пунктів, житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку.

Голова районної ради Тамара Сакара

жінка - ліквідатор Лідія Федорівна Сумарук, яка працювала кухарем на ЧАЕСБоротьба з грізним атомом мала й жіноче обличчя

26 квітня 2016 року виповнюється 30 років з моменту страшної техногенної катастрофи й величезної екологічної біди світового масштабу на Чорнобильській АЕС. Потужність радіоактивного викиду після вибуху четвертого енергоблоку дорівнює трьомстам Хіросімам. Пожежа на ЧАЕС тривала десять днів. Смертоносна хмара накрила Європейську частину Радянського Союзу, більшу частину Європи і навіть східну частину Сполучених Штатів.

В Україні статус постраждалих отримали понад 2.2 мільйони осіб, з яких 255 тисяч – безпосередні учасники ліквідації наслідків аварії.

У ці дні Україна поминає тих, хто першими прикрили своїми серцями розбурхану атомну стихію. За перший післяаварійний рік ядерна смерть забрала тисячі людей. Вічна їм пам’ять!

аматорський фольклорний автентичний ансамбль «Джерело»На запрошення народної артистки України Оксани Пекун, що побувала на території Петрівщини улітку 2015 року, 24 березня 2016 року народний аматорський фольклорний автентичний ансамбль «Джерело» Олександрівського СК був запрошений на зйомки передачі «Фольк-Мюзик» на Першому національному каналі українського телебачення.

Зйомки пройшли вдало, на високому організаційному рівні, в невимушеній обстановці. Колектив виконав пісні, записані від старших жителів села Олександрівка.

Разом з учасниками колективу на зйомках побували Чечеліївський сільський голова С.Дяченко, начальник відділу культури і туризму Петрівської райдержадміністрації Н.Подкопаєва, директор Петрівського РБК І.Рева.

Зморені, але щасливі олександрівці повертались з Києва додому, радіючи тому, що їх побачить і почує вся Україна.

Керівники галузі «культура» та аматори народного мистецтва висловлюють вдячність за підтримку та сприяння районній державній адміністрації, районній раді, голові Чечеліївської сільської ради та спонсору поїздки – генеральному директору ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» О.Г.Поворознюку.

У свою чергу, Чечеліївський сільський голова Сергій Дяченко також висловлює щиру вдячність від себе особисто та від виконавиць ансамблю «Джерело» Олександрові Поворознюку, який уже давно і надійно підтримує цих талановитих шанувальниць народної пісні, а також голові районної ради Тамарі Вікторівні Сакарі за матеріальну і моральну підтримку.

Крім того, Сергій Павлович повідомив, що трансляцію виступу наших земляків на телебаченні заплановано на початок травня, а коли саме – ми обов’язково повідомимо в одному з наступних номерів районки. Тож уважно стежте за нашими інформаційними повідомленнями.

Незабаром ми всі знову відзначатимемо День Перемоги над фашистськими загарбниками. Так боляче, що не згасла ще пам’ять, не висохли сльози за мільйонами загиблих, які не повернулись до своїх домівок у Великій Вітчизняній війні, як уже знову свистять кулі, рвуться бомби, снаряди «Градів» та гинуть наші діти і онуки в Україні. Завчасно вітаю дорогих учасників Великої Вітчизняної війни і бажаю їм здоров’я та благополуччя. Лишилося вас дуже мало, та дух бадьорості і патріотизму, як і в ті повоєнні роки, у вас залишається незборимим.

Дякую за Перемогу, за те, що в нерівному бою змогли переламати хребет ворогу.

Рідненькі наші, нехай ще не одна весна усміхнеться вам запашним цвітом наших українських яблунь і вишень, а ви щоб ніколи не були зайвими за сімейним столом.

Сьогодні ми живемо у вільній, незалежній країні, нікому не заважаємо і прагнемо кращого життя. Кожна держава, як окрема сім’я, має свої проблеми і непорозуміння, і вирішує їх сама.

Рік місячного метелика

(некласичні хоку)

 

*     *     *

Свист вітру,

Шум листя, крик птаха.

Тільки тиша самотня

завжди.

*     *     *

Білі дерева в саду.

Іній чи цвіт?

Здається, вчора було

ще літо.

*     *     *

Сіра гладінь ріки.

Чапля на мілині завмерла.

Ось і грому далекий гуркіт.

*      *     *

Рудий листок очерету -

Згорілого літа крило.

Прощально на сизому

вітрі тріпоче.

*     *     *

Вдалині скалистий берег.

Що там?

Вічна жага плавби.

*     *     *

Цілу ніч падають каштани.

Лунко відраховують осені

кроки.

Завтра до зими буде

ближче.

Наступний тур може стати вирішальним

Минулий 18-й тур чемпіонату України з футболу в другій лізі для усіх уболівальників «Інгульця» позначений найкращими враженнями: по-перше, продемонструвавши чудову якість гри в поєдинку зі своїми сусідами по турнірній таблиці – футболістами кременчуцького «Кременя» наші хлопці здобули хоч і нелегку, але доволі упевнену і важливу перемогу. По-друге – осічок припустилися одразу двоє наших конкурентів у боротьбі за путівки до першої ліги: у Білій Церкві з рахунком 1:2 місцевому «Арсенал-Київщина» поступилися футболісти рівненського «Вереса», а наші сусіди-нікопольчани в Чернівцях показали, що здатні відбирати важливі очки не лише у нас, а і в інших лідерів першості, тож хоч і не забили у ворота буковинців, але зуміли і свої відстояти в недоторканості. Таким чином, «Інгулець», набравши 33 очки, опинився тепер на третій сходинці турнірної таблиці, а головне - якістю гри доводить, що є одним з найцікавіших і найперспективніших колективів у нинішньому сезоні, якому по силі вирішувати будь-які завдання.