Не секрет, що наше перебування на цьому світі - тимчасове. А буття вічне там, за обрієм, звідкіля немає вороття на грішну землю.

Цвинтарі, де покояться наші рідні та близькі, де віднедавна знайшов свій вічний спочинок ще зовсім молодий герой Петрівщини Олексій Лисенко, - місце, знайоме кожному жителю. Щонайменше двічі на рік ми відвідуємо це священне місце, щоб вшанувати пам’ять тих, хто там спочиває. На початку квітня на кладовищі, що між дачними ділянками №1 та №2, з ініціативи головуючого Віктора Висоцького, пройшов суботник з благоустрою та санітарного утримання. Головним завданням було - вирубка порослі дерев, прибирання листя, вивіз сміття та сухої трави, зокрема й на бездоглядних могилках. Виноситься щира подяка всім, хто відгукнувся і допоміг.

Це добра нагода і жителям райцентру долучитися до справи, не забувати, що для того, аби був порядок в цьому священному куточку, треба навідуватись до нього частіше, бо, в значній мірі, його пристойний вигляд залежить і від кожного з нас. Ось так громадські екологи одночасно зберігають природу, культуру та пам’ять свого народу.

Олена Приходкова.