Прощання з бійцем відбулося у Палаці культури «Світлопільський»

4 квітня у військовому шпиталі Львова помер 52-річний олександрієць Віктор Карталиш.

Народився Віктор 16 червня 1963 року в Олександрії, закінчив середню школу №2 імені Горького, Дніпропетровський медичний інститут. Працював лікарем–фтизіатром в тубдиспансері та в реанімації районної лікарні.

У виправній колонії №49 (село Новий Стародуб) був лікарем терапевтом, звідки і мобілізований Олександрійським об’єднаним військовим комісаріатом у квітні 2015 року в зону АТО.

Внаслідок поранення та загострення хронічних захворювань помер у Львівському шпиталі. Без чоловіка і батька залишилися дружина та донька.

У Кіровограді відкрито новий ливарний завод

У Кіровограді відбулось урочисте відкриття нового ливарного заводу ПрАТ «Металит», котрий входить до холдингу ПрАТ «Ельворті Груп». Гостями стали бізнесмени та посадовці з усієї України.

Як повідомило керівництво нового підприємства, на заводі використовується інноваційне обладнання для ливарної промисловості, котре відповідає усім європейським стандартам та не має аналогів в Україні. Інвестиції у виробництво склали 120 млн. грн., в тому числі 108 млн. грн. було вкладено в обладнання.

Завітали на відкриття нового підприємства й почесні гості - голова Комітету ВР з питань бюджету Андрій Павелко, голова Комітету ВР з питань промисловості та підприємництва Віктор Галасюк, заступник голови Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник, голова ОДА Сергій Кузьменко та голова облради Олександр Чорноіваненко.

Варто звернути увагу й на той факт, що, окрім бюджетних надходжень та інвестиційної привабливості, область отримала ще й дві сотні додаткових робочих місць.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк заявив, що парламент зробить усе, від нього залежне, аби відкриття заводів в Україні стало доброю традицією. Про це він заявив під час відкриття у Кіровограді ливарного заводу «Металит».

Олександр Квіташвілі: Будівля філії Донецького медичного університету в Кіровограді – одна з кращих в Україні

Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі, який днями перебував на Кіровоградщині із робочою поїздкою, побував у будівлі, де незабаром буде розміщено 2 факультети Донецького національного медичного університету ім. М.Горького.

Разом із народним депутатом України Костянтином Яриничем, першим заступником голови облдержадміністрації Сергієм Коваленком та ректором ДонНМУ ім. М.Горького Юрієм Думанським він оглянув актову залу, навчальні аудиторії та їдальню.

Про свої враження від побаченого Олександр Квіташвілі розповів кіровоградським журналістам.

- Влада області реально, не словом, а ділом допомогла Донецькому національному університету. Я бачу абсолютне розуміння того, що місто та область потребують навчального закладу, в якому готуватимуть нові кадри для медичних закладів, - зазначив він.

Посадовець визнав, що завдяки вдалому географічному розташуванню філія має гарні перспективи для розвитку, адже зможе охопити усю центральну частину України, та пообіцяв усіляку підтримку для розвитку закладу з боку Міністерства. Олександр Квіташвілі від щирого серця подякував обласній владі та структурам Національної поліції України, у власності яких перебувала будівля, за оперативне вирішення питання із розміщенням навчального закладу.

- Будівля філії Донецького медичного університету в Кіровограді – одна з кращих в Україні… Повірте мені, багато медичних університетів, які давно працюють, не мають таких корпусів, - підсумував Міністр

За інформацією сайту ОДА

Представники двох об’єднаних громад Кіровоградщини обмінялися досвідом

У Малій Висці з метою вивчення досвіду управління громадою після створення ОТГ побувала делегація з Новоукраїнки на чолі з міським головою Олександром Корінним.

Об’єднана територіальна громада в Малій Висці працює з початку року, а в Новоукраїнці тільки-но створена. Тому, за словами гостей, їм цікаво було подивитися, як розбудовують громаду маловищани, а заодно і поспілкуватися з колегами по місцевому самоврядуванню.

Новоукраїнці зустрілись з Маловисківським міським головою Юрієм Гульдасом, його заступниками, фахівцями апарату міськради, керівниками відділів і комунальних служб, почули коментарі стосовно розподілу обов’язків, фінансування та планування роботи, обмінялись думками з питань, що цікавлять посадовців обох громад.

За словами О.Корінного, результатом візиту до Малої Виски новоукраїнці задоволені і в подальшому планують підтримувати дружні і ділові контакти.

За інформацією інтернет-сайтів області.