зміни до рішення районної ради депутати підтримали одностайно.Із сесії районної ради

Наприкінці минулого тижня відбулося пленарне засідання шостої (позачергової) сесії районної ради сьмого скликання, на порядку денному якої значилися лише три питання: «Про внесення змін та доповнень до рішення районної ради від 25 грудня 2015 року № 12 «Про районний бюджет на 2016 рік», «Про затвердження структури та чисельності районної ради та її виконавчого апарату» та «Про внесення змін до рішення районної ради сьомого скликання від 29 березня 2016 року № 78».

Головним же питанням цього сесійного дня стало внесення змін та доповнень до районного бюджету, що дозволило збільшити видатки спеціального фонду (бюджету розвитку) на 489,083 тис.грн. за рахунок залучення вільного залишку коштів, що склалися на 1 січня 2016 року, (загальний фонд на 489,0 тис.грн., спеціальний фонд на 0,083 тис.грн.).

Таким чином, з’явилася можливість додатково спрямувати вказані кошти на розвиток таких важливих галузей, як освіта та охорона здоров’я, зокрема – в частині співфінансування інвестиційних проектів регіонального розвитку, що реалізовуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, в тому числі на капітальний ремонт головного та інфекційного корпусів Петрівської ЦРЛ (заміну віконних блоків, вхідної групи тощо), капітальний ремонт теплосистеми Петрівського НВК та капітальний ремонт віконних прорізів (заміну) в Луганській ЗШ І-ІІІ ступенів.

Для нас же особливо цікавим стало й останнє питання, адже воно безпосередньо стосується діяльності районних ЗМІ, і зокрема газети, яку читачі зараз тримають в руках.

Ми вже повідомляли, що наприкінці минулого року набув чинності Закон України про роздержавлення друкованих засобів масової інформації, згідно з яким, аби переходити до подальшої процедури реформування, основні структурні одиниці нашого підприємства повинні були розділитися. Що, власне, й було зроблено зазначеним рішенням № 78. Однак саме формулювання зазначеного рішення, яке звучало: «Про припинення юридичної особи Комунальне підприємство «Редакція районної газети та радіомовлення Петрівського району» з утворенням двох самостійних одиниць – Комунальне підприємство «Редакція Петрівського районного радіомовлення» (Радіо «Голос Петрівщини») та редакція районної газети «Трудова слава», фактично, вже в кінці квітня позбавляло районку юридичних підстав для здійснення своєї діяльності на попередніх засадах, тоді як умови для існування в новому, вже реформованому форматі, створені ще не були. Тож тепер депутати, з огляду на вчасно виявлену колізію, внесли уточнюючі зміни до раніше прийнятого рішення, яке тепер звучатиме не «Про припинення юридичної особи…», а «Про реорганізацію юридичної особи «Комунальне підприємство «Редакція районної газети та радіомовлення Петрівського району». До того ж, принципово відмінним є і пункт 1 даного рішення: «Реорганізувати юридичну особу Комунальне підприємство «Редакція районної газети та радіомовлення Петрівського району» шляхом виділення новоствореної юридичної особи Комунальний заклад «Редакція Петрівського районного радіомовлення (Радіо «Голос Петрівщини»). Відповідне уточнення зроблено і в інших пунктах, зокрема в пункті 6 слова «Редакція районної газети «Трудова слава» замінено словами «Комунальне підприємство «Редакція районної газети «Трудова слава».

Звичайно, рішення це означатиме для нас лише якийсь тимчасовий період визначеності: в будь-якому разі Закон України про роздержавлення друкованих ЗМІ існує, і в будь-якому разі нам доведеться виконувати його вимоги – як не за рік, то, від сили, за два (саме такий термін відводиться усім комунальним підприємствам, яким тепер  знову поки що залишається й наша редакція, на приведення своєї діяльності у відповідність до вимог цього Закону). Однак ми вдячні депутатам за надану нам можливість вступити у цей процес підготовленими, з урахуванням уже чийогось набутого досвіду, зокрема тих редакційних колективів, що стояли в програмі роздержавлення на першому етапі, аби помилок, які, очевидно, таки виникатимуть у цьому процесі, допускалося якомога менше.

Володимир Кіфенко.

На знімку: зміни до рішення районної ради депутати підтримали одностайно.