Наступний тур може стати вирішальним

Минулий 18-й тур чемпіонату України з футболу в другій лізі для усіх уболівальників «Інгульця» позначений найкращими враженнями: по-перше, продемонструвавши чудову якість гри в поєдинку зі своїми сусідами по турнірній таблиці – футболістами кременчуцького «Кременя» наші хлопці здобули хоч і нелегку, але доволі упевнену і важливу перемогу. По-друге – осічок припустилися одразу двоє наших конкурентів у боротьбі за путівки до першої ліги: у Білій Церкві з рахунком 1:2 місцевому «Арсенал-Київщина» поступилися футболісти рівненського «Вереса», а наші сусіди-нікопольчани в Чернівцях показали, що здатні відбирати важливі очки не лише у нас, а і в інших лідерів першості, тож хоч і не забили у ворота буковинців, але зуміли і свої відстояти в недоторканості. Таким чином, «Інгулець», набравши 33 очки, опинився тепер на третій сходинці турнірної таблиці, а головне - якістю гри доводить, що є одним з найцікавіших і найперспективніших колективів у нинішньому сезоні, якому по силі вирішувати будь-які завдання.

Повертаючись же до гри у Володимирівці, маємо зазначити, що, як і очікувалося, вона вийшли доволі бойовою і напруженою.

Вже на перших хвилинах поєдинку чудову нагоду відкрити рахунок втратив Дмитро Клімаков. Опинившись на «убойній» позиції напроти воріт гостей, він  не влучив як слід по м’ячу, а відтак удар виявився неточним. Однак саме Клімаков на 29-й хвилині зустрічі й реабілітувався за цю свою помилку, перевівши у самі-сінький кут воріт точну прострільну передачу від свого давнього партнера ще по «Гірнику-Спорт» Сергія Дячука. Слід зазначити, що повною мірою продемонструвати свою майстерність футболістам обох команд завадила вітряна погода. І все ж, здається, трохи краще до неї пристосувалися наші хлопці. Принаймні, їх атаки виглядали й гострішими, й цікавішими, особливо в першому таймі, та й на початку другого. До речі, саме на початку другого тайму «Інгулець» подвоїв рахунок: зі штрафного з лівого флангу, неподалік від центральної лінії, в зону воротарського майданчика потужно пробив Артем Прошенко, а там найвище за всіх вистрибнув центральний захисник «Інгульця» Леван Махарадзе, перевівши м’яч у сітку «Кременя» і цим самим відкривши лік власним голам за нашу команду.

На жаль, після другого забитого м’яча наші хлопці дещо «знизили оберти», а відтак усе сміливіше і настирливіше стали атакувати гості. Можливо, це й дещо суб’єктивне враження, однак здалося, що, задовольнившись перевагою в два м’ячі, ми стали грати на утримання рахунку. І покарання за таку тактику настало незабаром: схожий штрафний удар, майже з такої ж позиції, що виконував Артем Прошенко, виконав хтось із гравців «Кременя». У штрафному майданчику «Інгульця» сталася легка паніка, внаслідок чого Владислав Ковтун, послизнувшись, забив м’яч у власні ворота. Сталося це, до речі, одразу після того, як «Інгулець» втратив цілком реальну нагоду збільшити розрив у рахунку до трьох м’ячів, коли потужний удар Дмитра Клімакова відбила поперечина, а Сергій Алексанов, який першим виявився на добиванні, пробив відверто невдало – просто в руки голкіперові.

І все ж результату було досягнуто – перемога з рахунком 2:1 дозволила нашим футболістам поліпшити своє турнірне становище, а вже наступної неділі на нас чекатиме чи не найскладніше випробування у весняній частині чемпіонату – виїзд до Чернівців, де «Інгулець» змагатиметься з досить сильною «Буковиною», яка також перебуває в лідируючій групі, відстаючи від нас лише на одне очко. Втім, остання гра нікопольчан з буковинцями довела, що й на їхньому полі можна виступати доволі успішно. Для нас, напевне, головним у цій грі має бути завдання не програти. Думається, що нашій команді воно  цілком до снаги, адже лінія захисту «Інгульця», попри деякі провали, все ж залишається найнадійнішою в чемпіонаті, свідченням чого є лише десять пропущених м’ячів у 18 іграх. А там, можливо, на контратаці й вдасться знайти свій шанс на успіх. Безумовно, «Буковина» - «Інгулець» - найголовніший матч туру. Ще один матч туру відбудеться у Стрию, де місцева «Скала» прийматиме «Арсенал-Київ». Слід зазначити, що кияни значно додали у весняній частині чемпіонату, хоча поки що їх виступи є не досить стабільними. Однак «потріпати нерви», відібравши очки, можуть, практично, будь-якому суперникові.

І насамкінець кілька новин з табору нашої другої команди: вже найближчими днями «Інгулець-2» стартує одразу в двох турнірах – чемпіонаті України серед аматорів та чемпіонаті Кіровоградської області. В чем-піонаті України візьмуть участь 24 команди, попередньо розбиті на шість груп (по чотири команди) за територіальним принципом. Команди у своїх групах зіграють між собою за коловою системою у два етапи (дома та в гостях), після чого до чвертьфіналу пройдуть шість  переможців груп та дві команди, що посядуть другі місця в своїх групах з найкращими показниками. Далі чемпіона України серед аматорів визначатимуть за принципом «плей-офф» у кожному турі (також з двох поєдинків – удома та на виїзді). «Інгулець-2» потрапив до п’ятої групи, де зустрінеться з добре знайомими, вже суперниками: «Авангард» (Каховка, Херсонської обл.), ФК «Врадіївка» (Миколаївська обл.) та «Таврія-Скіф» (Запорізька обл.).

А в чемпіонаті Кіровоградської області всі учасники розділені на 2 групи: «Схід» та «Захід». «Інгулець-2» увійшов до групи «Схід», де нашими суперниками будть команди «Шляховик» (Олександрія), «Фаворит» (Новгородка), «Локомотив-ГЕОІД» (Знам’янка), ФК «Головківка» (Олександрійський р-н), «Колос» (Устинівка), «Новатор» (Бобринець) та ФК «Долинська». І вже найближчими днями «Інгулець-2» стартує в зазначених турнірах: в суботу, 16 квітня, на стадіоні навчально-тренувальної бази «Інгулець» у Володимирівці прийматиме команду із Запоріжжя «Таврія-Скіф», а в понеділок, на тому ж полі, зустрічатиметься з олександрійським «Шляховиком». І, як завжди, перед нашими футболістами стоять максимальні завдання - перемога в обох чемпіонатах. Тож побажаємо їм успіху.

Володимир Кіфенко.

Чемпіонат другої ліги

Турнiрне становище команд на 10 квітня 2016 року

 М  Команда  І  В  Н  П  М  О
 1  "Колос" Ковалівка  18  13  2  3  42-15  41
 2  "Скала" Стрий  18  10  5  3  28-14  35
 3  "Інгулець" Петрове  18  9  6  3  23-10  33
 4  "Верес" Рівне  18  10  3  5  24-17  33
 5  "Буковина" Чернівці  18  9  5  4  28-16  32
 6  "Кремінь" Кременчук  18  8  5  5  28-21  29
 7  "Арсенал-Київ" Київ  18  9  2  7  27-22  29
 8  "Реал Фарма" Одеса  18  8  3  7  20-19  27
 9  "Мир" Горностаївка  18  6  3  9  30-31  21
 10  "Кристал" Херсон  18  7  0  11  21-28  21
 11  "Енергія НК" Нова Каховка  18  5  3  10  14-28  18
 12  "Барса" Суми  18  4  3  11  9-32  15
 13  "Арсенал-Кихвщина" Біла Церква  18  4  2  12  15-31  14
 14  "Нікополь НПГУ" Нікополь  18  1  4  13  11-36  7