Сергій Завалій: Спільними зусиллями здолаємо усі труднощі та розв’яжемо проблемні питанняСергій Завалій: Спільними зусиллями здолаємо усі труднощі та розв’яжемо проблемні питання

Відсьогодні «Трудова слава» започатковує нову рубрику, з допомогою якої спробуємо ще більше зблизити тих, хто уособлює державну владу на місцях, і тих, хто є об’єктом задіяння їх владних повноважень. Іншими словами, ми хочемо, щоб керівники району і його жителі стали ще більше зрозумілими одне одному, адже, говоритимемо відверто: усі ті амбітні плани, що ми окреслюємо собі на найближчу та більш віддалену перспективу, зможуть бути реалізованими лише тоді, коли усі разом, згуртованою спільнотою, допомагаючи один одному та підтримуючи одне одного, приступимо до їх виконання. Тож сьогодні нашим співрозмовником є голова районної державної адміністрації Сергій Завалій. Говоримо з ним про речі злободенні, про те, чим живе район, що, на думку його керівника, сьогодні найбільше хвилює наших громадян.

С.Завалій та Т.Сакара вручили відзнаку «Мати-героїня» А.ТаптиговійУ залі засідань районної ради 3 березня було світло від чарівних жіночих посмішок, адже тут зібралися кращі представниці жіноцтва району – працівниці сільськогосподарської галузі, органів державної влади і місцевого самоврядування, соціальної сфери, бізнесу, яких запросили на районний захід, присвячений Міжнародному жіночому дню 8 Березня.

Розпочався захід з вальсу у виконанні вихованців хореографічного відділення Петрівської дитячої музичної школи. Виступ юних танцюристів сприяв тому, що в залі запанувала  лірична весняна атмосфера, а ведучі Сергій Дейлік і Антон Антипенко додали до неї ознак урочистості:

Вітаймо жінку – матір і кохану,

Живу, чарівну, грішну і святу.

Без неї світ таким убогим стане,

Цініть її терплячу доброту!

Вітаймо жінку – джерело любові

У свята і у будні, повсякчас.

І не жалійте ніжності у слові,

Вона стократ повернеться до вас.

чергова зустріч керівництва району з координаторами Центру надання допомоги учасникам АТОДнями відбулася чергова зустріч керівництва району з координаторами Центру надання допомоги учасникам АТО. У ній взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, радник голови РДА з питань допомоги учасникам АТО Сергій Полтавець, голова волонтерського руху «Допоможемо воїнам Петрівщини» Алла Горністова, голова ГО учасників АТО «Захисник Петрівщини» Сергій Савченко і його заступник Петро Ткачук, начальник відділення забезпечення районного військового комісаріату капітан Ігор Свірідов, заступник начальника управління соціального захисту населення РДА Світлана Попіль, головний спеціаліст сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА Тетяна Притула, адміністратор центру надання адміністративних послуг РДА Любов Утєва, головний спеціаліст-головний архітектор відділу регіонального розвитку, містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та з питань цивільного захисту РДА Алла Полтавець, начальник відділу Держгеокадастру в Петрівському районі Олег Чумак, завідувач сектору землеустрою та ринку земель відділу Держгеокадастру Інна Громова.

У звітному бюджетному періоді відповідно до статей 2, 18 Закону України “Про місцеві державні адміністрації” статті 78 Бюджетного кодексу України забезпечувалося виконання районного бюджету.

До районного бюджету за 2015 рік надійшло доходів (без урахування трансфертів) у сумі 27938,4 тис. грн., що становить 114,3% до затвердженого з урахуванням внесених змін плану на рік. Надходження власних і закріплених доходів до загального фонду склали – 26388,0 тис. грн. (115,2%), до спеціального фонду – 1550,4 тис. грн. (100,4%).

Отримано трансфертів у сумі 87797,9 тис. грн. (99,6%), у тому числі до загального фонду – 84496,3 тис. грн. (99,6%), до спеціального фонду – 3301,6 тис.грн. (98,6%), в т. ч освітня – 29065,9 тис. грн, медична – 16255,1 тис. грн, пільги і субсидії – 11385,2 тис. грн, допомоги населенню – 24568,3 тис. грн, різниця в тарифах – 111,0 тис. грн, проведення виборів – 501,7 тис. грн.

З районного бюджету за 2015 рік проведено видатків з урахуванням субвенції з державного бюджету, склали у сумі 115736,3 тис. грн, у тому числі по загальному фонду – 110884,3 тис. грн, по спеціальному фонду – 7741,4 тис. грн.

Український Прометей

Щовесни, коли тануть сніги

І на рясті  просяє веселка,

Повні сил і живої снаги,

Ми вшановуєм пам’ять Шевченка.

На оновленій нашій вільній українській землі живе і вічно житиме в народі пам’ять про великого Кобзаря, геніального поета України, шукача справедливості.

Тарас Шевченко був провісником нового життя, народним пророком, титаном духу, першим, хто закликав народ:

…Вставайте,

Кайдани порвіте

І вражою злою кров’ю

Волю окропіте.

О.Лукашов і Р.Шаповалов у президії наради.Днями у райдержадміністрації відбулася нарада з підведення підсумків діяльності системи цивільного захисту району щодо запобігання і реагування на надзвичайні ситуації у 2015 році. Нараду вів перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Лукашов, в ній взяв участь начальник відділу державного нагляду (контролю) у сфері пожежної безпеки та цивільного захисту Управління ДСНС України в Кіровоградській області, полковник служби цивільного захисту Роман Шаповалов.

Відкриваючи нараду, Олександр Сергійович зазначив, що ДСНС є важливою ланкою державного механізму, що особливо чітко стало видно у світлі подій останніх двох років. На жаль, впродовж багатьох років цивільний захист населення перебував на периферії державних пріоритетів, тому фінансове, матеріально-технічне забезпечення не відповідає вимогам сьогодення. Але працівники служби розуміють, що від їхньої відповідальності, майстерності та професіоналізму залежить збереження матеріальних цінностей, а головне – життя людей. Тому поряд із завданнями, якими вони керуються у своїй діяльності – врятувати і допомогти, головним вважають роботу щодо запобігання надзвичайним подіям.

У районному центрі зайнятості 23 лютого 2016 року за участі начальника відділу кадрового забезпечення районного військового комісаріату майора Ігора Свірідова для безробітних громадян відбувся семінар  з орієнтації на службу в Збройних Силах України.

Розпочала захід провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Тетяна Біденко, яка наголосила на меті та важливості проведення заходу, розповіла про стан місцевого ринку праці. Важливий акцент Т.Біденко зробила на службі в Збройних Силах України за контрактом: «У даний час бути контрактником – це дуже нелегкий та відповідальний вибір, який може змінити життя людини, а також сприяти її професійній самореалізації».

Про умови проходження служби за контрактом, вимоги до військовослужбовців під час проведення відбору, про порядк оформлення документів, вікові обмеження, грошове забезпечення, а також про інші соціальні гарантії для військовослужбовців та членів їх сімей поінформував присутніх І. Свірідов.

- Для військовослужбовців, які уклали контракт, передбачене повноцінне речове та продовольче забезпечення. Також контрактникам надається право користуватися безоплатним медичним забезпеченням та санаторно-курортним лікуванням, іншими пільгами, які визначені чинним законодавством оборонної сфери, – зауважив Ігор Вікторович.

«Сьогодні керівництво держави та Міністерство оборони України інтенсивно працює над тим, щоб Збройні Сили України були спроможними якісно виконувати завдання в системі національної безпеки. Зважаючи на це, зараз пріоритетом є не мобілізація, а військова служба за контрактом», – наостанок зазначив представник військкомату.

Учасники семінару отримали від фахівців вичерпні відповіді на численні запитання, а тих, яких зацікавила служба в Збройних Силах України за контрактом, запросили відвідати комісаріат для більш предметної розмови щодо працевлаштування.

Людмила Кісільова, заступник директора - начальник відділу надання соціальних послуг районного центру зайнятості.

з приходом весни уже з’явилися неприємні «сюрпризи»Не так давно, якихось три чи чотири місяці тому, в Петровому відбувся помпезний захід з нагоди урочистого відкриття скверу ветеранів. Роботи по впорядкуванню території, прилеглої до офісу районної організації ветеранів України, велися інтенсивно і тривали кілька місяців, на що були витрачені чималі кошти, надані в рамках виграного гранту компанією «Метінвест».

Впорядкування названої території не було самоціллю, бо, як нам відомо, існують плани проведення тут різноманітних масових заходів для ветеранів і пенсіонерів.

Але з приходом весни уже з’явилися неприємні «сюрпризи» - стінка понад пішохідним тротуаром (якщо це, звичайно, можна назвати тротуаром), облупилася, від неї щодня відпадають чималі шматки штукатурки.

Тож виникає запитання – чи хтось контролював якість робіт та витрачання будівельних матеріалів? А якщо через рік-два вся територія скверу стане схожою на згадану стінку?

Можливо, варто халтурників змусити тепер власним коштом переробляти свій брак? Адже, якщо так ставитимемося до виконання своєї роботи, то ніяких грошей  не вистачить, аби надати нашим населеним пунктам хоча б більш-менш привабливого вигляду. Та чи знайдуться в когось дієві важелі впливу на згадану ситуацію? Як мовиться - поживемо-побачимо.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

Відпер кожна особа може через мережу інтернет дізнатися, у якому стані знаходиться оформлення або виготовлення її закордонного паспорта.

Наразі сервіс видає один з чотирьох статусів документа відповідно до етапів оформлення:

  1. Документи прийнято підрозділом міграційної служби, проводиться перевірка даних;
  2. Надано дозвіл на виготовлення паспорта – дані відправлено на персоналізацію до Поліграфкомбінату «Україна»;
  3. Паспорт виготовлено та відвантажено до місця видачі (термін доставки в залежності від регіону складає від 1 до 3 робочих днів);
  4. Паспорт доставлено до місця видачі.

Сервіс дозволить зняти частину навантаження на гарячі лінії територіальних органів міграційної служби, а також уникнути випадків, коли працівники міграційної служби штучно «затягують» видачу паспорта.

Сервіс доступний в Інтернеті на офіційному сайті мігра-ційної служби: http://dmsu.gov.ua/perevirkastanu.php

УДМС України в Кіровоградській області

Розпочався березень, перший місяць весни. Правда, це за календарем. А сама красуня-весна може примчати на своїм скакуні просто зненацька. Вже проспівала свою пісню пташка-провісниця: «Кидай сани – бери віз». Тож час збиратися тобі, хліборобе, на битву за врожай. Я впевнена, що механізатори «Агрофірми «П’ятихатська» заздалегідь підготували своїх сталевих коней до роботи. Тож тільки-но земля відпарує сивим туманом, так і вирушать наші лицарі полів міряти землю не кілометрами, а гектарами. Така у них робота. Для них це так звично, так повсякденно. Вони навіть не усвідомлюють, що роблять найголовнішу роботу з усіх робіт на світі.

Повірте, хлопці, немає рівних вам, бо ви ті, хто «землю обертає». І ніякі «круті тачки» не зрівняються за важливістю з вашими степовими кораблями.

Від імені громади села ми щиро вітаємо вас з початком весняно-польових робіт. Бажаємо вам здоров’я богатирського, сонячних погожих днів, своєчасного рясного дощику, добірного врожаю. Нехай щоранку вас зустрічає жайворонок піснею у небі, нехай стеляться квіти вам до ніг.

А ще:

Нехай не старять вас роки,

Хай кохають вас жінки,

Хай ростуть ваші родини,

Лиш від грошей гнуться спини.

Техніка хай не підводить,

І здоров’я не зашкодить

Врожаї рясні збирати,

«П’ятихатську» звеличати.

Нехай вас Бог береже і благословляє у вашій благородній справі.

Від імені громади Лідія Зуєнко, ветеран освіти, с. Ганнівка.

Кубок президента ФК «Інгулець» в руках капітана команди Андрія ГолубаУ поточному році «Інгулець» виборює вже другий кубок

Наприкінці минулого тижня завершився ще один турнір за участі обох наших команд – причому завершився тріумфально, як, власне, більшість із нас на це й сподівалися: перше місце виборола перша команда, другими ж стали їх дублери з «Інгульця-2».

Втім, сказати, що перемога далася легко й безпроблемно – було б неправильно. Зокрема, досить відчутно наші футболісти попсували нерви своїм уболівальникам під час гри з кременчуцьким «Кременем» та й з традиційно незручним для себе суперником ФК «Головківка» виявилися знову не на високі.

Отож нічия з головківцями, про яку ми розповідали в попередньому номері, змушувала грати з головним своїм опонентом – «Кременем» - виключно на перемогу, аби вибороти головний приз турніру – Кубок президента ФК «Інгулець». Разом з тим, якраз матч з кременчужанами для нас розпочався вкрай невдало: вже на 6-й хвилині захисники «Інгульця» припустилися грубої позиційної помилки, внаслідок якої нападник гостей Костянтин Черній опинився на зручній «убойній» позиції, фактично сам на сам з Бобровим. Цього разу наш голкіпер виявився безсилим. Однак пропущений м’яч, схоже, спонукав гравців «Інгульця» до більш активних і агресивних дій: одну за одною наші футболісти провели кілька потужних атак, які завершалися прицільними ударами по воротах «Кременя». Удар Владислава Ковтуна відбила поперечина воріт, трохи більше, як за хвилину, атаку завершував Микола Коляда – м’яч просвистів у лічених сантиметрах над ворітьми. А вже на 21-й хвилині черговий раз своє реноме «забивного» захисника підтвердив Іван Мучак, першим встигнувши на добивання після штрафного удару, виконаного Артемом Прошенком.

Бідний той, хто не має терпіння. Він (вона) хитається вітром, не переносить образи, нестерпний при навчанні, малодушний в справах, перебиває при спілкуванні, повільний у відповідях, схильний до сварок, дуже лінивий у віруванні…

Терпимість завжди і скрізь є необхідною і потрібною, особливо для реалізації людини. Без неї тяжко зробити навіть крок на шляху до самореалізації. До неї необхідно звикати і привчатись з самого раннього дитинства. Спочатку до тілесної, а потім і до душевної. Тоді буде легше стати працездатним членом суспільства, хорошою господинею, хорошою приятелькою, хорошою громадянкою і християнкою.

Самореалізація жінки напряму залежить від динаміки розвитку сили розуму. Ви бажаєте скинути вагу тіла? Зменшити хвилювання? Перемогти болячки? Покращити своє загальне самопочуття? Вперед! Боріться за розвиток сили розуму в будь-якому віці через терпимість.

Сила розуму – це могутня сила всередині нас, яка дозволяє ближче торкнутись до власної інтуіції, внутрішнього голосу, сили творчого і розумового бачення, внутрішнього знання та дійсно свого «Я».