У районному центрі зайнятості 23 лютого 2016 року за участі начальника відділу кадрового забезпечення районного військового комісаріату майора Ігора Свірідова для безробітних громадян відбувся семінар  з орієнтації на службу в Збройних Силах України.

Розпочала захід провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Тетяна Біденко, яка наголосила на меті та важливості проведення заходу, розповіла про стан місцевого ринку праці. Важливий акцент Т.Біденко зробила на службі в Збройних Силах України за контрактом: «У даний час бути контрактником – це дуже нелегкий та відповідальний вибір, який може змінити життя людини, а також сприяти її професійній самореалізації».

Про умови проходження служби за контрактом, вимоги до військовослужбовців під час проведення відбору, про порядк оформлення документів, вікові обмеження, грошове забезпечення, а також про інші соціальні гарантії для військовослужбовців та членів їх сімей поінформував присутніх І. Свірідов.

- Для військовослужбовців, які уклали контракт, передбачене повноцінне речове та продовольче забезпечення. Також контрактникам надається право користуватися безоплатним медичним забезпеченням та санаторно-курортним лікуванням, іншими пільгами, які визначені чинним законодавством оборонної сфери, – зауважив Ігор Вікторович.

«Сьогодні керівництво держави та Міністерство оборони України інтенсивно працює над тим, щоб Збройні Сили України були спроможними якісно виконувати завдання в системі національної безпеки. Зважаючи на це, зараз пріоритетом є не мобілізація, а військова служба за контрактом», – наостанок зазначив представник військкомату.

Учасники семінару отримали від фахівців вичерпні відповіді на численні запитання, а тих, яких зацікавила служба в Збройних Силах України за контрактом, запросили відвідати комісаріат для більш предметної розмови щодо працевлаштування.

Людмила Кісільова, заступник директора - начальник відділу надання соціальних послуг районного центру зайнятості.