З колегії районної державної адіміністрації

На порядку денному засідання колегії районної державної адміністрації, яке відбулося на цьому тижні, значилися шість питань: «Про виконання зведеного та районного бюджетів за 2015 рік» (інформувала начальник фінуправління райдержадміністрації Галина Овдій), «Звіт про виконання програми економічного і соціального розвитку Петрівського району за 2015 рік» (з ним ознайомив начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Геннадій Горбанець), «Про стан захисту прав дітей в районі у 2015 році» (доповідала Ірина Лугова – начальник служби у справах дітей райдержадміністрації), «Про роботу архівних установ району в 2015 році» (інформувала начальник архівного відділу райдержадміністрації Людмила Бабенко), «Про стан виконання актів і доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, розпоряджень голів обласної та районної державних адміністрацій за 2015 рік» (звітувала Наталія Козюрак – завідуюча сектором контролю загального відділу апарату райдержадміністрації) і «Про стан роботи зі зверненнями громадян, що надійшли до районної державної адміністрації та сільських, селищних рад упродовж 2015 року» (доповідала завідувач сектору роботи зі зверненнями громадян та юридичних питань апарату райдержадміністрації Наталія Костюкова).

Іскрівка. Депутати Іскрівської сільської ради на одному з останніх сесійних засідань підтримали рішення про виділення субвенції у розмірі 24 тис.гривень для забезпечення безоплатного харчування школярів початкових класів та дітей пільгових категорій населення.

***

У поточному 2016 році в Іскрівці передбачається суттєво розширити мережу вулиць, де буде здійснено вуличне освітлення. Для цього вже замовили виготовлення технічної документації на реалізацію цього проекту одразу від трьох трансформаторних підстанцій.

 

Балахівка. З 17.02.2016 тут почала діяти секція військово-патріотичного виховання «Клуб Захист». Тренер Ілля Юрійович Стовба вже набрав 2 групи вихованців. Слухачі навчаються основам бойових мистецтв. Незабаром також розпочнуться заняття з кульової стрільби, стрибки з парашутом (на базі обладнання колишнього Олександрійського ДТСААФ), тактико-технічної підготовки. Селищна рада висловлює щиру вдячність відділу освіти райдержадміністрації та генеральному директору ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» Олександру Поворознюку, які взяли на себе витрати по організації роботи секції та оплаті праці тренера.

 

Водяне. На засіданні сесії сільської ради депутати затвердили рішення про виділення субвенції у розмірі 9 тис. 200 грн. для потреб місцевого ФАПу, зокрема – 5 тис. гривень на придбання холодильника, 3 тис. гривень – на здійснення поточного ремонту приміщення та 1 тис. 200 гривень – на придбання туберкуліну.

***

Також рішенням сесії затверджено матеріальну допомогу у розмірі по 300 гривень кожному, воїнам-афганцям, що проживають на території сільської ради, з нагоди Дня виведення радянських військ з Демократичної республіки Афганістан.

***

Завершується підготовка до урочистостей та святкового концерту з нагоди 8 Березня. Передбачається, що учасниць святкового дійства з Маловодяного до місця святкування буде доставлено заздалегідь замовленим транспортом.

підсніжникиДержавна екологічна інспекція у Кіровоградській області інформує про початок операції «Первоцвіт 2016».

Весна вже на порозі, і перші квіти користуються величезним попитом. Всім добре відомі проліски та підсніжники, незаконна торгівля якими ось-ось набере обертів. Первоцвіти безжалісно виривають, і, як наслідок, вже в багатьох місцевостях, де колись первоцвітів було багато — вони зникли. Зокрема підсніжник вже потребує охорони, він занесений до Червоної книги України.

З метою збереження рослин щорічно проводиться операція «Первоцвіт». Разом з органами внутрішніх справ та місцевого самоврядування проводяться такі заходи відповідно до природоохоронного законодавства, нараховуються штрафи за незаконне використання первоцвітів та збитки, які виставляються в судовому порядку. Виявленні первоцвіти, занесені до Червоної книги, а також ті, що зникають, вилучаються у правопорушників.

Від імені громадської організації «Допоможемо воїнам Петрівщини» хочу висловити щиру вдячність за допомогу в організації поховальної церемонії нашого захисника Батьківщини Лисенка Олексія Сергійовича, загиблого під час виконання бойового завдання в зоні АТО, начальнику Петрівського кар’єру ПАТ «ЦГЗК» Олександру Вікторовичу Тилику, начальнику КП «Петрівське» Юрію Вікторовичу Градановичу, приватним підприємцям Ользі Дем’янівні Муравйовій і її помічницям – працівницям кафе «Шарм» та Руслану Вікторовичу Больботу.

Нехай Господь благословить вас, добрі люди, на усі ваші хороші справи. Здоров’я, витримки, удачі і мирного неба над головою.

Алла Горністова, голова громадської організації «Допоможемо воїнам Петрівщини».

Олексій Сергійович ЛисенкоНевимовно тяжко, болісно та сумно сприймати смерть людини. Споконвічні закони життя і смерті розумом ми усвідомлюємо, але серцем і душею несила сприйняти. Дев’ять днів тому, 17 лютого 2016 року, загинув воїн АТО Олексій Сергійович Лисенко. Відійшла у Вічність молода людина, яка не докохала, не створила сім’ї, не народила дітей.

Олексій був гарною людиною, вірним другом, надійним товаришем, артистом, актором, душею нашого класу. Прекрасний організатор, активний учасник класних і шкільних заходів: КВК, конкурсів, відкритих уроків, брейн-рингів…Це була його стихія, в якій юнак проявляв свої розумові здібності, музичний талант, естетичні смаки.

Він був відвертою, життєрадісною, щирою людиною. Міг вислухати кожного, хто звертався до нього за підтримкою, дати пораду, виручити. Олексій був такою людиною, яка могла підняти настрій кожному, хто був чимось засмучений, розгублений. А скільки годин відпочинку провели однокласники на дачі Олексія, де все було зроблено руками тата та самого хлопця. Його променисті очі завжди палали жагою життя.

Відлетіли у вирій шкільні роки, почалося студентське життя: навчання, участь в ансамблі «Хоризма», КВК, подорожі Україною, виступ на сцені з В.Зеленським. І як у кожної молодої людини були плани на майбутнє…

Н.Цапенко - одна з найуспішніших керівників органу місцевого самоврядування(Зріз життя Ганнівської територіальної громади)

Ганнівська сільська рада – одна з самодостатніх та найуспішніших в районі. Її очолює Ніна Степанівна Цапенко, яка користується неабияким авторитетом серед членів чималої громади, що налічує 3015 жителів Ганнівки, Володимирівки, Сергіївки і Рядового. Тому на останніх місцевих виборах вони вже повторно довірили їй посаду сільського голови.

- Серед депутатів минулого скликання було багато шанованих в громаді людей поважного віку. На останній сесії сільської ради я їм висловила подяку за небайдужість, енергію і невтомну працю, а вони прийшли до спільної думки, що запропонують собі на зміну кандидатури достойних молодих людей, які повинні балотуватися у депутати, вони ж всі будуть працювати для громади, як члени виконкому. Тому я, як сільський голова, тепер можу спертися на досвід і авторитет людей, які впродовж багатьох років служили громаді, і енергію та завзяття молодших їхніх колег, – говорить Н.Цапенко.

Приватне сільськогосподарське підприємство «Зарічне» у зв’язку з розширенням виробництва запрошує на постійну роботу:

- агронома;

- інженера сільськогосподарського виробництва;

- зоотехніка;

- лікаря ветеринарної медицини;

- фельдшера ветеринарної медицини;

- електрика.

Вимоги до кандидатів:

  1. Освіта по спеціальності.
  2. Вік: 20-40 років.
  3. Особисті якості: відповідальність, активна життєва позиція, здатні до самоорганізації, комунікабельність.
  4. Вміння працювати у колективі, бути членом єдиної команди, креативно мислити, переконувати та оперативно вирішувати питання.
  5. Бажання професійно розвиватися та працювати на прогресивний результат.

Забезпечуємо:

  1. Високу заробітну плату.
  2. Повний соціальний пакет.
  3. Преміювання за вагомий внесок у розвиток виробництва.
  4. Безкоштовний проїзд, харчування та телефонний зв’язок.
  5. Надання службового транспорту.
  6. Проживання (у разі необхідності).

Якщо Вас зацікавила наша пропозиція зателефонуйте за номером: 098 523 33 33, або відправте своє резюме на електронну адресу: Zarechnoe@metа. uа

Вшанували пам’ять Героїв Небесної СотніМинулого тижня працівниками Петрівського РВ КВІ УДПтС України в Кіровоградській області на базі Петрівського НВК (гімназія-загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ст.), за участі неповнолітніх, що стоять на обліку, було проведено виховний патріотичний захід до Дня Героїв Небесної Сотні. Дітям розповідали про одні з найтрагічніших сторінок за часів державної незалежності та продемонстрували документальний фільм «Небесна Сотня. Герої не вмирають» про обставини подій, які відбулися в період з листопада 2013 року по лютий 2014 року (Револіції гідності), про те як учасники революції захищали ідеї демократії, відстоювали права і свободи людей нашої держави.

А сотню вже зустріли небеса…

Летіли легко, хоч Майдан ридав.

Із кров’ю перемішана сльоза …

А батько сина ще не відпускав.

Й заплакав Бог, побачивши загін –

Спереду сотник, молодий, вродливий,

І юний хлопчик в касці голубій,

І вчитель літній – сивий-сивий.

І рани їхні вже їм не болять…

Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло …

Як крила ангела, злітаючи назад,

Небесна сотня в вирій полетіла …

Героїв майдану, що склали свої голови в бротьбі за світле майбутнє нашої країни, вшановано хвилиною мовчання.

Григорій Лось, фахівець з питань соціальної роботи із суб’єктами пробації Петрівського РВ КВІ УДПтС України в Кіровоградській області

семінар-навчанняВ управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації відбувся семінар-навчання з уповноваженими представниками сільських та селищних рад на тему «Про соціальний захист малозахищених верств населення».

Зі вступним словом до учасників звернулася начальник управління Валентина Сибіра. Вона зупинилася на деяких аспектах призначення субсидій, нагадала, зокрема, що право на субсидії мають не тільки власники приміщень, а й особи, зареєстровані в них. Зупинилася також на питанні призначення субсидій особам, які здійснили разову покупку на суму від 50 тисяч гривень. Субсидії у цьому випадку призначаються після позитивного рішення комісією.

Валентина Григорівна висловила зауваження щодо роботи з громадянами та раціональнішої організації роботи. Зокрема, слід докласти зусиль щодо ефективної організації роботи виїзних мобільних офісів та інформаційно-роз’яснювальної роботи.

Олександр БратченкоСвого часу наші завзяті «миролюбці» розвалювали Збройні Сили України, твердячи, що епоха воєн в Європі вже залишилася позаду, тож нам немає з ким воювати, що Україні вистачить маленької сучасної мобільної армії з високотехнологічним озброєнням. Навіть головним гаслом виборчої кампанії деяких політичних сил став вислів «Без призовів та дідівщини!». Тож такі псевдопатріоти, разом з Януковичем, майже остаточно розвалили армію, а слова про сучасні мобільні високотехнологічні збройні сили залишилися порожньою передвиборчою обіцянкою.

Та життя завжди вносить свої корективи. Недаремно ж кажуть, що розумні вчаться на уроках історії та чужих помилках, а решта - знову і знову наступають на одній і ті ж граблі. Майже 100 років тому українські патріоти-соціалісти Грушевський, Винниченко та інші діячі УНР також вважали, що Україні вже немає з ким воювати, адже світова війна закінчилася, та й російські брати-соціалісти нікому не дозволять образити братів-українців. Якою трагедією це обернулося для України - відомо.

Шановні мешканці Петрівщини, користування газовими приладами при дотриманні правил і інструкцій безпечне та зручне. Проте неправильна їх експлуатація, поганий догляд може призвести до вибухів, пожеж та інших нещасних випадків.

За статистичними даними, в Україні за останні 10 років вдесятеро зріс травматизм у сфері використання газу в побуті. Впродовж 2015 року в Україні сталось 55 аварій при використанні газу в побуті, внаслідок яких було травмовано 116 осіб, у тому числі 50 осіб - смертельно. Найбільша кількість аварій стається під час опалювального сезону. Як засвідчують фахівці, причиною трагедій найчастіше стає халатність господарів. Самовільне втручання в цілісність газових приладів і внутрішньобудинкових газопроводів, використання газових приладів не за призначенням, нехтування перевіркою тяги та недотримання в належному стані систем димовідведення та вентиляції, користування несправним і застарілим газообладнанням – це основні порушення, яких припускаються споживачі.

Волошин Володимир Полікарпович.25 лютого 2016 року на 92-му році пішов з життя член районної організації ветеранів України, учасник бойових дій у Великій Вітчизняній війні Волошин Володимир Полікарпович.

Ще рік тому, під час святкування 90-річного ювілею ветерана, численні гості були вражені його жвавістю, енергійністю, ясністю мислення і точністю вираження думок. Незважаючи на поважний вік, ювіляр сам встигав скрізь наводити лад в господарстві, причому працював так, що за ним не кожен і з молодих та дужих встигав би. Здавалося, що зносу дідусеві не буде, що  він кинув виклик часові і прожитим літам… Та все ж, як бачимо, закони природи перехитрити не вдалося.

Народився Володимир Полікарпович 25 січня 1925 року в Ганнівці, що в нашому районі. Невдовзі після визволення рідного села був призваний на службу до армії та направлений у 258 стрілецький полк мотострілкової гвардійської бригади третього Українського фронту. З боями пройшов дорогами війни від рідного села через всю Україну та ряд країн Східної Європи до Праги, де й зустрів радісну звістку про Перемогу та закінчення війни у званні молодшого сержанта на посаді командира відділення.

У травні 1946 року був демобілізований та повернувся до рідного села. Але довго без роботи сидіти не довелося: вже за кілька днів колишнього воїна направили на курси по підготовці спеціалістів у галузі сільського господарства, по закінченні яких був направлений в Малинівку ветеринарним фельдшером у місцевий колгосп ім.Карла Маркса. Саме в цьому господарстві і на цій посаді Володимир Полікарпович пропрацював усе життя, аж до виходу на пенсію у січні 1985 року.

Така зустріч Зими з Весною відбулася і у гуртківців Центру дитячої та юнацької творчості.Коли зима стрічається з весною,

Твердих крижин розгойдується спів,

Пухнастий сніг крихкою пеленою,

Мов водоспад, сповзає із дахів!

Гучні струмочки захлюпочуть зрубом,

Грайлива річка розплете косу…

І так на серці стане любо-любо,

Немов із нього струшують росу!..

Кожній людині зрозуміло, що дітям і підліткам вживати алкогольні напої не можна, адже вони для юного організму дуже шкідливі, крім того, у цьому віці небезпека потрапити в алкогольну залежність набагато вища, ніж у дорослому. Та в погоні за наживою деякі продавці, на жаль,  не зважають на законодавство і нормативні акти, які забороняють реалізацію алкогольних напоїв неповнолітнім.

Протягом 2015 року було виявлено кілька таких випадків.

Петрівським РВ УМВС України в Кіровоградській області складено 3 адміністративні протоколи за статтею 156 КУпАП (частина друга) стосовно порушників правил торгівлі, які виявлені 1 квітня 2015 року в магазині «Центральний» (вул. Ілліча в Петровому) та 16 квітня 2015 року в магазині «Петрович» (вул. Жовтнева в Петровому).

Стартує розіграш Кубка президента ФК «Інгулець»

Щойно лише на футбольних полях відшуміли запеклі футбольні баталії в боротьбі за Кубок Придніпров’я-2016, перемогу в якому святкували наші земляки - команда «Інгулець», як уже 27 лютого, тобто в день виходу цього номера з друку, стартує розіграш Кубка, запровадженого президентом нашого клубу Олександром Поворознюком.

Отож цього року позмагатися за Кубок президента ФК «Інгулець» зможуть шість команд: наші земляки з команд «Інгулець» та «Інгулець-2», а також футболісти кременчуцького «Кременя», криворізького «Кривбасу», Фк «Головківка» та «Шляховика» з м. Олександрії. Змагання проходитимуть з 27-го лютого по 6 березня по одноколовій системі на стадіоні навчально-тренувальної бази «Інгульця» у Володимирівці. На жаль, на момент підготовки цього матеріалу календар змагань ще остаточно не сформований, тож з розкладом ігор ви зможете ознайомитися в інформації, що буде оприлюднена на офіційному сайті ФК «Інгулець». Тим часом бажаємо усім уболівальникам Петрівщини отримати задоволення від чудового спортивного дійства.

Володимир Кіфенко.