Кожній людині зрозуміло, що дітям і підліткам вживати алкогольні напої не можна, адже вони для юного організму дуже шкідливі, крім того, у цьому віці небезпека потрапити в алкогольну залежність набагато вища, ніж у дорослому. Та в погоні за наживою деякі продавці, на жаль,  не зважають на законодавство і нормативні акти, які забороняють реалізацію алкогольних напоїв неповнолітнім.

Протягом 2015 року було виявлено кілька таких випадків.

Петрівським РВ УМВС України в Кіровоградській області складено 3 адміністративні протоколи за статтею 156 КУпАП (частина друга) стосовно порушників правил торгівлі, які виявлені 1 квітня 2015 року в магазині «Центральний» (вул. Ілліча в Петровому) та 16 квітня 2015 року в магазині «Петрович» (вул. Жовтнева в Петровому).

За результатами складених протоколів на адміністративній комісії при виконавчому комітеті Петрівської селищної ради 9 квітня 2015 року розглянуто питання щодо порушника - реалізатора П. (магазин «Центральний»), він звільнений від адміністративної відповідальності, 29 квітня 2015 року розглянуто питання щодо порушника - реалізатора Ж. (магазин «Петрович»), на нього накладено штраф в сумі 510 гривень.

Матеріали справ були направлені до Кіровоградської об’єднаної державної податкової інспекції, внаслідок чого на власника магазину «Центральний» накладено штраф у розмірі 6800 грн., ліцензії не позбавлено, оскільки термін її дії на той час закінчився. На власника магазину «Петрович» накладено штраф у розмірі 6800 гри., його позбавлено ліцензії  20 серпня 2015 року, але власник її поновив 1 вересня 2015 року.

Окрім того, 27 липня 2015 року на громадянина С., мешканця Кривого Рогу, складено адміністративний протокол за реалізацію алкогольних виробів без ліцензії. На нього накладено штраф у розмірі 850 гривень, який сплачено у повному обсязі.

Ірина Лугова, начальник служби у справах сім’ї дітей РДА.