Волошин Володимир Полікарпович.25 лютого 2016 року на 92-му році пішов з життя член районної організації ветеранів України, учасник бойових дій у Великій Вітчизняній війні Волошин Володимир Полікарпович.

Ще рік тому, під час святкування 90-річного ювілею ветерана, численні гості були вражені його жвавістю, енергійністю, ясністю мислення і точністю вираження думок. Незважаючи на поважний вік, ювіляр сам встигав скрізь наводити лад в господарстві, причому працював так, що за ним не кожен і з молодих та дужих встигав би. Здавалося, що зносу дідусеві не буде, що  він кинув виклик часові і прожитим літам… Та все ж, як бачимо, закони природи перехитрити не вдалося.

Народився Володимир Полікарпович 25 січня 1925 року в Ганнівці, що в нашому районі. Невдовзі після визволення рідного села був призваний на службу до армії та направлений у 258 стрілецький полк мотострілкової гвардійської бригади третього Українського фронту. З боями пройшов дорогами війни від рідного села через всю Україну та ряд країн Східної Європи до Праги, де й зустрів радісну звістку про Перемогу та закінчення війни у званні молодшого сержанта на посаді командира відділення.

У травні 1946 року був демобілізований та повернувся до рідного села. Але довго без роботи сидіти не довелося: вже за кілька днів колишнього воїна направили на курси по підготовці спеціалістів у галузі сільського господарства, по закінченні яких був направлений в Малинівку ветеринарним фельдшером у місцевий колгосп ім.Карла Маркса. Саме в цьому господарстві і на цій посаді Володимир Полікарпович пропрацював усе життя, аж до виходу на пенсію у січні 1985 року.

Разом зі своєю дружиною - Ганною Іванівною (вже покійною) виростили й виховали доньку Катерину, яка, в свою чергу, разом з чоловіком Володимиром порадувала батьків онуками Юрієм та Віктором.

Володимира Полікарповича не лише в Малинівці, а й в усьому районі пам’ятатимуть, як людину енергійну, привітну, чуйну, життєрадісну, з невичерпним оптимізмом та умінням філософськи сприймати усі життєві труднощі та негаразди.

Свого часу Батьківщина високо оцінила бойові заслуги Володимира Полікарповича. За доблесть, мужність і героїзм, виявлені в боях Великої Вітчизняної війни він ,був нагороджений орденами Слави ІІІ-го ступеня та Вітчизняної війни ІІ ступеня, а також медалями «За перемогу над Німеччиною» та «За звільнення Праги», медаллю Жукова та ще 12-ма ювілейними нагородами.

 * * *

Петрівська районна рада, районна державна адміністрація та члени районної організації ветеранів України глибоко сумують з приводу смерті

Володимира Полікарповича Волошина

та висловлюють щире співчуття рідним, близьким та друзям покійного.

Світла пам’ять про Володимира Полікарповича назавжди збережеться в серцях вдячних земляків, усіх, хто його знав. Царства Небесного Вам, дорогий наш Володимире Полікарповичу!