семінар-навчанняВ управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації відбувся семінар-навчання з уповноваженими представниками сільських та селищних рад на тему «Про соціальний захист малозахищених верств населення».

Зі вступним словом до учасників звернулася начальник управління Валентина Сибіра. Вона зупинилася на деяких аспектах призначення субсидій, нагадала, зокрема, що право на субсидії мають не тільки власники приміщень, а й особи, зареєстровані в них. Зупинилася також на питанні призначення субсидій особам, які здійснили разову покупку на суму від 50 тисяч гривень. Субсидії у цьому випадку призначаються після позитивного рішення комісією.

Валентина Григорівна висловила зауваження щодо роботи з громадянами та раціональнішої організації роботи. Зокрема, слід докласти зусиль щодо ефективної організації роботи виїзних мобільних офісів та інформаційно-роз’яснювальної роботи.

У програмі семінару були важливі теми: «Про порядок призначення і виплати державної допомоги на дітей одиноким матерям» (інформувала начальник відділу прийому громадян І.Щербак ); «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій» (головний спеціаліст відділу прийняття рішень К.Образок); «Про виплату одержувачам субсидії на тверде паливо та скраплений газ» (начальник відділу виплат державних допомог та компенсаційних виплат І.Коваль); «Зміни в наданні пільг населенню» та «Про порядок формування справ на тверде паливо пільговим категоріям населення» (спеціаліст І категорії відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення Г.Німець); «Оздоровча кампанія 2016 року» та «Відзначення 30-річчя Чорнобильської катастрофи» (заступник начальника управління соціального захисту населення С.Попіль).

Анатолій РЯБОКОНЬ.