Шановні адвокати!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас із вашим професійним святом.
Його величність Закон вашими устами повинен сказати рішуче слово, захистити демократичні права громадян, забезпечити їм використання свобод, гарантованих Конституцією. Саме він, а не амбіції можновладців чи мінливі політичні вітри, повинен бути дороговказом на професійному шляху, який ви обрали.
Бажаємо мудрості вам, лицарі права, мужності й витримки у відстоюванні справедливості, неупередженості і непохитності, і, звичайно ж, добра, міцного здоров’я та сімейного благополуччя.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації
Тамара Сакара, голова районної ради

Любі діти, шановні дорослі!

Щиро вітаємо вас із Днем Святого Миколая – одним з найсвітліших і найрадісніших християнських свят, що защедрує наші оселі радістю, світлом і добрими сподіванками. З приходом цього дня кожен з нас очікує на маленьке диво, звершити яке під силу лише Святому.

Особливі надії на Миколая покладають діти, а також ті, кого доля обділила своєю прихильністю, бо щиро вірять, що добрий і всесильний покровитель допоможе здійснити давню заповітну мрію.

Шановні дорослі! Пам’ятаймо, що кожен з нас є своєрідним помічником Миколая. Освятімося найкращими людськими чеснотами, чистими помислами і благочестям. Поділімося своєю любов’ю, добром і щедрістю душі з ближніми, допоможімо їм відчути радість свята.

Сердечно бажаємо вам здоров’я, добра, радості та великої духовної благодаті. Нехай щедрий Святий принесе мир, щастя, злагоду вашим родинам та благополуччя рідній Україні.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

Шановні працівники енергетичної галузі району!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас з нагоди вашого професійного свята – Дня енергетика.

Ви докладаєте немало зусиль, щоб енергетичний комплекс працював стабільно і безперебійно забезпечував електричною енергією населення та підприємства промисловості й сільського господарства.

Цим ви робите вагомий внесок у забезпечення соціально-економічного розвитку нашого району та країни в цілому

Люди, які присвятили себе енергетиці – стійкі характером, мужні і віддані обраній професії.

Нехай завжди вам світить родинний теплий вогник – вічне джерело наснаги і любові!

Від щирого серця бажаємо енергії у вирішенні життєвих і виробничих завдань, подальшого зростання творчих досягнень, гармонійного поєднання здобутків ветеранів-енергетиків з енергією молодого покоління!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

 * * *

Шановні енергетики!

У цей святковий день щиро вітаю всіх енергетиків із професійним святом і бажаю добра та здоров’я, миру та злагоди. Нехай життя посміхнеться щирою усмішкою вам та вашим родинам, а ваші діти та онуки тішать своїми вчинками та здобутками.

Бажаю, щоб справдились усі  ваші найсміливіші надії та здійснились найпотаємніші мрії, а професійний шлях був безхмарним і сповненим перемог та успіхів. Наснаги та завзяття вам,  дорогі колеги, на довгі роки.

Віталій Писаренко, начальник Петрівського РЕМ ПАТ «Кіровоградобленерго».

отець Дмитрій і отець Михайло відправляють поминальну панахидуНа минулому тижні Україна вшановувала учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Ця дата невипадково відзначається 14 грудня, адже саме в цей день у 1986 році було завершене спорудження першого саркофага над 4-м енергоблоком. З цієї нагоди в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації пройшов захід, на який були запрошені учасники ліквідації аварії: В.М.Попіль, М.Д.Тайдаков, Ю.В.Гречаний, С.В.Зелінський, В.Ю. Кісельов, М.І.Ковтун, Г.М.Кулініч, В.С.Свіріков, В.А.Сікун, В.М.Тузніченко. В ньому взяли участь голова районної ради Т.Сакара, голова районної державної адміністрації С.Завалій та його заступник Т.Панета.

Віншуванням Святого Миколая розпочинається низка новорічних свят. Якими ж вони будуть цього року?

Як завжди, всі відповідні установи та служби – управління соціального захисту населення, відділи культури і туризму, молоді та спорту, освіти, служба у справах дітей, районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, районна рада та органи місцевого самоврядування готують для дітей різноманітні заходи.

18-19 грудня на території сільських, селищних рад та в районному Будинку культури будуть проводитися заходи, приурочені до Дня Святого Миколая, для дітей, в тому числі пільгових категорій, з врученням подарунків та із залученням благодійних та громадських організацій.

18 грудня відбудеться урочисте відкриття ялинки в Петровому та театралізована вистава до Дня Святого Миколая «Пригоди у казковому лісі», підготовлена працівниками районного Будинку культури.

15 грудня 2015 року завершився процес системного реформування органів прокуратури, і в Кіровоградській області розпочали свою роботу 4 оновлені місцеві прокуратури, а саме: Кіровоградська місцева прокуратура; Знам’янська місцева прокуратура; Олександрійська місцева прокуратура (з територіальною юрисдикцією у місті Олександрія та Долинському, Компаніївському, Новгородківському, Олександрійському, Онуфріївському, Петрівському і Устинівському районах); Новоукраїнська місцева прокуратура.

У всіх новостворених прокуратурах законом визначено 4 керівні посади – прокурор, перший заступник та 2 заступники місцевого прокурора. Наразі загальна штатна чисельність місцевих прокуратур складає 199 одиниць, скорочено 51 працівника.

Святий МиколайЩе трішки – і настане найкраще свято. Той день, якого чекає вся дітвора, бо знайде під своїми подушками подарунки.

Незадовго до цього дня малеча пише листи Святому Миколаю. Ще кілька років тому я також писала і прохала цукерки, олівці, іграшки. Тоді я вважала, що це справді те, чого я найбільше хочу. Була впевнена, що Святий Миколай дійсно ходить від хати до хати і роздає слухняним дітям подарунки, а неслухняним – різочки.

Якщо добре помізкувати, то у мене і зараз є багато бажань і мрій. Але ж чого мені хочеться найбільше??? Нічого матеріального мені не треба, бо не зможу спокійно спати, думаючи про те, що на Сході України наші воїни, зокрема й мої односельчани, засинають під звуки вибухів. Їм не потрібні ні гроші, ні цукерки, ні багатство. Лише б повернутися швидше додому: до дружини, до діток, батьків.

Мабуть, найбільше вони також хочуть у цю ніч покласти під подушечку свого сина чи донечки подарунок. Ось це, справді, буде найбільшим щастям.

Лише думаючи про це, не хочеться жодних сюрпризів. Але все ж найкращим подарунком для мене стане мир в Україні, щастя в домі кожного вояка та спокій на Сході.

дружня родина МолотковськихСестрички Лера та Саша Молотковські, як і більшість дітей, з нетерпінням чекають подарунків від Святого Миколая. І слід зазначити, що дівчатка їх завжди отримують, адже вони - слухняні донечки, старанні школярки та істинні християнки,котрі щонеділі відвідують з мамою місцевий храм. На Різдвяних святах вони, разом з іншими дітками, виконуватимуть пісні та розповідатимуть вірші, в яких прославляється Спаситель. З їх виступів дуже тішаться прихожани Свято-Покровської церкви та батюшка Михайло. Нині дівчатка готуються до нових виступів на новорічно-різдвяні свята, а першими їх слухачами, як завжди, є мама і тато. Для своїх рідних людей Лера і Саша проситимуть у Святого Миколая міцного здоров’я та щастя, для своєї країни миру та злагоди, а для всіх дітей - родинного тепла та затишку і звичайно ж, омріяних подарунків.

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімку: дружня родина Молотковських.

 

спешите делать доброУ доброчинності повинна бути закладена любов і поклик серця. Тільки тоді вона принесе взаємне задоволення, очікуваний результат і Божу нагороду. Як говорив преподобний Серафим Саровський: «Той, хто приймає щось, отримує людську радість, а той хто дає – отримує радість Божественну».

Саме тому напередодні свята Святого Миколая  колектив та учні Чечеліївської школи вирішили реалізувати проект «Від серця до серця іде доброта».

«Людяність, сердечність, чуйність – цей моральний імунітет проти зла здобувається лише тоді, коли людина в ранньому дитинстві пройшла школу доброти, справжніх людських стосунків, людину можна виховати лише добром. Духовне життя школи та її вихованців не повинне обмежуватися, лише самими успіхами в оволодінні навчальною програмою. Для того, щоб сформувати свідоме ставлення до людських чеснот, необхідно навчити школярів азбуці моральної культури», - вважав В.О. Сухомлинський.

очікування свята в Луганській ЗШ І-ІІІ ступенівОсь і розпочався довгожданий цикл новорічних свят. 18 грудня простір другого поверху Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів прикрасила новорічна ялинка, біля якої розгорнеться театралізоване дійство «В ніч на Святого Миколая».

Головні персонажі свята: Святий Миколай – Вадим Альошин, Бісенятко –Денис Шульженко, Зірочка –Анастасія Бойко, Янголик – Олексій Шамшура цього дня зберуть навколо себе всю школу. Діти, батьки, вчителі потраплять у світ чарівної казки. Адже тільки в казці трапляються чудеса!

Кожен з учасників чекає на цукерочку з рук Святого Миколая, адже всі протягом року були слухняними, добре навчалися.

Так переконливо прохають Святого Миколая учні 1 класу, вони найменші, тож найпалкіше вірять в чудеса. Через театралізовану діяльність здатні до образного й вільного сприйняття навколишнього світу. Вони вчаться поважати думку старших, уміють спілкуватися. З дитячою вірою промовляють молитву: «Святий Миколаю, ми тебе благаєм: обдаруй нас теплотою, ласкою і добротою, зішли щастя на наш рід, на український наш народ».

І Святий Миколай обов’язково обдарує кожного з них смачними солодощами.

Наталія Бовкун, педагог-організатор Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів

Напередодні Свята Святого Миколая і Нового року в Ганнівській школі проводиться робота, яка сприяє вихованню духу патріотизму в учнів, а також любові до українського народу та його традицій.

На свято Святого Миколая діти одягаються у казкових героїв і самого Миколая та разом рушають до класних кімнат, щоб привітати дітей та педагогів з цією подією. З такими словами вони заходять до класу:

- Я Святого Миколая

Дуже-дуже добре знаю.

Він на свято в чобіток

Для слухняних діточок

Має у своїй торбинці

Найприємніші гостинці.

учасники районного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року»Вже стало доброю традицією наприкінці кожного року проводити районний тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016». Як відомо - на ньому освітяни демонструють свою професійність, використовуючи власний багаж знань та досвіду. Ось і минулого тижня на базі Петрівського НВК змагалися педагоги із Новостародубської, Петрівської, Ганнівської, Іскрівської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів та господарі - вчителі місцевого навчального закладу - в номінаціях: «Англійська мова», «Математика», «Історія». Учасники  взяли участь у конкурсних випробовуваннях «Інтернет-ресурс учителя», «Фахова майстерність», провели конкурсні уроки у незнайомому класі, ознайомили присутніх із власним педагогічним досвідом, адаптованими технологіями навчання та авторськими напрацюваннями через призму методичної проблеми у процесі проведення «Майстер-класу».

Кадровий склад центру зайнятості сьогодніА починалось це в 1990-му році, незадовго до проголошення України незалежною, суверенною державою…

У приміщенні райвиконкому, що по вулиці Жовтневій, 20 (сьогоднішня будівля райдержадміністрції) розташовувалося бюро по працевлаштуванню, яке із 1990 року займалося підбором кадрів по укомплектуванню вакансій підприємств району. Кардинальні зміни в трудових відносинах, що були зумовлені бурхливим переходом країни до ринкових засад господарювання, та зростання чисельності незайнятого населення на ринку праці держави призвели до створення у грудні 1990 року «Служби зайнятості», яка була покликана здійснювати соціальний захист громадян працездатного віку, що позбулися роботи.

Створювати службу зайнятості випало на долю Віктора Васильовича Чернокуна, який став першим директором районного центру зайнятості. Як відомо, першопроходцям завжди важко, але Віктор Васильович зумів швидко налагодити роботу. У 1994 році естафету керівництва прийняла від нього Олена Іванівна Киця.

Ярослав Сергійович ГейкоУ рамках відзначення Міжнародного дня благодійності керівництвом та особовим складом Петрівського відділення поліції Долинського ВП ГУ НП в Кіровоградській області надано матеріальну допомогу родині Ярослава Сергійовича Гейка, 5-ти років (23.07.2010 року народження), що мешкає за адресою: Маловисківський район, с. Злинка, вул. Свердлова, 147 та знаходиться на лікуванні в гематологічному відділенні Кіровоградської дитячої обласної лікарні з 15.09.2015 року по теперішній час.

Окрім цього, протягом тижня працівники поліції завітали до більшості шкіл району з місією залучення  до створення фундаменту доброти і людяності в усьому світі.

Правоохоронці вирішили завітати саме до школярів, адже вони і є тим фундаментом безкорисливої допомоги, який часто стає «рятівним колом», що дозволяє людям, потрапивши у ту чи іншу біду, справлятися з непростою ситуацією, або хоча б не допускати розвитку ще більш згубних наслідків. Найпростішими такими прикладами, які прозвучали з вуст школярів під час бесіди, було бажання кожного поділитись зі своїми друзями обідом, який приготувала мама, а також стати на захист  друзів в конфліктних ситуаціях.

Такій позиції школярів правоохоронці дуже зраділи, адже в сучасному світі поняття благодійності все частіше асоціюється з великими компаніями або окремими багатими людьми, спеціальними благодійними фондами чи знаменитими брендами.

Школярі з великим бажанням і всіма своїми намірами обговорювали девіз: «Разом ми зробимо цей світ кращим!».

Своїми руками учні створили Дошку благодійності, яка об’єднала думки та побажання маленьких громадян України, про що повідомив начальник Петрівського ВП Долинського ВПГУНП в Кіровоградській області, майор поліції Олександр Лисенко.

Анна Пащенко, інспектор Петрівського ВП по роботі з населенням.

Шановні громадяни! Якщо ви стали свідком проявленої мужності і героїзму або безпосереднім учасником рятування людей, майна, ліквідації пожежі, аварії, надзвичайної ситуації, стихійного лиха, просимо вас надавати інформацію за телефонами: (022) 22-15-42, 22-09-90 до Управління ДСНС України у Кіровоградській області, або за адресою: вул. Пашутінська,1, м. Кіровоград, 25015.

Андрій Бочаров, провідний інспектор Петрівського РС У ДСНС в області

криниця з журавлемХочу розповісти про одного нашого земляка - чоловіка, творчість якого останнім часом стала невід’ємною складовою виступів фольклорного гурту Новостародубської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Йдеться про колишнього голову колгоспу ім. Чкалова, а нині пенсіонера - Миколу Миколайовича Кулика. Уже під час перебування на пенсії у Миколи Миколайовича проявилися неабиякі здібності до столярної справи.

Почалося все з того, що якось онуку Євгенію запропонували взяти участь у виставці - конкурсі «Знай і люби свій рідний край». Хлопчик звернувся за допомогою до дідуся Миколи. І ось у творчому тандемі онук-дідусь з’явився витвір із дерева «Українське подвір’я». Майстри зобразили у мініатюрі все, що знаходилося на подвір’ї традиційної української оселі ще на початку ХХ століття. Тут були хата, віз, пасіка, криниця, сад, селянський реманент. Наступні роботи вмілих майстрів також порадували своєю фантазією і майстерністю - годівнички, шпаківні, вирізьблені з дерева коні, воли, навіть пам’ятник Кобзареві змайстрували! Працював дідусь, а поруч відточував своє вміння й опановував столярні навички онук.

Вперше як керівник шкільного фольклорного гуртка я звернулася за допомогою до Миколи Миколайовича ще три роки тому. Для обряду «Велика річ - у хаті піч» нам потрібен був макет української печі. І з яким здивуванням та захватом ми вже незабаром побачили неначе справжнісіньку піч - з лежаком, черенем, припічком! А які гарні і зручні лопатку, рогачі та кочергу змайстрував Микола Миколайович!

особистого прийому громадян керівниками та спеціалістами Петрівської селищної ради

 

Тилик Світлана   вівторок - 9.00- 12.00

Олександрівна

селищний голова  четвер - 9.00 -12.00

 

Рятівники ДСНС нагадують основні правила та вимоги:

- Повітронагрівальні й опалювальні прилади повинні розміщуватися так, щоб до них був вільний доступ для огляду й очищення.

- Печі та інші опалювальні прилади повинні мати протипожежні розділки (відступки) від горючих конструкцій, що відповідають вимогам будівельних норм.

- Підлога з горючих матеріалів повинна захищатися під топковими дверцятами (топковим отвором) металевим листом розміром 0,7 * 0,5 м, що розташовується своїм довгим боком уздовж печі.

діяльності Петрівської районної державної адміністрації на 2016 рік з підготовки проектів регуляторних актів

 № з/п Вид та назва регуляторного акта Ціль прийняття  Строк підготовки Структурний підрозділ, відповідальний за розробку