Віншуванням Святого Миколая розпочинається низка новорічних свят. Якими ж вони будуть цього року?

Як завжди, всі відповідні установи та служби – управління соціального захисту населення, відділи культури і туризму, молоді та спорту, освіти, служба у справах дітей, районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, районна рада та органи місцевого самоврядування готують для дітей різноманітні заходи.

18-19 грудня на території сільських, селищних рад та в районному Будинку культури будуть проводитися заходи, приурочені до Дня Святого Миколая, для дітей, в тому числі пільгових категорій, з врученням подарунків та із залученням благодійних та громадських організацій.

18 грудня відбудеться урочисте відкриття ялинки в Петровому та театралізована вистава до Дня Святого Миколая «Пригоди у казковому лісі», підготовлена працівниками районного Будинку культури.

22 – 28 грудня в сесійній залі районної ради пройдуть новорічні ранки для дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в родинах опікунів, піклувальників та прийомних сім’ях, а також дітей з малозабезпечених та багатодітних родин, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Не будуть забуті і діти з родин переселенців із тимчасово окупованих територій та з родин учасників АТО.

Під час новорічних та різдвяних свят керівництво району відвідає вихованців Балахівської школи соціальної реабілітації та Макіївського професійного училища соціальної реабілітації ім. А.С.Макаренка (останні з відомих причин, пов’язаних зі збройним конфліктом на Сході країни уже близько року також виховуються на базі Балахівської школи), поздоровить їх зі святами та вручить подарунки.

Під час шкільних канікул буде організоване оздоровлення в санаторно-оздоровчих закладах (насамперед, дітей із числа соціально незахищених категорій), відвідування школярами музеїв, інших закладів культури, проведення екскурсій та туристичних поїздок по Україні. Розважальні заходи для дітей та спортивно-масові заходи будуть проводитися біля ялинки в райцентрі та інших населених пунктах району. Дітей, які перебувають на стаціонарному лікуванні в дитячому відділенні центральної районної лікарні, також поздоровлять, вручать їм подарунки.

Велика група дітей побуває і на обласній ялинці та на театралізованих заходах в Кіровоградській обласній філармонії.

Працівники районного Будинку культури, за окремим графіком, проведуть новорічні ранки для дітей працівників підприємств та організацій райцентру, а також індивідуальні привітання жителів з Дідом Морозом та Снігуронькою, в новорічну ніч запросять всіх бажаючих до ялинки, де пройдуть розваги, ігри, конкурси за участю Діда Мороза та Снігуроньки, новорічна дискотека. Вони також проведуть різдвяні розваги з дітьми біля ялинки 8 – 9 січня 2016 року та щедрівки і колядки в установах, підприємствах 13 січня.

Отож – веселих свят!

Анатолій РЯБОКОНЬ